Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Οι κάτοικοι του Παληού ενημερώθηκαν για το σχέδιο πυρασφάλειας του οικισμού

Ημέρα:

Αλέξης Γούλας: Χρειάζονται τέτοιες ενημερώσεις για να μην έχουμε ένα νέο Μάτι

Για το σχέδιο εκκένωσης του Παληού, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ενημερώθηκαν την Τετάρτη (2/8) από τους αρμόδιους φορείς, οι κάτοικοι του οικισμού.

«Την προηγούμενη εβδομάδα ζητήσαμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Πολιτική Προστασία του Δήμου, της Περιφέρειας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, να κάνουμε μια συνάντηση, ώστε να ενημερωθούν οι κάτοικοι του Παληού για θέματα πυρασφάλειας», δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο Αλέξης Γούλας, εκ μέρους του συλλόγου των κατοίκων του Παληού.

«Ενημερωθήκαμε λεπτομερώς για το τι πρέπει να κάνει ο καθένας στην αυλή και στη γειτονιά του κι από εκεί και πέρα τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που συμβεί κάτι κακό…»

«Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε ότι λίγες μέρες μετά υπήρχε μια συνάντηση για ενημέρωση των πολιτιστικών συλλόγων, για σχέδια εκκένωσης από την Πολιτική Προστασία, όπου περιλαμβανόταν και το Παληό. Αυτό μας χαροποίησε και η συνάντηση ορίστηκε για την περασμένη Τετάρτη (2/8), για να έχουμε αυτήν την ενημέρωση. Όλα πήγαν καλά, οι πολίτες ήταν πολλοί, ενημερώθηκαν, έγιναν ερωτήσεις στο πολυπληθές κλιμάκιο, όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Ενημερωθήκαμε λεπτομερώς για το τι πρέπει να κάνει ο καθένας στην αυλή και στη γειτονιά του κι από εκεί και πέρα τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που συμβεί κάτι κακό», ανέφερε σχετικά ο κ. Γούλας. 

«Το παρήγορο για εμάς είναι ότι υπάρχει σχέδιο εκκένωσης που δεν υπήρχε – Με το κυκλοφοριακό τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα…»

«Χρειάζονται τέτοιες ενημερώσεις για να μην έχουμε ένα νέο Μάτι και το παρήγορο για εμάς είναι ότι υπάρχει σχέδιο εκκένωσης που δεν υπήρχε. Τώρα η Πολιτική Προστασία ζήτησε και εκπονούνται σχέδια σε δύσκολες περιοχές, όπως είναι το Παληό. Ξέρουμε ότι η διάρθρωση του δάσους και η συνέχεια του μέσα στον οικισμό είναι τέτοια που λέμε να μας φυλάει ο Θεός», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γούλας. 

Καταληκτικά αναφέρθηκε και στο μείζον θέμα του οικισμού, που δεν είναι άλλο από το κυκλοφοριακό, σημειώνοντας: «Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και προσεκτικοί δυο φορές. Με το κυκλοφοριακό τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Για παράδειγμα την Τετάρτη (2/8) η ουρά των αυτοκινήτων έφτανε μέχρι την Νέα Ηρακλείτσα. Χρειάζεται εγρήγορση από όλους».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...