Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου, 2026
spot_imgspot_img

Τελευταία Θέματα

spot_img

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Oι Αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου Καβάλας

Με επίκεντρο την παράδοση, τη σύγχρονη ψυχαγωγία και τη συνεργασία των τοπικών φορέων, ο Δήμος Καβάλας παρουσίασε το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων και των δράσεων της Καθαράς Δευτέρας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2026, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Disco Party που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2026, στις 20:00, στην πλατεία Καπνεργάτη. Πρόκειται για μια ανοιχτή γιορτή με πρωταγωνιστή τους DJs’ Rainbow και Καφάς, που υπόσχονται ρετρό ρυθμούς, χορό και έντονα φωτιστικά εφέ, μετατρέποντας το κέντρο της πόλης σε μια μεγάλη πίστα κάτω από τη λάμψη της discο μπάλας.
Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, η Δημοτική Κοινότητα Κρηνίδων θα ανοίξει τον κύκλο των καρναβαλικών εκδηλώσεων με την παρέλαση μικρών και μεγάλων καρναβαλιστών στο κέντρο της περιοχής, η οποία θα ξεκινήσει στις 12:00 από τον χώρο στάθμευσης του Αρχαιολογικού Χώρου. Θα ακολουθήσει μεγάλο αποκριάτικο πάρτι στο Σταυροδρόμι Κρηνίδων, με τη συμμετοχή πολιτιστικών, αθλητικών και σχολικών συλλόγων, σε ένα σκηνικό γεμάτο χρώματα, μουσική και αποκριάτικη διάθεση.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Καθαρά Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2026, από τις 11:00 το πρωί, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» και στον περιβάλλοντα χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Φιλίππων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ζωντανή λαϊκή και παραδοσιακή μουσική, παραδοσιακούς χορούς και σαρακοστιανά εδέσματα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Τη συνδιοργάνωση έχουν αναλάβει πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου Καβάλας και της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης, αναφέρθηκε στη στρατηγική επιλογή του Δήμου να επενδύει διαχρονικά στην πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής, υπογραμμίζοντας ότι οι εκδηλώσεις της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας αποτελούν γέφυρα ανάμεσα στην παράδοση και τη σύγχρονη διασκέδαση. Τόνισε ότι η ενεργή συμμετοχή συλλόγων και εθελοντών ενισχύει την κοινωνική συνοχή και δίνει ζωντάνια στην ευρύτερη Κοινότητα, ενώ ευχαρίστησε θερμά όλους τους φορείς για την καθοριστική συμβολή τους στη διοργάνωση.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Κρηνίδων «Το Βυζάντιο», Δημήτρης Κωνσταντινίδης, καθώς και η εκπρόσωπος της Πολιτιστικής Λέσχης Κρηνίδων, Πασχαλία Δαλακούδη, στάθηκαν στη σημασία της διατήρησης των εθίμων και της ενεργής συμμετοχής των νέων και στη διαχρονική συνεργασία των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, ενώ ο Βασίλης Αναστασιάδης, εκ μέρους των DJs’ του πάρτι, ανέδειξε τον ρόλο της μουσικής ως στοιχείου που ενώνει διαφορετικές ηλικίες και δημιουργεί κοινές εμπειρίες χαράς.
Το φετινό πρόγραμμα φιλοδοξεί να προσφέρει στιγμές ξεγνοιασιάς και συλλογικής γιορτής, επιβεβαιώνοντας ότι ο πολιτισμός μπορεί να λειτουργήσει ως κοινός τόπος συνάντησης για όλους.