Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας: Η επιστρεπτέα να γίνει μη επιστρεπτέα

Ημέρα:

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας έστειλε την κάτωθι επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τους  Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, καθώς και προς του Βουλευτές του νομού μας σχετικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή με το αίτημα να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέα.

Με μεγάλη δυσαρέσκεια και απογοήτευση πληροφορηθήκαμε ότι ξεκίνησε η βεβαίωση των ποσών της επιστρεπτέας προκαταβολής, την οποία καλούνται να επιστρέψουν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες.

Η επιστρεπτέα προκαταβολή υπήρξε ένα μέτρο της κυβέρνησης για την ελάφρυνση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, όπου πολλοί από τους επαγγελματίες  επιχορηγήθηκαν με πενιχρά ποσά ως προς τα λειτουργικά έξοδα τους και το κόστος ζωής των ίδιων  και των οικογενειών τους.

Οι ανεπανόρθωτες συνέπειες της πανδημίας, η οποία είναι ακόμα «εδώ» και ταλανίζει τους συνανθρώπους μας αλλά και την ελληνική οικονομία, είναι ακόμα ορατές. Δυστυχώς, η πολιτεία είναι αδιάφορη ως προς τη βιωσιμότητα των μικρών Ελληνικών επιχειρήσεων και δεν κάνει λόγο για σοβαρά μέτρα που αφορούν την ενίσχυση της αγοράς  και τη μακροπρόθεσμη στήριξή της.

Στον κυκεώνα των εξελίξεων έρχεται να πλήξει τον επαγγελματία και η ενεργειακή κρίση με τις συνεχείς αυξήσεις να βρίσκονται προ των πυλών μέχρι το χειμώνα του 2023. Επιπλέον, διανύοντας το δεύτερο μήνα του καλοκαιριού διαπιστώνουμε ότι οι προσδοκίες του υψηλού τουρισμού δεν επιβεβαιώνονται ούτε κατά το ελάχιστον στα  ταμεία των καταστημάτων μας. Το λιανεμπόριο προσπαθεί να ανακτήσει τις μεγάλες απώλειες της πανδημίας και να βγει από την κρίση, γι’ αυτό αιτείται ξανά και ξανά, με μια σειρά από επιστολές στα αρμόδια υπουργεία και προς κάθε πολιτικό φορέα η μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και ειδικά για τα μικρά ποσά.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας καλεί τους τοπικούς Βουλευτές να λάβουν θέση στο αίτημα της μετατροπής της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα και την αναβολή βεβαίωσης και είσπραξης των δόσεων σε μια περίοδο μάλιστα όπου ζητούμενο είναι η ανάκαμψη.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η οικογένεια του άτυχου κυνηγού ευχαριστεί όσους συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του

Η οικογένεια του 86χρονου Γεώργιου Ποταμιάνου, του κυνηγού ο οποίος...

Αναβαθμίζεται σε Ταξιαρχία η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας

Την αναβάθμιση της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Καβάλας είχαν...

Η πίτα του Πολιτιστικού Συλλόγου Παληού “Μέγας Αλέξανδρος”

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παληού “Μέγας...

Ματθαίος μέρος 3ο

της Αναστασίας Τερζόγλου Ο Ματθαίος, ανταποκρινόμενος απόλυτα στο όνομά που...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...