Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025

Τζίροι που δεν θυμίζουν εορταστική περίοδο στην αγορά της Καβάλας

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Μόνο εορταστική περίοδο δε θυμίζει η κίνηση που καταγράφεται στα εμπορικά καταστήματα της Καβάλας, παρά το ότι απομένει λιγότερο από μια εβδομάδα από τα Χριστούγεννα.

Παρά τις προσδοκίες των ανθρώπων της τοπικής αγοράς, ότι ο Δεκέμβριος θα αποτελούσε μήνα κατά τον οποίον θα αναθερμαίνονταν κάπως η κίνηση, εντούτοις με τα μέχρι στιγμής δεδομένα κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε, αλλά αντίθετα υπήρξε και σημαντική μείωση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Προς το τέλος του μήνα αναμένεται η όποια άνοδος της κίνησης στην αγορά της Καβάλας

«Η κίνηση, για την ώρα τουλάχιστον, δεν είναι καθόλου ικανοποιητική. Δυστυχώς, ο Δεκέμβριος δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, παρά τις όποιες προσδοκίες μας. Ευελπιστούμε προς το τέλος του μήνα, φτάνοντας δηλαδή προς τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, να υπάρξει μια άνοδος του τζίρου μας. Μέχρι τώρα οι τζίροι που καταγράφονται στα τοπικά καταστήματα δεν είναι καθόλου εορταστικοί, αλλά συνηθισμένοι καθημερινοί τζίροι», επισήμανε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» και στο Kavala Web News, τη Δευτέρα (18/12), ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης.

Μια από τις χειρότερες χρονιές για τις εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης μας το 2017

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ., το γεγονός των πολύ χαμηλών τζίρων για την περίοδο που διανύουμε θα έχει αντίκτυπο στο κλείσιμο της χρονιάς, το οποίο σίγουρα θα έχει αρνητικό πρόσημο.

«Δεν ξέρω τι μπορούμε να περιμένουμε για το 2018, αλλά τουλάχιστον σε επίπεδο δουλειάς, δυστυχώς, το 2017 ήταν μια από τις χειρότερες χρονιές για τις εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης μας», τόνισε σχετικά ο Βασίλης Λεμονίδης.

Αναφορικά τέλος, με το ποσοστό της πτώσης που υπάρχει στην τοπική αγορά σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, σημείωσε ότι η πτώση είναι τουλάχιστον 20% πιο κάτω.

Στα περυσινά επίπεδα «βλέπει» τον τζίρο του Δεκεμβρίου η Ε.Σ.Ε.Ε.

Σύμφωνα τέλος με την Ε.Σ.Ε.Ε., ο εορταστικός τζίρος του Δεκεμβρίου του 2017, θα κυμανθεί κοντά στα περυσινά 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά βεβαίως πολύ μακριά από τα 5,37 δισεκατομμύρια ευρώ τζίρου το 2009, βάσει των πρώτων εκτιμήσεων.

Η σωρευτική μείωση επταετίας του χριστουγεννιάτικου τζίρου, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών, υπολογίζεται στο -35,2% με απώλειες 1,9 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σε ετήσια βάση, τα στοιχεία του 2017, να δείχνουν σταθεροποίηση του επιπέδου τζίρου λιανικής στα 42 δισ. ευρώ σε σύγκριση με τα 41,4 δις ευρώ πέρυσι, εκτιμώντας μία αύξηση 1,5% και επιβεβαιώνοντας εν μέρει τις προβλέψεις.

“Βεβαίως ακόμα εκκρεμεί να διαπιστώσουμε τη διάρκεια και την ανθεκτικότητα της καταναλωτικής δαπάνης” όπως υπογραμμίζει η ΕΣΕΕ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Έτοιμος για την θερινή περίοδο ο δήμος Παγγαίου

Γιώργος Καλλινικίδης: Έγινε διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών μετά από πάρα...

Οι διαγραφές οφειλών προς τους δήμους και τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

Ο Γιάννης Προμούσας αναλύει το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει Σχετικά...

Συντήρηση αντιπλημμυρικών έργων και καθαρισμός κοίτης ρεμάτων στις Π.Ε. Καβάλας και Θάσου

Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί, οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης...

Eνισχύει το προσωπικό και βελτιώνει τις υποδομές του το Νοσοκομείο Καβάλας

Σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, η Διοίκηση του...

Ας μην γελιόμαστε: Το κομματικό κράτος δεν μπορεί να διορθωθεί

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Όπως είναι γνωστό, ο δρόμος προς...

Πρόσκληση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού στους Θάσιους καλλιτέχνες

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου 2025- Έτος Πολύγνωτου...

Ίδρυση και λειτουργία Δημοτικού Ιατρείου στο Περιγιάλι Καβάλας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χριστόδουλου Τοψίδη ιδρύεται...

Στις 10 Μαΐου ξεκινά το πρωτάθλημα μίνι μπάσκετ των δημοτικών σχολείων

Βασίλης Μαυρομμάτης: Είναι ο αρχαιότερος θεσμός μετά το Φεστιβάλ...