Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Ευαγγελία Δρακονάκη: Υπάρχει κι άλλη λύση για την πιάτσα των ταξί

Ημέρα:

Για το θέμα της μεταφοράς της πιάτσας των ταξί της οδού Αβέρωφ μίλησε στην τοπική ΕΡΑ, η δημοτική σύμβουλος Καβάλας με την παράταξη «Έργο Τώρα», Ευαγγελία Δρακονάκη.

Να σημειωθεί ότι το θέμα συζητήθηκε εκτενώς σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας την Τετάρτη (25/9), ύστερα από πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης.

«Τέθηκε το ζήτημα προσωρινά, ίσως και μελλοντικά οριστικά, να τοποθετηθεί και να αναπτυχθεί η πιάτσα των ταξί από το σοκολατοποιείο και προς τις σημαίες του δημοτικού κήπου…»

«Είχαμε για ακόμη μία φορά συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την μετακίνηση, την προσωρινή σε πρώτη φάση της πιάτσας των ταξί, αυτή που είναι ανεπτυγμένη εδώ και χρόνια στο κτήριο του Ο.Τ.Ε. στην Αβέρωφ. Αρχικά να διευκρινίσουμε ότι το έργο της ανάπλασης της πλατείας Καπνεργάτη είναι επιβεβλημένο να υλοποιηθεί και να ολοκληρωθεί, οπότε σαφέστατα η πιάτσα των ταξί δεν μπορούσε να είναι μέσα σε ένα εργοτάξιο και για λόγους ασφαλείας το καταλαβαίνουμε όλοι. Από εκεί και πέρα τέθηκε το ζήτημα προσωρινά, ίσως και μελλοντικά οριστικά, να τοποθετηθεί και να αναπτυχθεί η πιάτσα των ταξί από το σοκολατοποιείο και προς τις σημαίες του δημοτικού κήπου, με την απαραίτητη προϋπόθεση να μετακινηθεί μερικά μέτρα πιο κάτω η στάση των αστικών λεωφορείων», ανέφερε αρχικά η κ. Δρακονάκη. 

«Ο δήμαρχος δημόσια δεσμεύτηκε να δουν το θέμα με εκπροσώπους των ταξί επιτόπου στην περιοχή. Θεωρώ ότι απαραίτητη προϋπόθεση της συνάντησης θα πρέπει να είναι και η παρουσία εκπροσώπου από τα αστικά λεωφορεία…»

«Αυτό είναι κάτι το οποίο θα προσδώσει περισσότερη ασφάλεια από το σημείο στο οποίο έχει επιλεγεί τώρα, δηλαδή στο στενό τμήμα της Βενιζέλου από το βενζινάδικο μέχρι τον «Σκλαρή». Εκεί υπάρχει μια ανάπτυξη πάρα πολλών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και εμπορικά καταστήματα, ενώ το κομμάτι της Βενιζέλου από το σοκολατοποιείο μέχρι τι σημαίες είναι ένα τμήμα πολύ πιο φαρδύ και δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς των ταξί να στρίβουν προς τα αριστερά, εκμεταλλευόμενοι τον δρόμο για να βγουν στην Ερυθρού Σταυρού. Ο δήμαρχος δημόσια δεσμεύτηκε να δουν το θέμα με εκπροσώπους των ταξί επιτόπου στην περιοχή. Θεωρώ ότι απαραίτητη προϋπόθεση της συνάντησης θα πρέπει να είναι και η παρουσία εκπροσώπου από τα αστικά λεωφορεία, διότι πνιγήκαμε σε μία κουταλιά νερό, όλο αυτό το διάστημα. Δεν μιλάμε για θέματα εγωισμού, μιλάμε για θέματα ασφάλειας πάνω απ’ όλα και εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού σε μία πόλη που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες ξέρουμε όλοι τι γίνεται με τον τουρισμό», επισήμανε καταληκτικά η δημοτική σύμβουλος Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ερώτηση που δεν έγινε ποτέ στο debate των έξι

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Το debate των έξι του ΠΑΣΟΚ...

Υποδοχή της θαυματουργής εικόνας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο...

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει η εικόνα της ΠΑΜΘ

«Κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να ξεκολλήσουμε την Περιφέρειά...

Ταξίδι στον μαγικό κόσμο ενός κοραλλιογενούς υφάλου

Στον μαγικό κόσμο ενός κοραλλιογενούς υφάλου βρέθηκαν το πρωί...

Η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της ΑΜΘ στο Ρίμινι της Ιταλίας

Για την επετειακή εκδήλωση της ιστορικής μάχης του Β’...

Η σιδηροδρομική σύνδεση ξεκινά, αλλά οι αποζημιώσεις δεν δόθηκαν

Χωρίς να λάβουν οι θιγόμενοι ιδιοκτήτες κτημάτων τις αποζημιώσεις...

Αγιασμός στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καβάλας

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 17:30, στο...