Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
spot_img

Σπάει τα «κοντέρ» η τουριστική κίνηση στην Κεραμωτή

Ημέρα:

Σπάει κάθε ρεκόρ η τουριστική κίνηση στην Κεραμωτή το φετινό καλοκαίρι, καθώς σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης, όχι μόνο έχει ξεπεραστεί η κίνηση του 2019, αλλά η αύξηση ίσως να αγγίζει ή ακόμη και να ξεπερνά σε ποσοστό το 50%!

«Νομίζω ότι φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά, καθώς η Κεραμωτή πλέον χαρακτηρίζεται ως τουριστικός προορισμός. Παρουσιάζει πληρότητα 100%, που όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος Αυγούστου, αλλά και στις αρχές Σεπτεμβρίου. Η Κεραμωτή, όσον αφορά τον τουρισμό, από εδώ και πέρα έχει να κάνει μόνο βήματα προς τα εμπρός», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Νέστου.

«Είναι μια χρονιά – ορόσημο η φετινή και η Κεραμωτή από εδώ και πέρα έχει μόνο να προσμένει στην σταθερά αυξανόμενη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου…»

«Όταν η ζήτηση είναι υπερβολική, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε διαρκή βελτίωση στις παρεχόμενες υπηρεσίες και φυσικά είναι λογικό να έχουμε και μια βελτίωση τις τιμές, προς όφελος πάντα των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Η Κεραμωτή φέτος είναι πολύ πιο πάνω από το 2019. Δεν μιλάμε μόνο για ένα 10%, όπως ακούγεται γενικότερα, αλλά μπορεί να είμαστε και στο 50% πάνω από εκείνη την χρονιά, ίσως και περισσότερο. Είναι μια χρονιά – ορόσημο η φετινή και η Κεραμωτή από εδώ και πέρα έχει μόνο να προσμένει στην σταθερά αυξανόμενη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Δηλαδή το ξεκίνημα να γίνεται νωρίς από τον Μάιο, εκεί στοχεύουμε τώρα, ενώ το κλείσιμο να το έχουμε τον Οκτώβριο, αφού ο Σεπτέμβριος είναι ένας γεμάτος μήνας για την Κεραμωτή», τόνισε στη συνέχεια των όσων είπε στον «Ε» ο Σάββας Μιχαηλίδης.

«Η Κεραμωτή είναι ίσως το πιο αναβαθμισμένο κομμάτι που αφορά την εστίαση, στα θαλασσινά είδη κυρίως, αφού διαθέτει μια πλειάδα καταστημάτων που όλα έχουν εξαιρετικές κουζίνες και προϊόντα…»

 Παράλληλα, ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε με έμφαση και στον ξεχωριστό ρόλο που διαδραματίζει πλέον στον χώρο της εστίασης η Κεραμωτή, επισημαίνοντας: «Είναι μια γόνιμη χρονιά, τόσο για τα καταλύματα της περιοχής μας, όσο και για την εστίαση. Η Κεραμωτή είναι ίσως το πιο αναβαθμισμένο κομμάτι που αφορά την εστίαση, στα θαλασσινά είδη κυρίως, αφού διαθέτει μια πλειάδα καταστημάτων που όλα έχουν εξαιρετικές κουζίνες και προϊόντα. Όλοι οι επαγγελματίες είναι πολύ  ικανοποιημένοι και πως να μην είναι άλλωστε, όταν έχεις πληρότητα δυο φορές την ημέρα, σε βαθμό που οι πελάτες να περιμένουν στην ουρά για το πότε θα σηκωθούν οι προηγούμενοι για να καθίσουν οι επόμενοι. Αυτό που μόνο του δείχνει πολλά».

«Τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχουμε περίπου 85 νέες μονάδες φιλοξενίας, κάτι που σημαίνει ότι έχουν προστεθεί περισσότερες από 1.000 κλίνες στην Κεραμωτή…»

 Ο δήμαρχος Νέστου έκανε επίσης ειδική αναφορά στη μεγάλη αύξηση του αριθμού των κλινών την τελευταία τετραετία στην περιοχή της Κεραμωτής, η οποία, όπως επισήμανε, θα έχει ανάλογη συνέχεια και τα επόμενα χρόνια.

«Μην ξεχνάμε ότι τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχουμε περίπου 85 νέες μονάδες φιλοξενίας των 10 δωματίων κυρίως, κάτι που σημαίνει ότι έχουν προστεθεί περισσότερες από 1.000 κλίνες στην Κεραμωτή στις ήδη υπάρχουσες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, όπως και το γεγονός ότι γίνονται συνεχώς νέες ανακαινίσεις, αλλά και θα προστεθούν ακόμη περισσότερες τα επόμενα χρόνια».

«Δεν μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται εκεί το πορθμείο – Πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός για την άμεση μετακίνησή του – Το κυνηγάμε αυτό το θέμα και ο Σεπτέμβριος θα είναι μήνας εξελίξεων…»

 Ο δήμαρχος Νέστου στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της μετακίνησης του πορθμείου της Κεραμωτής, η οποία, όπως υπογράμμισε, πρέπει να γίνει άμεσα.

«Το εσωτερικό οδικό δίκτυο της Κεραμωτής είναι περίπου 16 χιλιόμετρα. Σχεδόν σε όλο το κύριο μήκος, στα 10 περίπου χιλιόμετρα, είναι παρκαρισμένα και στην μια και στην άλλη πλευρά οχήματα, αφού οι μονάδες είναι διασκορπισμένες σε διάφορα σημεία. Τα έργα που κάναμε βοήθησαν πάρα πολύ για την αποσυμφόρηση της Κεραμωτής, η οποία δέχεται μια πολύ μεγάλη πίεση από τα διερχόμενα οχήματα λόγω της θέσης του πορθμείου. Δεν μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται εκεί το πορθμείο. Πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός για την άμεση μετακίνησή του, κάτι που έχω πει πάρα πολλές φορές. Το κυνηγάμε αυτό το θέμα και ο Σεπτέμβριος θα είναι μήνας εξελίξεων», ανέφερε σχετικά ο κ. Μιχαηλίδης.

«Κάποια στιγμή θα δούμε και το αποτέλεσμα αυτό να κεφαλαιοποιείται και στον δήμο Νέστου…»

 Τέλος, ερωτηθείς για το ποια είναι τα οφέλη που θα αποκομίσει από την φετινή χρονιά – ρεκόρ ο δήμος Νέστου, ο Σάββας Μιχαηλίδης απάντησε χαρακτηριστικά: «Όταν οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να είναι κερδοφόρες αυτό είναι ωφέλιμο για τον δήμο γενικότερα, δεν χρειάζεται κάτι ειδικό. Από εκεί και πέρα κάποια στιγμή θα δούμε και το αποτέλεσμα αυτό να κεφαλαιοποιείται και στον δήμο Νέστου, στο κομμάτι που του αναλογεί φυσικά».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ντίνος Κλειτσιώτης: Το 1 εκατ. που δεν πήγε να ψηφίσει είναι σε αναμονή

Ντίνος Κλειτσιώτης: Ο τρόπος φορολόγησης των αντικειμενικών κριτηρίων πραγματικά...

Πάρης Παρασχούδης: Να εφαρμοστεί ο χώρος Σένγκεν και στα χερσαία σύνορα

Για την πιθανότητα άνισου ανταγωνισμού ανάμεσα στη Θάσο και...

Εντάσεις για την μεταφορά της πιάτσας των ταξί από την Αβέρωφ

Χρήστος Ιωαννίδης: Δεν επιμένουμε για λόγους αισθητικής, αλλά για...

Η Αλιεία ως κλειδί για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών

Άρθρο του Αντώνη Φραντζή, Συμβούλου Αλιείας της Περιφέρειας ΑΜΘ Η...

Καβάλα: Μαχαίρωσε τον φίλο του μετά από καβγά

Ένας άντρας νοσηλεύεται από το βράδυ της Τρίτης στο...

Επιτακτική ανάγκη η ίδρυση ΜΕΘ Παίδων στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Με αφορμή την πρόθεση της εταιρείας Gastrade να προχωρήσει...

Λεωνίδας Παππάς: Η άνοδος μας είναι αργή, δεν είναι αυτό που θέλαμε

«Το 60% των εκλογέων δεν πήγε στην κάλπη /...