Κυριακή, 1 Ιουνίου, 2025
Κυριακή, 1 Ιουνίου, 2025

Μάκης Παπαδόπουλος: «Θα είμαστε πάντα δίπλα στα αιτήματα των εκπαιδευτικών, των γονέων και των μαθητών»

Ημέρα:

spot_img
spot_img

Από το καλοκαίρι έχουμε δηλώσει την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης, συγχώνευσης και κατάργησης σχολείων και συγχώνευσης – συνδιδασκαλίας τάξεων στον Δήμο Καβάλας.

Γι’ αυτόν τον λόγο, απορρίψαμε τις συγχωνεύσεις του 14ου Δημοτικού με το 11ο Δημοτικό και του 10ου Δημοτικού με το 12ο Δημοτικό, αλλά και την υποβάθμιση του Νηπιαγωγείου του Παληού, που εισηγήθηκε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Καβάλας και εν μέρει στήριξε η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

Φυσικά, εγκρίναμε την αναβάθμιση του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου και ζητήσαμε μάλιστα να αυξηθούν και οι πόροι που δίνονται για τη λειτουργία του συγκεκριμένου σχολείου.

Εκτός όμως από τις επιχειρούμενες υποβαθμίσεις σχολείων, η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αντιμετωπίζουν από το καλοκαίρι σοβαρά προβλήματα εξυπηρέτησης των λειτουργικών αναγκών των σχολείων με ευθύνη της Διοίκησης του Δήμου Καβάλας.

1.     Ενώ όλοι γνώριζαν για την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών, και συνεπώς υπήρχε ο χρόνος για τη Διοίκηση του Δήμου να κάνει όλες τις προετοιμασίες για τη νέα σχολική χρονιά, μόλις τον Σεπτέμβριο οι υπηρεσίες του Δήμου άρχισαν να ζητούν από τα σχολεία την καταγραφή των ετήσιων αναγκών τους, τις οποίες μέχρι σήμερα ΔΕΝ έχουν ικανοποιήσει!

Ρωτάμε: γιατί η Διοίκηση του Δήμου δεν μερίμνησε εγκαίρως για όλες τις διαδικασίες και φτάσαμε σήμερα – 3 μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς – να είναι όλοι οι Διευθυντές σχολείων κυριολεκτικά σε απόγνωση;

2.     Φτάσαμε λοιπόν στον τρίτο μήνα λειτουργίας και ενημερωνόμαστε ότι τα σχολεία, όχι μόνο δεν έχουν λάβει ακόμη ούτε ένα ευρώ από την Πάγια Προκαταβολή που δικαιούνται, αλλά ούτε καν οδηγίες για το άνοιγμα των νέων λογαριασμών στην νέα τράπεζα που επιλέχθηκε από τον Δήμο!

Πληροφορούμαστε μάλιστα πως τα σχολεία δεν γνώριζαν ότι θα καταργηθούν και οι παλιοί τραπεζικοί λογαριασμοί, χωρίς να έχουν ενεργοποιηθεί οι καινούριοι!

Ρωτάμε: πότε θα ενεργοποιηθούν οι καινούριοι λογαριασμοί και πότε θα υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα σε αυτούς τους λογαριασμούς για τους Διευθυντές;

3.     Οι περσινές προμήθειες σε γραφική ύλη, υλικά καθαριότητας και αναλώσιμα γραφείου, που αναπόφευκτα τελείωσαν, αντιμετωπίζονται με υπομνήματα του τύπου “Εξαιρετικά επείγον”, τα οποία όμως ικανοποιούνται στην καλύτερη περίπτωση μετά από κάποιες μέρες, ενώ κάποια άλλα υπομνήματα όχι μόνο δεν ικανοποιούνται αλλά ούτε καν απαντώνται (έστω και αρνητικά).

Ρωτάμε: γιατί δεν υπάρχει γρήγορη ανταπόκριση στα αιτήματα των σχολείων;

4.     Τέλος, πληροφορούμαστε ότι ΔΕΝ έχουν γίνει ακόμα οι συμβάσεις με προμηθευτές, με υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ξυλουργούς που θα είναι διαθέσιμοι για τα σχολεία.

Ρωτάμε: πότε θα γίνουν οι νέες συμφωνίες με προμηθευτές και επαγγελματίες με τεχνικές ειδικότητες και πότε θα λάβουν τα σχολεία τα υλικά για τις ετήσιες ανάγκες τους;

Καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας να απαντήσει δημόσια στα ερωτήματα αυτά.

Εμείς ως παράταξη δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να προωθούμε πάντοτε τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, των γονέων και των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

150 μπαλόνια γέμισαν τον ουρανό της Καβάλας, στη μνήμη των καρκινοπαθών που «έφυγαν» από τη ζωή

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο...

Υπάρχει ενδιαφέρον της Ευρώπης για τις νέες τεχνολογίες;

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Η Ευρώπη, είναι αλήθεια πως άφησε...

Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας επί της οδού Πιπίνου

Λόγω της εκτέλεσης εργασιών για την κατασκευή κεντρικής νησίδας,...

Φωτισμός στα Κάστρα της Περάμου υπάρχει, απλά χρειάζεται μία εντολή!!!

Χρήστος Μποσμπότης: Μελέτη δεν χρειάζεται, απλά πρέπει να ανέβει...

Θ. Μουριάδης: «Ο κ. Βλάχος το παρατραβάει, δεν θα του δώσω τίποτα…»

Σκληρή γλώσσα κατά του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Λιμένα...

Πάνω από 47 έργα βρίσκονται σε εξέλιξη στον δήμο Παγγαίου

Βασίλης Τσιπουρόπουλος: «Κόσμημα» η ανάπλαση του δρόμου από Νέα...