Πέμπτη, 13 Μαρτίου, 2025
Πέμπτη, 13 Μαρτίου, 2025
Περισσότερα

    Αίρονται οι περιορισμοί χρήσης νερού στη Νικήσιανη

    Ημέρα:

    spot_img
    spot_img
    spot_img

    Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Καβάλας αίρονται οι περιορισμοί χρήσης νερού για ανθρώπινη κατανάλωση στον οικισμό Νικήσιανης του Δήμου Παγγαίου νομού Καβάλας.

    Αναλυτικά σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η Αντιπεριφέρεια Καβάλας αναφέρονται τα εξής:

    Η ΠΑΜΘ/ΠΕ Καβάλας και ειδικότερα η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας στα πλαίσια ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού ανακοινώνει, αναφορικά με τη χρήση του πόσιμου νερού στον οικισμό Νικήσιανης του Δήμου Παγγαίου, ότι μετά από εκτίμηση τόσο των παρεμβάσεων οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο δίκτυο (τοποθέτηση επιπλέον φίλτρων, κατάργηση παρακαμπτήριων συνδέσεων) όσο και των εργαστηριακών αποτελεσμάτων των δειγματοληψιών που διενεργήθηκαν από την Υπηρεσία μας και την Δ.Ε.Υ.Α. Παγγαίου εισηγήθηκε την άρση της Απόφασης περί περιορισμού χρήσης του πόσιμου νερού στον ανωτέρω οικισμό και εκδόθηκε η με αρ. πρ. 07/1909/28-5-16 Απόφαση Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

    Αναλυτικότερα επιτρέπεται η χρήση του πόσιμου νερού (για κάθε χρήση) από το δίκτυο ύδρευσης του οικισμού Νικήσιανης διότι τα επίπεδα συγκέντρωσης του στοιχείου αρσενικού έχουν μειωθεί κάτω από το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο των 10  μg/lit.

    Η Υπηρεσία μας θα συνεχίσει να παρακολουθεί με τακτικές δειγματοληψίες στο πόσιμο νερό του δικτύου της περιοχής λαμβάνοντας τα όποια μέτρα απαιτούνται για την προστασία της Δημόσιας Υγείας ενημερώνοντας ταυτόχρονα τους πολίτες της περιοχής.

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

    Ανάκληση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών για λόγους συντήρησης

    Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και ειδικότερα η Δ/νση Δημόσιας...

    Αλέξης Γούλας: Κανένα κολωνάκι δεν εμπόδισε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

    «Κανένα κολωνάκι δεν εμπόδισε να φτάσουν οι διασώστες του...

    Καβάλα: Νεκρός σε τροχαίο 21χρονος ποδοσφαιριστής της ΑΕ Πιερέων

    Την 12-3-2025 το βράδυ, στην Εγνατία οδό Καβάλας –...

    Εργαζόμενοι Energean στην Καβάλα: NAI στην αποθήκευση του CO2 στον Πρίνο

    ΝΑΙ στην μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση στην χώρα! Με αφορμή κινητοποίηση...

    Τι προβλέπει η συμφωνία μεταξύ ΣΦΓΤ και Μητρόπολης ΦΝΘ

    Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου «Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων...

    Η Περιφέρεια ΑΜΘ επενδύει πάνω από 39 εκατ. ευρώ για ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων και δημοσίων κτιρίων

    «Είναι σημαντικό ζητούμενο και όχι πολυτέλεια η ενεργειακή αναβάθμιση...

    Επιτυχημένη η εσπερίδα του Παραρτήματος ΠΟΜΙΔΑ Καβάλας

    Με μεγάλη συμμετοχή ιδιοκτητών, επιστημόνων (δικηγόρων, συμβολαιογράφων, μηχανικών, οικονομολόγων)...