Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα “Ελευθέρια” στον Δήμο Νέστου

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Με λαμπρότητα, αλλά με την τήρηση όλων των κανόνων προστασίας της υγείας, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 11 Ιουλίου 2021, οι προγραμματισμένες από τον Δήμο Νέστου εκδηλώσεις για τα 108 χρόνια από την απελευθέρωση της Χρυσούπολης και της ευρύτερης περιοχής από την Βουλγαρική Κατοχή στις 11 Ιουλίου 1913.

Η συνέχεια δόθηκε στον χώρο του Ιστορικού Μουσείου Λόγου και Τέχνης, το οποίο φιλοξενεί την Έκθεση φωτογραφίας της Δήμητρας Χατζηαδάμ με τίτλο «Εύζωνες, οι φύλακες των αφανών». Στον υπαίθριο χώρο, όπου διαμορφώθηκε σε κινηματογράφο, έγινε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Νέστου κ. Σάββα Μιχαηλίδη και αμέσως μετά ο Επίτιμος Διδάκτορας Ιστορίας κ. Θανάσης Διαλεκτόπουλος ανέπτυξε τον πανηγυρικό της ημέρας, με πολύ ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία.

Η εκδήλωση έκλεισε με το ιστορικό ντοκιμαντέρ από απόσπασμα του βιβλίου του φιλόλογου και ερευνητή τοπικής ιστορίας κ. Ιορδάνη Βλαχόπουλου, με τίτλο «Χρυσούπολη – Σαρί Σαμπάν 1820-1922». Οι εκδηλώσεις του Δήμου συνεχίζονται σύμφωνα με το πρόγραμμα μέχρι τις 18 Ιουλίου 2021.

spot_img

Διαφημίσεις