Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Σφοδρή επίθεση του Σάββα Μιχαηλίδη κατά του δημάρχου Νέστου

Ημέρα:

Λάβρος κατά της διοίκησης του δήμου Νέστου, εμφανίστηκε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο τέως δήμαρχος της περιοχής και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου, Σάββας Μιχαηλίδης.

«Μέχρι σήμερα η διοίκηση του δήμου Νέστου έχει αποδειχθεί παντελώς ανίκανη να πράξει ακόμη και τα αυτονόητα. Έχει αποδειχθεί αλαζονική, στο βαθμό που δεν μπόρεσε ποτέ να αντιληφθεί τη λαϊκή εντολή που πήρε και γιατί την πήρε», τόνισε δηκτικά ο κ. Μιχαηλίδης, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από την ημέρα που τα ηνία του δήμου Νέστου, ανέλαβε ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος.

Διοίκηση χωρίς μέτρο και όριο – Κανένας σχεδιασμός για έργα – Τα περισσότερα τα κάνει στο γόνατο και στο άρπα κόλλα…

«Είναι μια διοίκηση χωρίς μέτρο και όριο, όσον αφορά την παραπληροφόρηση. Ένας δήμαρχος που συχνά πυκνά αναφέρεται με ανακρίβειες ή λέει πράγματα που δεν ευσταθούν. Είναι μια κατάσταση που δεν συναντάται πουθενά στην έκταση αυτή, σε κανέναν άλλο δήμο. Τα δείγματα γραφής που έχει δώσει μέχρι σήμερα η διοίκηση του δήμου Νέστου, είναι ότι δεν έχει κάνει κανένα σημαντικό έργο και το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι δεν σχεδίασε τίποτα. Πρόκειται για μια διοίκηση που τα περισσότερα πράγματα τα κάνει στο γόνατο και στο άρπα κόλλα και θέλει να θεωρείται σοβαρή και σωστή», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο τέως δήμαρχος Νέστου.

«Η διοίκηση του δήμου Νέστου δεν μπόρεσε ούτε καν ν’ αντεπεξέλθει στην καθημερινότητα και ν’ ανταποκριθεί στα αιτήματα των πολιτών»

Παράλληλα, ο Σάββας Μιχαηλίδης, υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή, δεν μπόρεσε και δεν μπορεί μέχρι και σήμερα να τα καταφέρει στο θέμα της αντιμετώπισης των προβλημάτων της καθημερινότητας, αναφέροντας σχετικά: «Δυστυχώς, η διοίκηση  του δήμου Νέστου δεν μπόρεσε ούτε καν ν’ αντεπεξέλθει στην καθημερινότητα και ν’ ανταποκριθεί στα αιτήματα των πολιτών. Μιλάμε για αυτονόητα θέματα, όπως την καθαριότητα, τα  σκουπίδια και τα αδέσποτα. Θα περίμενε κανείς αν όχι να βελτιώσει αυτά που παρέλαβε, έστω να ανταποκριθεί. Εμείς, ως διοίκηση, είχαμε υψηλό βαθμό παροχής υπηρεσιών και περιμέναμε να συνεχίσει έστω κάτι. Δεν υπήρξε καμιά ανταπόκριση, αλλά αντίθετα μειώθηκαν αισθητά οι παρεχόμενες υπηρεσίες».

«Καταστρατήγηση στο έργο της γεωθερμίας…»

Ο τέως δήμαρχος Νέστου, μίλησε και για το έργο της γεωθερμίας, που απασχόλησε την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περιοχής.

«Είχαμε καταστρατήγηση στο έργο της γεωθερμίας, με απόλυτη αδιαφάνεια και περνώντας με συνοπτικές διαδικασίες τα δικαιώματα διάθεσης της θερμικής ενέργειας σε μια εταιρεία που ήρθε εδώ προσπαθώντας να πείσει ότι είναι μια επένδυση. Στο επιχειρησιακό σχέδιο που είχαμε εμείς δεν φανταζόμασταν έτσι τη γεωθερμία. Φυσικά χωράει αυτή η εταιρεία κι άλλες όσες θέλουν να έρθουν καλοδεχούμενες, δεν μπορεί να δίνεις όμως τα πάγια στοιχεία του έργου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαηλίδης.

«Αν η γεωθερμία πήγαινε στους αγρότες θα είχαμε 7.000 απασχολούμενους»

«Για μας παράνομα υπάρχει εδώ, όσον αφορά τη χρήση του νερού της θερμικής ενέργειας, χωρίς απόφαση δημοτικού και διοικητικού συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. Όσον αφορά το θέμα των εργαζομένων θα πρέπει, εφόσον σκέφτονται να αλλάξουν καθεστώς απασχόλησης, να μην τιμωρούν αυτούς που διεκδίκησαν, αλλά να τους κρατήσουν στη δουλειά. Η διοίκηση προσπάθησε να αποποιηθεί όλη αυτή τη διαδικασία, να μείνει εκτός. Αν η εταιρεία πλήρωνε από τα δικά της χρήματα την γεώτρηση και τον θερμικό σταθμό απ’ όπου παίρνει ενέργεια δεν θα υπήρχε κανένα θέμα. Όταν όμως χρησιμοποιεί ένα ευρωπαϊκό έργο, αποκλειστικά τη μια γεώτρηση κι ετοιμάζουν μια δεύτερη και την ονομάζουν επενδυτή, δεσμεύουν ένα πλουτοπαραγωγικό στοιχείο για 25 συν 5 χρόνια, χωρίς εγκρίσεις και αποφάσεις συλλογικών οργάνων. Αν η γεωθερμία πήγαινε στους αγρότες θα είχαμε 7.000 απασχολούμενους, όχι 50 ανθρώπους που ταλαιπωρούνται κι απειλούνται με απολύσεις», συμπλήρωσε σχετικά με το θέμα ο κ. Μιχαηλίδης.

«Άλλο πράγμα η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων κι άλλο το ιατρείο της Κεραμωτής»

Τέλος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Νέστου, αναφέρθηκε στο ζήτημα του ιατρείου της Κεραμωτής, αλλά και σ’ αυτό της διέλευσης βαρέων οχημάτων μέσα από τον εν λόγω οικισμό.

«Το θέμα που αφορά το ιατρείο της Κεραμωτής είναι ένα σοβαρό ζήτημα που μας απασχολεί, αλλά δεν μπορεί να ταυτίζεται με το θέμα του λιμανιού. Άλλο πράγμα η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων κι άλλο το ιατρείο της Κεραμωτής που αφορά καθαρά τη διοίκηση.  Αν δώσει την παλιά αστυνομία στον Ο.Λ.Κ., θα γίνει άμεσα αποδεκτό και δε θα τεθεί θέμα μετακίνησης του ιατρείου. Για την κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων η λύση πρέπει να βρεθεί μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων. Δεν μπορεί αυτό να γίνεται αφορμή και να μπαίνει στον ίδιο παρονομαστή με κάτι που η διοίκηση από μόνη της οφείλει να επιλύσει».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...