Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
spot_img

Ήταν αναγκαία η ίδρυση Αναπτυξιακού Οργανισμού

Ημέρα:

Κωστής Σιμιτσής: Θα βοηθήσει πάρα πολύ τον δήμο Καβάλας στην εκπόνηση μελετών τεχνικού περιεχομένου, στην τουριστική του πολιτική και και σε άλλες μικρότερες δράσεις / Έχω συνεννοηθεί με τον δήμαρχο να είναι άμισθη η θέση μου, το ξεκαθαρίζω αυτό

Για την τοποθέτησή του στη θέση του προέδρου του Αναπτυξιακού Οργανισμού του δήμου Καβάλας, μίλησε στον «Ενήμερο», ο Κωστής Σιμιτσής.

«Με τιμά η επιλογή του δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη και φυσικά η αποδοχή της από το μεγαλύτερο μέρος του δημοτικού συμβουλίου και κυρίως από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, του κ. Παπαδόπουλου», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Σιμιτσής.

«Ήταν κάτι αναγκαίο, θα βοηθήσει πάρα πολύ τον δήμο στην εκπόνηση μελετών τεχνικού περιεχομένου, στην τουριστική του πολιτική και φυσικά και σε άλλες μικρότερες δράσεις…»

«Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός είναι μια ανώνυμη εταιρεία, η οποία έχει υιοθετηθεί ως εργαλείο ανάπτυξης από τους περισσότερους δήμους της χώρας κι απ’ όλες τις Περιφέρειες. Ήταν κάτι αναγκαίο, θα βοηθήσει πάρα πολύ τον δήμο στην εκπόνηση μελετών τεχνικού περιεχομένου, στην τουριστική του πολιτική και φυσικά και σε άλλες μικρότερες δράσεις, όπως είναι η οργάνωση διαλέξεων, πολιτιστικών εκδηλώσεων που σήμερα ενδεχομένως με τη βαριά και δυσκίνητη διαδικασία του δημοτικού συμβουλίου και των εγκρίσεων από τις αρχές καθυστερούσαν τα πράγματα. Επίσης, μπορεί να αναλάβει κι άλλους τομείς δράσης, όπως για παράδειγμα να παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα οικονομικής αξιοποίησης της περιουσίας του δήμου», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Σιμιτσής.

«Όλα θα γίνουν όπως πρέπει και πάντοτε με απόλυτη διαφάνεια προς την κοινωνία και φυσικά προς τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης…»

«Με λίγα λόγια είναι ένα απαραίτητο εργαλείο που έπρεπε να είχε γίνει. Απτά δείγματα έχει παρουσιάσει ήδη ο Αναπτυξιακός Οργανισμός του δήμου Νέστου, που έλυσε τα προβλήματα της Υ.ΔΟΜ. του δήμου Θάσου και φυσικά έφερε χρήματα από το υπουργείο Πολιτισμού. Κάτι ανάλογο μπορεί να κάνει και ο δικός μας Αναπτυξιακός Οργανισμός. Θα στελεχωθεί από ανθρώπους που ξέρουν το αντικείμενο, τόσο όσον αφορά το διοικητικό συμβούλιο, γιατί ως Α.Ε. πρέπει να έχει δ.σ., αλλά και όσον αφορά την υπαλληλική του στελέχωση. Όλα θα γίνουν όπως πρέπει και πάντοτε με απόλυτη διαφάνεια προς την κοινωνία και φυσικά προς τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης», επισήμανε ακόμη στα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού του δήμου Καβάλας.

«Η θέση του προέδρου είναι μια πολιτική θέση. Έχω συνεννοηθεί με τον δήμαρχο να είναι άμισθη η θέση μου, το ξεκαθαρίζω αυτό…»

Ερωτηθείς σχετικά με το ποιες θα είναι οι αρμοδιότητές του, ο Κωστής Σιμιτσής απάντησε: «Ουσιαστικά ο πρόεδρος συνεννοείται με τον δήμαρχο και με το δημοτικό συμβούλιο για την χάραξη της πολιτικής, την οποία την κάνει ο δήμαρχος και η πλειοψηφία, πάντα στο πλαίσιο του δημοτικού συμβουλίου, σε ένα δημοκρατικό πλαίσιο. Αυτήν την χάραξη της πολιτικής την παίρνει ο πρόεδρος και την μεταφέρει στον Αναπτυξιακό Οργανισμό, ώστε στη συνέχεια να την υλοποιήσουν τα υπόλοιπα μέλη του δ.σ., ο διευθύνων σύμβουλος και τα υπαλληλικά στελέχη. Με λίγα λόγια η θέση του προέδρου είναι μια πολιτική θέση. Έχω συνεννοηθεί με τον δήμαρχο να είναι άμισθη η θέση μου, το ξεκαθαρίζω αυτό. Άλλοι θα είναι οι έμμισθοι. Σε πρώτη φάση όλοι θα είναι άμισθοι, γιατί προχωράμε με φειδώ, με προσεκτικά βήματα, δειλά θα έλεγε κανείς γιατί μέχρι να σταθεί στα πόδια του ο Αναπτυξιακός Οργανισμός θα είμαστε όσο γίνεται πιο οικονόμοι και προσεκτικοί όσον αφορά τέτοιου είδους έξοδα».

«Μετά την έγκριση του σχεδίου καταστατικού θα πρέπει να κατατεθούν τα χρήματα, το αρχικό κεφάλαιο των 25.000 ευρώ…»

«Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι το να πληρώσεις καλά έναν διευθύνοντα σύμβουλο είναι και μια αναγκαία προϋπόθεση για να έχεις ένα καλό στέλεχος να σου βγάζει τη δουλειά και να σου φέρνει χρήματα. Όσον αφορά το πότε θα εκκινήσει να λειτουργεί ο Αναπτυξιακός Οργανισμός ο δήμαρχος μας δίνει κατευθύνσεις και οργανωτικά έχει ξεκινήσει η δουλειά. Από εκεί και πέρα όμως μετά την έγκριση του σχεδίου καταστατικού από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, θα πρέπει να κατατεθούν τα χρήματα, το αρχικό κεφάλαιο των 25.000 ευρώ μέχρι τα τέλη Αυγούστου κι από εκεί και πέρα θα αρχίσει να λειτουργεί ο Αναπτυξιακός Οργανισμός και να ξεκινάνε κάποια έργα από τον Σεπτέμβριο. Να πω ότι άλλοι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί, όπως σε Λάρισα και Ιωάννινα, έχουν κεφάλαιο που ξεπερνά τις 500.000 ευρώ. Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός της Π.Α.Μ.Θ., έχει κεφάλαιο που ξεπερνά το 1,5 εκ. ευρώ. Εμείς ξεκινάμε με αρχικό κεφάλαιο 100.000 ευρώ, που θα πρέπει να έχει κατατεθεί μέχρι του χρόνου τέτοια εποχή, ξεκινώντας τον Αύγουστο με την πρώτη δόση των 25.000 ευρώ. Αυτό ακόμη δείχνει πόσο προσεκτικοί και φειδωλοί είμαστε όλοι μας και κυρίως ο δήμαρχος, ο οποίος διαφυλάττει το δημόσιο συμφέρον και τα δημοτικά χρήματα», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Σιμιτσής. 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Διαμαρτυρία για τις ουρές οχημάτων στην Κεραμωτή

Από τον Σύλλογο «Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών» εκδόθηκε το ακόλουθο...

Συναυλία του Σταμάτη Κραουνάκη στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Σταμάτης Κραουνάκης «Πιάνει Ο Έρωτας Δουλειά». Η μεγάλη επιτυχία...

Μάρκος Δέμπας: Διαρκείς προσπάθειες για την ενίσχυση του τουρισμού κρουαζιέρας

Στις διαρκείς προσπάθειες που καταβάλλονται εκ μέρους των τοπικών...

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Και όρεξη έχουμε και όντως τρέχουμε

«Το κυριότερο για μια διοίκηση είναι να στοχεύει ψηλά...

Αναγκαία η ενίσχυση της αστυνόμευσης στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών

Χρήστος Πριονίδης: Τουριστικό μέρος χωρίς αστυνόμευση δεν μπορεί να...

Ελπίζουν σε ένα καλό το τριήμερο στην εστίαση

«Περιμένουμε με τεράστια ανυπομονησία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος,...

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Ντίνος Κλειτσιώτης: Συμβουλευτείτε φοροτεχνικό για τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις Με σχετικά...

Πώς να αποφύγεις την εφιαλτική γονική αποξένωση και να μην «χάσεις» το παιδί σου!

Η γονική αποξένωση είναι μια δύσκολη και επώδυνη κατάσταση,...