Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

2,8 εκατ. ευρώ για την οδική ασφάλεια στον δήμο Νέστου

Ημέρα:

Σάββας Μιχαηλίδης: Θα μπορέσουμε να κάνουμε αρκετά χιλιόμετρα ασφάλτου μέσα στη Χρυσούπολη / Στις 7 Μάϊου θα γίνει η πρώτη παρέμβαση, ζητάμε την κατανόηση των δημοτών για να τελειώσουμε το έργο σε δύο τρεις μήνες

 Ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο αρχίζει τον Μάιο στον Δήμο Νέστου και αφορά την οδική ασφάλεια του αστικού ιστού και πιο συγκεκριμένα της έδρας του Δήμου, της Χρυσούπολης.

Η συνολική χρηματοδότηση φτάνει τα 2,8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για το θέμα έκανε δήλωση στην ΕΡΑ Καβάλας, ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης.

«Μπορέσαμε να εντάξουμε 2,8 εκατομμύρια ευρώ, με τα οποία θα κάνουμε αρκετά χιλιόμετρα ασφάλτου μέσα στη Χρυσούπολη…»

 «Είναι ένα ποσό που σε έναν βαθμό θα ανταποκριθεί στις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί στον αστικό ιστό. Η οδική ασφάλεια και το πρόγραμμα αυτό του υπουργείου Εσωτερικών βρήκε ανταπόκριση στην πρόταση μας και εμείς στην πρόσκλησή τους και μπορέσαμε να εντάξουμε 2,8 εκατομμύρια ευρώ, με τα οποία θα μπορέσουμε να κάνουμε αρκετά χιλιόμετρα ασφάλτου μέσα στη Χρυσούπολη και βεβαίως να ολοκληρώσουμε το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), με τους δρόμους προτεραιότητας, με σημάνσεις και ασφαλείς διαβάσεις, οι οποίες είναι υπερυψωμένες και συνδέουν απευθείας το ένα πεζοδρόμιο με το άλλο. Έχουμε περίπου 30 τέτοιες διαβάσεις, πέντε κυκλικούς κόμβους και φυσικά σημάνσεις», τόνισε σχετικά ο κ. Μιχαηλίδης.

«Στις 7 Μάϊου θα έχουμε την πρώτη παρέμβαση στο οδικό δίκτυο – Θα πρέπει να ζητήσουμε την κατανόηση των δημοτών μας, ώστε να μπορέσουμε σε δυο τρεις μήνες, να τελειώσουμε αυτό το σημαντικό έργο…»

«Αυτό θα είναι ένα σημαντικό έργο για την περιοχή μας. Έχουμε υπογράψει σύμβαση μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών με τον εργολάβο και στις 7 Μαΐου θα έχουμε την πρώτη παρέμβαση στο οδικό δίκτυο. Οι δρόμοι όπου θα γίνονται οι παρεμβάσεις θα αποκλείονται υποχρεωτικά, ώστε να μπορούν να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι εργασίες. Θα πρέπει να ζητήσουμε την κατανόηση των δημοτών μας, ώστε να μπορέσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε δυο τρεις μήνες, να τελειώσουμε αυτό το σημαντικό έργο, δημιουργώντας ασφαλή οδική πρόσβαση μέσα στον αστικό ιστό της περιοχής μας», επισήμανε καταληκτικά ο δήμαρχος Νέστου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...