Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Άσκηση ετοιμότητας στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας

Ημέρα:

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη σήμερα η ετήσια Άσκηση Ασφαλείας των Λιμενικών Εγκαταστάσεων και Λιμένων αρμοδιότητας και ευθύνης της «Ο.Λ.Κ. Α.Ε.», που διοργάνωσε η Διοίκηση της εταιρείας σε συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρεία συμβούλων NEXT PLUS.

Η Άσκηση Ασφαλείας πραγματοποιήθηκε σε συνδυασμό με τη Άσκηση ΑΡΓΩ 2023 του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος – Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιμένος – Πόλεως Καβάλας και είχε τη μορφή της «Πραγματικής (Ζωντανής) Άσκησης».

Συγκεκριμένα το σενάριο της εκτεταμένης άσκησης περιελάμβανε απειλή για τοποθέτηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε  λιμένα αρμοδιότητας της Ο.Λ.Κ.   Α.Ε.  Στο πλαίσιο της ασύμμετρης απειλής ο τοποθετημένος μηχανισμός εξερράγη, με συνέπεια τον τραυματισμό  ενός ατόμου, τον εγκλωβισμό ενός ακόμη και την εκδήλωση πυρκαγιάς που επεκτάθηκε στην αποθήκη εύφλεκτων υλικών του πλοίου. Κατά την συνδρομή κατάσβεσης ένα ακόμη άτομο προβλέφθηκε ότι από ατύχημα κατέληξε στη θάλασσα.

Στην Άσκηση συμμετείχαν και συνεργάστηκαν άψογα, εκτός από τους αρμόδιους διοικητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες της «Ο.Λ.Κ. Α.Ε.», το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιμένος Καβάλας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας, η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, το ΕΚΑΒ Καβάλας, η Πολιτική Προστασία Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας  και το Τελωνείο Καβάλας. Επιπρόσθετα, συμμετείχαν μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες από τον τομέα της ενέργειας, μεταξύ των οποίων η Energean (που παρείχε το σκάφος συμμετοχής στο θαλάσσιο τμήμα της Άσκησης).

Επισημαίνεται ότι εκτός της τυπικής εκπλήρωσης μιας νομικής υποχρέωσης στο πεδίο της ασφάλειας, η διοίκηση της Εταιρείας έκρινε σκόπιμη την προσομοίωση των πραγματικών γεγονότων ώστε να κριθεί στο πεδίο η ετοιμότητα και ο συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων. Συγχρόνως δε αξιολογήθηκε ως απολύτως απαραίτητη η κατά το δυνατόν ευρύτερη εξοικείωση των συμμετεχόντων με τις επικρατούσες συνθήκες στα πραγματικά περιστατικά.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρακτικού μέρους, ακολούθησε ευρεία σύσκεψη όλων των συμμετεχόντων, ώστε να εντοπισθούν ενδεχόμενες αδυναμίες και να βελτιστοποιηθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό τα σχετικά πρωτόκολλα.

Από τη Διοίκηση του Ο.Λ.Κ  Α.Ε.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ στην πλατεία Καπνεργάτη την Κυριακή των Βαΐων;

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Γιάννης Κελγιώργης έκανε...

Δημήτρης Παπουτσής: Θα δώσουμε έναν αγώνα σαν έτοιμοι από παλιά

«Είμαστε αισιόδοξοι, θα δώσουμε έναν αγώνα σαν έτοιμοι από...

Μ. Χατζηκωνσταντίνου: Σημαντικός μοχλός ανάπτυξης για όλη την Π.Ε. Καβάλας ο τουρισμός της Θάσου

«Έχουμε μπροστά μας μια «βαριά» τουριστική περίοδο, πολλές συμφωνίες...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...