Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
spot_img

Έργα 42 εκατ. ευρώ στον δήμο Νέστου

Ημέρα:

Στην παρουσίαση των πεπραγμένων της διετίας της νέας θητείας του, προχώρησε ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης.

Στο πλαίσιο του απολογισμού του, ο κ. Μιχαηλίδης παρουσίασε έργα συνολικού ύψους 42 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ιδιαίτερα επικεντρώθηκε στην καθημερινότητα του πολίτη.

«Πέρα από την ανακαίνιση του δημαρχείου, είναι σε φάση ανακαίνισης και άλλα κτήρια, ώστε να εκμεταλλευτούμε πλήρως το πλεονέκτημα των πολλών τετραγωνικών χώρων που έχουμε…»

«Μέσα σε όλα όσα κάνουμε είναι να διαμορφώνουμε συνθήκες καλύτερης επικοινωνίας με τον δημότη, αλλά και καλύτερης λειτουργίας των υπαλλήλων. Έτσι, πέρα από την ανακαίνιση του δημαρχείου, είναι σε φάση ανακαίνισης και άλλα κτήρια, ώστε να εκμεταλλευτούμε πλήρως το πλεονέκτημα των πολλών τετραγωνικών χώρων που έχουμε. Το ίδιο κάνουμε και μέσα στην πόλη με τα δημοτικά κτήρια και φυσικά θα ολοκληρώσουμε την παρέμβασή μας με τη μεταφορά του Κ.Ε.Π. σε παρακείμενο κτήριο πλήρως ανακαινισμένο. Η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. θα στεγαστεί στο χώρο του δήμου, ώστε να μην ταλαιπωρούμε τους πολίτες εκτός αστικού ιστού», επισήμανε σχετικά ο δήμαρχος Νέστου.

«Ο δήμος Νέστου δεν οφείλει σε κανέναν, πέρα από τα τρέχοντα του παρελθόντος μηνός κι αυτού που τρέχει»

Παράλληλα αναφερόμενος στα οικονομικά τόνισε ότι ο δήμος Νέστου δεν οφείλει σε κανέναν, πέραν από τις τρέχουσες υποχρεώσεις του.

«Ο δήμος Νέστου δεν οφείλει σε κανέναν, πέρα από τα τρέχοντα του παρελθόντος μηνός κι αυτού που τρέχει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τα ενεργειακά, ο κ. Μιχαηλίδης επισήμανε: «Η αντικατάσταση των λαμπτήρων με τύπου LED, με 4.300 προβολείς και 5.700 λαμπτήρες είναι αυτοί που θα μας επιτρέψουν αύριο να έχουμε μια σημαντική οικονομία. Το έργο είναι με αυτοχρηματοδότηση της εργολήπτριας εταιρείας στα 2,7 εκ. ευρώ. Παρακολουθούμε το μεγάλο κόστος που είναι τα απορρίμματα, ώστε από εκεί να μπορέσουμε να μειώσουμε, ενώ υπάρχει και το έργο δράσης εξοικονόμησης ενέργειας της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. με 4,65 εκ. ευρώ».

Τρέχει η δημοπρασία για τη δημιουργία νέου κυνοκομείου, ύψους 440.000 ευρώ –  «Στην Κεραμωτή αυξήσαμε την επισκεψιμότητα, όπως ακριβώς περιμέναμε με τα έργα ανάπλασης που κάναμε στο κάμπινγκ και αλλού…»

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Νέστου ανέφερε ότι τρέχει η δημοπρασία για τη δημιουργία νέου κυνοκομείου, ύψους 440.000 ευρώ.

«Το νέο κυνοκομείο που έχει δημοπρατηθεί είναι ένα μέτρο σύγκρισης του πολιτισμικού μας επιπέδου αφού ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα των αδέσποτων δείχνει και την ποιότητα του πολιτισμού μας», δήλωσε σχετικά.

Ακολούθως αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν στην Κεραμωτή λέγοντας: «Στον παραλιακό δρόμο επιλύθηκαν προβλήματα που ταλάνιζαν πολλά χρόνια τους πολίτες. Πετύχαμε να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες. Στην Κεραμωτή αυξήσαμε την επισκεψιμότητα, όπως ακριβώς περιμέναμε με τα έργα ανάπλασης που κάναμε στο κάμπινγκ και αλλού, αλλά παράλληλα πρέπει να πούμε ότι όταν ένα πρόβλημα υπάρχει για πολλά χρόνια και το επιλύουμε με χαμηλό κόστος, νομίζω τα αποτελέσματα είναι ορατά στην κοινωνία και σε όλους εμάς».

«Η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. έχει εκπονήσει ένα σχέδιο εξυγίανσης με ένα άτοκο δάνειο 72 δόσεων»

 Μιλώντας για το σχέδιο εξυγίανσης της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. ο κ. Μιχαηλίδης υπογράμμισε: «Η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. έχει εκπονήσει ένα σχέδιο εξυγίανσης με ένα άτοκο δάνειο 72 δόσεων. Εξοφλήθη η Δ.Ε.Η., η οποία ήταν πάνω από 600.000 ευρώ και παράλληλα διασφάλισε χρηματοδοτήσεις».

Παράλληλα, μίλησε για τη θέση του νέου προβλήτα που πρέπει να κατασκευαστεί στην Κεραμωτή, τονίζοντας: «Η νέα θέση ενός νέου προβλήτα δεν ενοχλεί κανέναν, αντίθετα θα προάγει τον τόπο, θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες σε όσους εξυπηρετούνται και στους ντόπιους φυσικά και παράλληλα δεν θα αλλάξει κανένα δεδομένο».

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του δήμου Νέστου

 Ακόμη ο δήμαρχος Νέστου προχώρησε στην παρουσίαση των νέων αντιδημάρχων του δήμου. Ο Ιωάννης Τερζόπουλος τοποθετήθηκε αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ορεινού, ο Κώστας Χιώτης αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, ο Φώτης Σινιόρης αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού, Ανάπτυξης και Αθλητικών Υποδομών, ο Αλέξανδρος Κιουταχίδης αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, ο Αναστάσιος Νικολαϊδης, αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών με ευθύνη των Κ.Ε.Π., ο Θεόδωρος Κουμπούδης, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας, Κοινωνικών Υπηρεσιών και της Κινητής Ιατρικής Μονάδας και ο Δημήτριος Νάκος, αντιδήμαρχος Δ.Ε. Κεραμωτής.

Γεωθερμία και επενδύσεις στην Κεραμωτή

Για το θέμα της γεωθερμίας τέλος, ο Σάββας Μιχαηλίδης επισήμανε: «Δεν υπάρχει πιο προσοδοφόρο και πιο σύγχρονο σήμερα μέσο εκμετάλλευσης αγροτικών καλλιεργειών με τη χρήση των γεωθερμικών ρευστών».

Για τις επενδύσεις στην Κεραμωτή πρόσθεσε: «Η περιοχή της Κεραμωτής δεν ήταν μέσα στον χάρτη των όποιων επενδυτών. Αυτή τη στιγμή έχει πάνω από 85 μικρές μονάδες».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Προτεραιότητα ο αθλητισμός για τη διοίκηση της Περιφέρειας

Στέλιος Ιγνατιάδης: Είμαστε δίπλα σε κάθε δήμο που ζητά...

Δεν είναι και στα καλύτερά της η κίνηση στον κλάδο της εστίασης

«Δεν θα έλεγα ότι είναι και στα καλύτερά της...

«ΑΜΛΕΤ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ από την «5η Εποχή» στο 67ο Φεστιβάλ Φιλίππων!

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Ο « Άμλετ», κορυφαίο έργο...

Εξώδικο της ΔΕΥΑΑΠ στον ΔΕΔΔΗΕ για τις συχνές διακοπές ρεύματος

Γιώργος Καλλινικίδης: Δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια, τεράστια η ζημία...

Ενοικίαση ακινήτου στην Καβάλα

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ πρώην φαρμακείο σε κεντρικό σημείο της Καβάλας. Πληροφορίες τηλ:...

ΚΥΠΡΟΣ 1974: Μαύρη επέτειος 50 χρόνων από την τραγωδία

Γράφει ο Αθανάσιος Πάσχου Ξημέρωμα Σαββάτου 20 Ιουλίου 1974, γιορτή...

Διαμαρτυρία των επαγγελματιών της Περάμου για τις διακοπές ρεύματος

Την διαμαρτυρία του για τις συνεχείς διακοπές ρεύματος εκφράζει...