Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου, 2025
Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου, 2025

Προτάσεις της Λαϊκής Συνέλευσης Ζυγού για το πόσιμο νερό

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Το Σάββατο 10/02/2018 και ώρα 18:00 στην Δημοτική Κοινότητα Ζυγού πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η Λαϊκή Συνέλευση που είχε ως μοναδικό θέμα συζήτησης το χρόνιο πρόβλημα παρουσίας υψηλών μονάδων νιτρικών στο πόσιμο νερό.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Λεωνίδας Βουδούρης κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών προέτρεψε το Σώμα να εκλέξει τον πρόεδρο της Συνέλευσης τον κ.  Ευριπίδη Ζαϊμίδη  και γραμματέα την κα. Μόρφω Δαλακούρα όπως και έγινε.

Ο  πρόεδρος της Συνέλευσης έκανε μια ιστορική αναφορά του προβλήματος και προέτρεψε τους παρευρισκόμενους να συμμετέχουν και να τοποθετηθούν.

Η συζήτηση που ακολούθησε διεξήχθη σε κλίμα έντονου  προβληματισμού και κατά διαστήματα εντάσεων μετά τις ομιλίες των εκπροσώπων της ΔΕΥΑΚ με τις αόριστες τοποθετήσεις τους.

Κοινή διαπίστωση των παρευρισκόμενων ήταν ότι όλα αυτά τα χρόνια εισπράξαμε την αδιαφορία και την απραξία από μεριάς Δήμου και ΔΕΥΑΚ στο συγκεκριμένο θέμα.

Τα συμπεράσματα μέσα από τις τοποθετήσεις των κατοίκων ήταν τα παρακάτω:

  • Την άμεση διακοπή της χρήσης του νερού με νιτρικά πέραν του ορίου και άμεση προμήθεια των κατοίκων με εμφιαλωμένα νερά από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
  • Κατασκευή νέας Γεώτρησης πλησίον του  οικισμού Παλιννοστούντων Ομογενών για την υδροδότηση της Δ.Κ. Ζυγού εντός εξαμήνου.
  • Άμεσες ενέργειες από την ΔΕΥΑΚ, Δήμο Καβάλας και την Περιφέρεια για εξεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων ένταξης μελέτης και κατασκευής  σύνδεσης  της μεταφοράς νερού από το Κεφαλάρι Δράμας για την κάλυψη της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων.
  • Αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου αμυαντοσωλήνων.
  • Υποβολή πρότασης διενέργειες μελέτης αιτιολόγησης νιτρικών στον υδροφόρο και λήψη  μέτρων για την απάλειψη του προβλήματος της νιτρορύπανσης.
  • Άμεσο χρονοδιάγραμμα και ταυτόχρονα τακτή ενημέρωση προς την Δ.Κ. Ζυγού των ενεργειών της ΔΕΥΑΚ και του Δήμου Καβάλας για το συγκεκριμένο πρόβλημα των νιτρικών .
  • Την δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής σε περίπτωση μη εξεύρεση λύσης του προβλήματος που θα μεθοδεύσει περαιτέρω τον αγώνα μας με βάση τις προτάσεις των κατοίκων (Νομική διαδικασία, μη πληρωμής λογαριασμών ΔΕΥΑΚ, αλλαγή τιμολόγησης από ύδρευση σε άρδευση, αγωνιστική συνεργασία με τις υπόλοιπες Δ.Κ και Τ.Κ. της Ενότητας Φιλίππων).

Τέλος αντίγραφο των πρακτικών της ΛΣ θα αποσταλεί προς την Δήμαρχο κα. Τσανάκα Δήμητρα, το  Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καβάλας, το Διοικητικό Συμβούλιο της  ΔΕΥΑΚ καθώς και στην ΠΑΜΘ/ ΠΕ Καβάλας.

Οι εμπλεκόμενοι Φορείς

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΖΥΓΟΥ, ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΥΓΟΥ, ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΥΓΟΥ « ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ», ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ  ΖΥΓΟΥ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Υπάρχουν δύο βασικά εμπόδια για την αξιοποίηση του «Διονύσου»

Για τα εμπόδια που υπάρχουν όσον αφορά την αξιοποίηση...

Το θέμα αποσύρθηκε αλλά η αύξηση στο τέλος παρεπιδημούντων θα γίνει

Αποσύρθηκε από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, η...

Ολοκληρώθηκε επιτέλους η πλατεία Καπνεργάτη!!!     

Αλέξης Γούλας: Το σοβαρό ζήτημα είναι πλέον η διαφύλαξη...

Οι επαγγελματίες ζητούν ανάκληση της απόφασης για αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων

Την ανάκληση της απόφασης για αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων...

Όταν κανείς δεν λογαριάζει την αλήθεια

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος «Οι εξετάσεις πάσης φύσεως που μπορούν...

Άπαντες είναι ικανοποιημένοι από την λειτουργία της ΔΕΥΑΘ

Χωρίς προβλήματα υδροδότησης κύλησε η τουριστική περίοδος Χωρίς προβλήματα υδροδότησης...

Σκέψεις για περαιτέρω αξιοποίηση του Εκθεσιακού Κέντρο της Ν. Καρβάλης

«Επειδή το Εκθεσιακό Κέντρο της Νέας Καρβάλης θα αναβαθμιστεί...

Μ. Λαζαρίδης: «Κάνουμε την αγορά εργασίας πιο δίκαιη, πιο ασφαλή, πιο σύγχρονη»

Τη ριζική βελτίωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας κατά...