Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Τροχαίο ατύχημα στη διασταύρωση της Νέας Ηρακλείτσας

Οδηγός μοτοσικλέτας τραυματίστηκε ελαφρά όταν το δίκυκλο...

Απάτη 18.000 ευρώ σε βάρος επιχείρησης στην περιοχή του Παγγαίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Ανατράπηκε αυτοκίνητο στην Καλαμίτσα

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του...

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα “Ελευθέρια” στον Δήμο Νέστου

Ακολούθησε μας

Με λαμπρότητα, αλλά με την τήρηση όλων των κανόνων προστασίας της υγείας, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 11 Ιουλίου 2021, οι προγραμματισμένες από τον Δήμο Νέστου εκδηλώσεις για τα 108 χρόνια από την απελευθέρωση της Χρυσούπολης και της ευρύτερης περιοχής από την Βουλγαρική Κατοχή στις 11 Ιουλίου 1913.

Η συνέχεια δόθηκε στον χώρο του Ιστορικού Μουσείου Λόγου και Τέχνης, το οποίο φιλοξενεί την Έκθεση φωτογραφίας της Δήμητρας Χατζηαδάμ με τίτλο «Εύζωνες, οι φύλακες των αφανών». Στον υπαίθριο χώρο, όπου διαμορφώθηκε σε κινηματογράφο, έγινε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Νέστου κ. Σάββα Μιχαηλίδη και αμέσως μετά ο Επίτιμος Διδάκτορας Ιστορίας κ. Θανάσης Διαλεκτόπουλος ανέπτυξε τον πανηγυρικό της ημέρας, με πολύ ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία.

Η εκδήλωση έκλεισε με το ιστορικό ντοκιμαντέρ από απόσπασμα του βιβλίου του φιλόλογου και ερευνητή τοπικής ιστορίας κ. Ιορδάνη Βλαχόπουλου, με τίτλο «Χρυσούπολη – Σαρί Σαμπάν 1820-1922». Οι εκδηλώσεις του Δήμου συνεχίζονται σύμφωνα με το πρόγραμμα μέχρι τις 18 Ιουλίου 2021.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα