Τετάρτη, 18 Ιουνίου, 2025
Τετάρτη, 18 Ιουνίου, 2025

Διαφωνία με την Ε.Σ.Ε.Ε. για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Την αντίθεση του στην αλλαγή του καθορισμένου χρόνου των ενδιάμεσων εκπτώσεων, την οποία ζητά η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.), προτείνοντας να δοθεί στους τοπικούς Εμπορικούς Συλλόγους το δικαίωμα να διαχειριστούν ελεύθερα δύο ή τρεις εκπτωτικές περιόδους σε συνεργασία με τις περιφέρειες τους, εκφράζει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης. 

Στην ανακοίνωση της σχετικά με το θέμα η Ε.Σ.Ε.Ε. τονίζει: «Οι διαπιστώσεις, ύστερα από τρία χρόνια εφαρμογής του μέτρου δείχνουν αναποτελεσματικότητα. Η γενικότερη εικόνα που προκύπτει είναι ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν φαίνεται να βοηθούν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αναφορικά με τα επίπεδα των πωλήσεων. Τα αποτελέσματα των περιοδικών ερευνών της συνομοσπονδίας αμφισβητούν πλέον την παραδοσιακή αντίληψη ότι οι εκπτώσεις λειτουργούν ενισχυτικά στον τζίρο των επιχειρήσεων. Λόγω της γενικότερης οικονομικής δυσχέρειας και της έλλειψης ρευστότητας, οι εκπτώσεις φαίνεται ότι πλέον παύουν να αποτελούν από μόνες τους κινητήριο δύναμη της αγοραστικής κίνησης».

«Εφόσον εδώ και τρία χρόνια υπάρχει αυτό το θεσμικό πλαίσιο, καλό είναι να συνεχιστεί…»

«Πληροφορήθηκα δια του ηλεκτρονικού Τύπου για τις προτάσεις του προέδρου μας. Καλό είναι για την οποιαδήποτε πρόταση γίνεται από τον πρόεδρο μας, με τον οποίο συμπορευόμαστε όλα αυτά τα χρόνια σε αγώνες και κοινές προτάσεις, να είμαστε ενημερωμένοι, διότι είναι μια αλλαγή που θ’ αλλάξει με τη σειρά της το πλαίσιο αγοράς, το οποίο εδώ και χρόνια λέμε, όπως το φορολογικό και το ασφαλιστικό, πρέπει να είναι σταθερό. Αν αλλάξει πάλι με αποφάσεις, αλλάζει άρδην και το σκηνικό στην αγορά. Σίγουρα ο κάθε Σύλλογος ξέρει καλύτερα τις ανάγκες του. Όμως εφόσον εδώ και τρία χρόνια υπάρχει αυτό το θεσμικό πλαίσιο, καλό είναι να συνεχιστεί για να το δούμε πως λειτουργεί στην πράξη. Τον Δεκέμβριο στο διοικητικό συμβούλιο Ε.Σ.Ε.Ε. εκεί πρέπει να προωθηθούν όλες οι απόψεις και οι προτάσεις των Συλλόγων. Όλα κρίνονται στην πράξη», τόνισε στις δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» για το θέμα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η Δίωξη Ναρκωτικών Καβάλας εντόπισε φυτεία κάνναβης στη Χαλκιδική

Συνελήφθη τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (17-6-2025) σε δύσβατη...

Ενημέρωση από την ΠΟΜΙΔΑ για την διαδικασία καθαρισμού οικοπέδων

Καθαρισμός οικοπέδων: διαδικασίες και κυρώσεις κατά όσων δεν πρόλαβαν… Έληξε...

Απαγόρευση αγκυροβολίας και αλιείας στην παραλία της Ραψάνης

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Καβάλας εκδόθηκε η παρακάτω...

«Casus belli» το άρθρο 5 για τον επαρχιακό Τύπο

Τη λίστα των συνδρομητών με ονοματεπώνυμο απαιτεί η Γενική...

Ένωση Συλλόγων Γονέων: Ουσιαστική παρέμβαση για την βελτίωση της εκπαίδευσης 

Γρηγόρης Θεοδωρίδης: Θα συμβάλλουμε δυναμικά στη βελτίωση όλων των...

Θ. Χατζηχρήστος: Απαράδεκτη η εκτίναξη των τιμών στα καύσιμα

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την εκτίναξη των τιμών στα καύσιμα στη...

Ο χρόνος θα δείξει αν πέτυχε ο κόμβος στην Κουντουριώτου

Μετά την παρέλευση κάποιων μηνών θα μπορούν να εξαχθούν...