Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Γιάννης Τσίρλης: Η αύξηση που έγινε στα ανταποδοτικά τέλη είναι παράλογη

Ημέρα:

«Ως έμπορο με τιμά που στελέχη του Εμπορικού Συλλόγου είναι μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, όμως είμαι κάθετα αντίθετος για το ότι ψήφισαν τις αυξήσεις»

«Από την πλευρά μας κάναμε ό,τι έπρεπε ως φορέας, αλλά νομίζω το σημαντικότερο είναι ότι θα έπρεπε όλοι να ξεσηκωθούμε, διότι η αύξηση που έγινε στα ανταποδοτικά τέλη δεν είναι λογική, είναι παράλογη».

Τα παραπάνω υπογράμμισε σε δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Τσίρλης, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή του με τις αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη που ψήφισε τη Δευτέρα (22/1) η διοίκηση του Δήμου Καβάλας. 

«Είναι ανεπίτρεπτο αυτό που συνέβη και η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα κιόλας. Η αγορά αιφνιδιάστηκε φυσικά…»

«Η αύξηση αυτή καθιστά το επιχειρηματικό περιβάλλον κι όχι μόνο μη ανταγωνιστικό με τις γειτονικές περιοχές. Βλέπουμε ότι βάλλεται ο πολίτης γενικότερα καθημερινά από υπέρογκες αυξήσεις στα προϊόντα, στην ενέργεια, όλα έχουν πάρει φωτιά. Δεν μας έφταναν όλα αυτά έχουμε τώρα και τις αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη. Αντί λοιπόν να βοηθήσουμε την τοπική κοινωνία επιβάλλουμε επιπλέον κόστος στον Καβαλιώτη; Οι αυξήσεις είναι υπέρογκες, για μένα είναι ανεπίτρεπτο αυτό που συνέβη και η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα κιόλας. Η αγορά αιφνιδιάστηκε φυσικά. Αν και αντέδρασε ο συλλογικός μας φορέας που λέγεται Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας και μάλιστα με παράσταση στο δημοτικό συμβούλιο. Παρά ταύτα είδαμε ότι δυστυχώς πέρασε η αύξηση των ανταποδοτικών τελών. Νομίζω ότι δεν είναι καθόλου σωστή η απόφαση αυτή», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Τσίρλης. 

«Ως έμπορο με τιμά που στελέχη του Εμπορικού Συλλόγου είναι μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, όμως είμαι κάθετα αντίθετος για το ότι ψήφισαν, δυστυχώς, τις αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη…»

«Υπάρχουν στελέχη του Εμπορικού Συλλόγου στο δημοτικό συμβούλιο. Μιλάμε για έναν Σύλλογο με εκατοντάδες μέλη. Μέσα σε όλα αυτά τα μέλη δεν μπορεί να συμφωνούμε όλοι. Ο καθένας έχει την προσωπικότητα του, έχει τις δικές του προσλαμβάνουσες και βγάζει το δικό του συμπέρασμα για οτιδήποτε γίνεται. Ως έμπορο με τιμά που στελέχη του Εμπορικού Συλλόγου είναι μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και μας εκπροσωπούν, παρά ταύτα είμαι κάθετα αντίθετος σε αυτό το κομμάτι και διαφωνώ κάθετα και με τους συναδέλφους που ψήφισαν, δυστυχώς, τις συγκεκριμένες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη», επισήμανε ακόμη στις δηλώσεις του  στον «Ε» ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας. 

«Η υπόσχεση ότι κάποια στιγμή θα μειωθούν τα τέλη δεν με ικανοποιεί. Θα έπρεπε να δούμε πώς μπορούμε να βρούμε μεθόδους και πρακτικές να ελαφρύνουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και όχι να τους επιβαρύνουμε επιπλέον…»

Τέλος, σε ερώτηση για το αν τον ικανοποιεί η υπόσχεση της δημοτικής αρχής ότι κάποια στιγμή θα μειωθούν και πάλι τα ανταποδοτικά τέλη, ο Γιάννης Τσίρλης απάντησε: «Η υπόσχεση ότι κάποια στιγμή θα μειωθούν και πάλι τα τέλη δεν με ικανοποιεί. Δεν θα έπρεπε καν να το συζητάμε αυτό το θέμα τώρα. Θα έπρεπε να δούμε πώς μπορούμε να βρούμε διάφορες μεθόδους και πρακτικές να ελαφρύνουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και όχι να τους επιβαρύνουμε επιπλέον. Και πόσο μάλλον από μία προοδευτική παράταξη, με φρέσκες ιδέες που θα ‘πρεπε να το βλέπει και διαφορετικά το θέμα και όχι τόσο φοροληστρικά».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...