Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έτοιμο να λειτουργήσει το κυνοκομείο του δήμου Παγγαίου

Ημέρα:

spot_img

Φίλιππος Αναστασιάδης: Καταφέραμε να χρηματοδοτηθούμε πάρα πολύ νωρίς μέσω του προγράμματος «Α Τρίτσης» / Το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων δεν είναι τόσο απλό όσο φαντάζει

Εντός του Μαΐου αναμένεται να ολοκληρωθεί και στη συνέχεια να αποδοθεί προς χρήση το κυνοκομείο αδέσποτων ζώων στον Δήμο Παγγαίου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, οι προδιαγραφές του νέου κυνοκομείου θα είναι εξαιρετικές και σύμφωνες με την ισχύουσα νομοθεσία.

«Καταφέραμε να χρηματοδοτηθούμε πάρα πολύ νωρίς μέσω του προγράμματος «Αντ. Τρίτσης». Το έργο προχωρά πάρα πολύ καλά και ολοκληρώνεται…»

Πρόσφατα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας για τα αδέσποτα, ο κ. Αναστασιάδης επισκέφθηκε με τους συνεργάτες του το νέο κυνοκομείο.

«Το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων δεν είναι τόσο απλό όσο φαντάζει. Ούτε είναι η απόλυτη λύση το καταφύγιο αδέσποτων ζώων, όπως το λέμε. Ωστόσο στον Δήμο Παγγαίου έχουμε προχωρήσει, διότι καταφέραμε να χρηματοδοτηθούμε πάρα πολύ νωρίς μέσω του προγράμματος «Αντ. Τρίτσης». Το έργο προχωρά πάρα πολύ καλά και ολοκληρώνεται. Εκτιμώ ότι αμέσως μετά το Πάσχα, περίπου μέσα στον Μάιο, σίγουρα θα αποδοθεί και θα το παραλάβει η υπηρεσία του Δήμου, ώστε αμέσως μετά να αρχίσει η λειτουργία του», σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Παγγαίου.

«Βλέπουμε σε αυτή τη φάση το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει, ώστε να κινηθούμε μέσα σε αυτό κι ίσως να μπορέσουμε να προσλάβουμε το προσωπικό…»

«Οι προδιαγραφές είναι εξαιρετικές και σύμφωνες με την ισχύουσα νομοθεσία. Είναι καλό να σημειωθεί ότι το καταφύγιο των αδέσποτων ζώων προορίζεται για όσα ζώα έχουν κάποια αρρώστια, είτε επειδή μπορεί να είναι κάποια από αυτά επιθετικά. Θα τα έχουμε στον συγκεκριμένο χώρο, θα τα απομονώσουμε για να τα φροντίσουμε κι αν είναι καλά θα επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Βλέπουμε σε αυτή τη φάση το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει, ώστε να κινηθούμε μέσα σε αυτό κι ίσως να μπορέσουμε να προσλάβουμε το προσωπικό, ίσως να αναθέσουμε σε κάποιους ανθρώπους τη διαχείριση κι αυτό να γίνει με τον καλύτερο τρόπο, ώστε και να φροντίζουμε τα ζώα, αλλά και να απαλύνουμε το πρόβλημα που έχει η κοινωνία, καθώς πολλά ζώα, όταν είναι ειδικά σε περίοδο οίστρου, γίνονται επιθετικά και δημιουργούν πρόβλημα σε ανθρώπους που ούτως ή άλλως φοβούνται», συμπλήρωσε ακόμη στις δηλώσεις του ο κ. Αναστασιάδης.

«Πρέπει να επισημάνουμε ότι τα αδέσποτα ζώα προκύπτουν κατά κύριο λόγο από τα μη στειρωμένα δεσποζόμενα, δυστυχώς όμως ο αριθμός τους πολλαπλασιάζεται»

«Οι υπηρεσίες του Δήμου, οι αντιδήμαρχοι μας και ο Γιώργος Καλλινικίδης, παρακολουθούν το όλο ζήτημα σε συνεννόηση και συνεργασία με τις εθελοντικές οργανώσεις που δεν είναι λίγες στον Δήμο μας, τις οποίες και ευχαριστώ για τη συνεργασία που έχουμε. Όλοι τους κάνουν πολύ καλή δουλειά, ώστε και να καταγραφούν και να στειρωθούν πολλά από αυτά τα ζώα, κυρίως τα θηλυκά, ώστε να μην έχουμε το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης αναπαραγωγής τους. Πρέπει να επισημάνουμε ότι τα αδέσποτα ζώα προκύπτουν κατά κύριο λόγο από τα μη στειρωμένα δεσποζόμενα, δυστυχώς όμως ο αριθμός τους πολλαπλασιάζεται», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Παγγαίου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Επαφές για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Ρουμανία

Την γενική πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Carmen...

Απορρίφθηκε μία ακόμη αγωγή πρώην εργαζομένων στα Πετρέλαια

Το Πρωτοδικείο Καβάλας με την υπ’ αριθμ. 65/24 απόφασή...