Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου, 2026
Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου, 2026

Η Δήμητρα Τσανάκα έγινε δεκτή από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Με πολύ εγκαρδιότητα έγινε δεκτή από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως  κ. κ. Βαρθολομαίο η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στην έδρα του πρωτόθρονου πατριαρχείου στο Φανάρι, το Σάββατο το μεσημέρι.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε τη δήμαρχο στο ιδιαίτερο πατριαρχικό γραφείο και είχε μαζί της μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα. Η κ. Τσανάκα απευθυνόμενη στον Παναγιώτατο του τόνισε ότι η επίσκεψη αυτή αποτελεί μια οφειλόμενη τιμή προς το πρόσωπο Του αλλά και μια οφειλόμενη υποχρέωση προς την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου, προκειμένου να εκφράσει τις ευχαριστίες του Δήμου Καβάλας για τη συμβολή του Παναγιωτάτου όσον αφορά την ένταξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESKO.

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ (31)Επίσης, η δήμαρχος, διερμηνεύοντας τα αισθήματα των Καβαλιωτών προ το πρόσωπο του Παναγιωτάτου, έδωσε στον Οικουμενικό Πατριάρχη τις ολόθερμες ευχές όλων για τη συμπλήρωση των 25 χρόνων πατριαρχίας του. Η κ. Τσανάκα ευχήθηκε στον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας ο παντοδύναμος Θεός να του χαρίζει δύναμη, υγεία, και μακροημέρευση προς δόξα της Ορθοδόξου Εκκλησίας και προς όφελος όλων των ορθοδόξων χριστιανών.

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ (10)Ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε με θερμά λόγια τη δήμαρχο για την επίσκεψή της αυτή, σημείωσε ότι θυμάται με γλυκεία ανάμνηση την τελευταία επίσκεψή του στην Καβάλα και ζήτησε από τη δήμαρχο να μεταφέρει στους δημότες της Καβάλας τις ευχές και τις ευλογίες του για υγεία και κάθε καλό προς όλους.

Στο τέλος της συνάντησης ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσκάλεσε τη δήμαρχο και τη συνοδεία της να παρακαθίσουν στην πατριαρχική τράπεζα.

Η δήμαρχος πρόσφερε στον Παναγιώτατο μια γκραβούρα με τη Βασιλική Β’ των Φιλίππων κι ένα ασημένιο αντίγραφο της δημιουργίας των πρωτόπλαστων που φυλάσσεται στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης.

Τη δήμαρχο κατά τη συνάντησή της με τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνόδευε η διευθύντρια του Ιστορικού & Διπλωματικού Αρχείου του ΥΠ.ΕΞ. και εντεταλμένη σύμβουλος της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Ολοκαυτώματος, πρέσβης Φωτεινή Τομαή.

Στο περιθώριο της επίσκεψης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο η δήμαρχος συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Θεοφιλέστατο εψηφισμένο Επίσκοπο Ευκαρπίας Ιερόθεο, ηγούμενο της πατριαρχικής μονής Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Αστόριας (Η.Π.Α.) η χειροτονία του οποίου έγινε την Κυριακή της Ορθοδοξίας στο ιερό πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου.

Ο Θεοφιλέστατος είπε στη δήμαρχο για την πολύ καλή συνεργασία που έχει με πολλούς καβαλιώτες που ζουν στη Βοστόνη και τη Νέα Υόρκη μέσα στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου που επιτελεί η εκκλησία τη Αμερικής.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧΤΘΜ στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας

Την επίσκεψη του νέου Διοικητή της ΧΧΤΘΜ, Στρατηγού Αριστείδη...

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Σύμφωνα με το, με αριθμό 2/2026, Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης...

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Παναγιώτης Μαμτσαδέλης, εκπροσωπώντας...

Στην οδό Βενιζέλου θα γίνει φέτος η «Αλφαβητοπαρέλαση»

Απόστολος Μουμτσάκης: Μεγάλη και φέτος η συμμετοχή μαθητών /...

Συνεργασία Δήμου Καβάλας και ΤΕΕ-ΑΜ για την αξιοποίηση του Παλιού Ωδείου

Σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκονται Δήμος Καβάλας και Τ.Ε.Ε. Ανατολικής...

Επανασύνδεση με τα Παιδιά μας

Όταν η σχέση ραγίζει, αλλά δεν τελειώνει Γράφει ο Ψυχολόγος-Σύμβουλος...

Οι διαφορές των αναδόχων καθυστέρησαν την συντήρηση των σχολικών κτηρίων

Για την υπογραφή της σύμβασης του έργου ''Συντηρήσεις Σχολικών...

Σεμινάρια αντιμετώπισης πυρκαγιάς σε ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα

Τον Μάρτιο ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων αντιμετώπισης πυρκαγιάς...