Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
spot_img

Ελπίζουν σε αύξηση της κίνησης το Πάσχα οι έμποροι της Καβάλας

Ημέρα:

Γιάννης Κελγιώργης: Τα έργα για το φυσικό αέριο θα ξεκινήσουν και πάλι μετά το Πάσχα / Ερωτηματολόγιο για την αλλαγή του ωραρίου τους θερινούς μήνες / Άλλες δύο εκδηλώσεις ανάλογες της «Λευκής Νύχτας»

Στην πασχαλινή περίοδο εναποθέτουν πλέον τις ελπίδες τους για αύξηση της κίνησης στην τοπική αγορά οι έμποροι της Καβάλας, καθώς σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Γιάννης Κελγιώργης, οι τζίροι που καταγράφονται στη διάρκεια του Μαρτίου είναι μέχρι και 40% χαμηλότεροι σε σχέση με πέρυσι.

«Ο φετινός Μάρτιος ήταν καταστροφικός για την τοπική αγορά. Οι τζίροι είναι 30% και 40% τουλάχιστον πιο χαμηλοί από πέρυσι. Άρα, αφού δεν πήγε καλά ο Μάρτιος, οι συνάδελφοι έχουν εναποθέσει όλες τους τις προσδοκίες στην πασχαλινή περίοδο. Θα κάνουμε το παν να τονώσουμε την κίνηση στα καταστήματά μας εκείνη την περίοδο», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Κελγιώργης.

«Ήρθαμε σε συνεννόηση και με τους αρμόδιους για τα έργα που αφορούν το φυσικό αέριο, ώστε οι εργασίες να ξεκινήσουν και πάλι μετά το Πάσχα…»

 «Θα υπάρχει μεγάλη επάρκεια προϊόντων, ώστε οι καταναλωτές να αγοράσουν αυτά που θέλουν. Γι’ αυτόν τον λόγο ήρθαμε σε συνεννόηση και με τους αρμόδιους για τα έργα που αφορούν το φυσικό αέριο, ώστε οι εργασίες αφού δεν θα έχουν τελειώσει μέχρι την 1η Απριλίου, να ξεκινήσουν και πάλι μετά το Πάσχα, για να είναι ανεμπόδιστη η κίνηση στους δρόμους της αγοράς. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε και το πασχαλινό ωράριο που θα ισχύσει για την αγορά της Καβάλας», πρόσθεσε σχετικά ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ.

Να σημειωθεί επίσης ότι από τη Δευτέρα (27/3) τέθηκε σε ισχύ και το θερινό ωράριο των καταστημάτων της Καβάλας, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου.

Ερωτηματολόγιο θα διανεμηθεί στους εμπόρους της Καβάλας για να αποφασιστεί αλλαγή του ωραρίου τους θερινούς μήνες

 Στο πλαίσιο των δηλώσεών του στον «Ε» ο Γιάννης Κελγιώργης αναφέρθηκε ειδικότερα στο θέμα του ωραρίου και δη αυτού που αφορά τους θερινούς μήνες, επισημαίνοντας: «Το επόμενο χρονικό διάστημα θα διανεμηθούν στα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας ερωτηματολόγια για διάφορα θέματα που απασχολούν τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων. Ένα από αυτά θα αφορά το ωράριο. Όπως έχουμε πει και προεκλογικά ως συνδυασμός, θέλουμε να έχουμε ένα ωράριο πιο φιλικό προς τους τουρίστες. Μιλάμε βέβαια για μια συγκεκριμένη περίοδο μόνο, Ιούλιο και Αύγουστο. Για όλα αυτά θα συναποφασίσουμε, θα γίνει και γενική συνέλευση, ώστε μαζί να αποφασίσουμε το επόμενο βήμα που θα κάνει η αγορά μας, όσον αφορά το θέμα του ωραρίου. Πιθανόν να αλλάξει το υπάρχον θερινό ωράριο, μετά από τις προτάσεις που θα κατατεθούν».

«Προτείναμε στον Δήμο Καβάλας να κάνουμε άλλες δύο εκδηλώσεις ανάλογες της «Λευκής Νύχτας», η μια στο τέλος του καλοκαιριού και η άλλη μετά τη Black Friday…»

Ο κ. Κελγιώργης αναφέρθηκε στη συνέχεια στην πρόσφατη συνάντησή του με τον δήμαρχο Καβάλας, Θ. Μουριάδη υπογραμμίζοντας: «Επισκεφθήκαμε πρόσφατα τον δήμαρχο, ζητώντας να είναι παρόντες στη συνάντηση ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, ο πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», οι διευθυντές ηλεκτροφωτισμού και Δημοτικής Αστυνομίας, προκειμένου να τους καταθέσουμε τις προτάσεις του Ε.Σ.Κ., αλλά και να τονίσουμε κάποιες παθογένειες που υπάρχουν για τις οποίες απαιτούνται λύσεις. Προτείναμε στον Δήμο Καβάλας να κάνουμε άλλες δυο εκδηλώσεις ανάλογες της «Λευκής Νύχτας», η μια εκ των οποίων θα γίνει στο τέλος του καλοκαιριού, λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο, που θα συμπίπτει με την εκπτωτική περίοδο και μια ανάλογη εκδήλωση που θα γίνει μετά τη Black Friday, στις αρχές Δεκεμβρίου που υπάρχει ένα κενό στην αγορά εκείνο το διάστημα, που θα σηματοδοτεί την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας».

«Θίξαμε επίσης θέματα, όπως αυτό της στάθμευσης, της παράνομης εισόδου οχημάτων στους πεζόδρομους, το παρεμπόριο…»

 «Ο δήμαρχος είδε με θετική ματιά τις προτάσεις μας και δεσμεύτηκε ότι θα τις δει μαζί με τη «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», προκειμένου να τις υλοποιήσουμε. Θίξαμε επίσης θέματα, όπως αυτό της στάθμευσης, της παράνομης εισόδου οχημάτων στους πεζόδρομους, το παρεμπόριο. Ζητήσαμε να είναι διαθέσιμα, όταν το θελήσουμε, τα ηχεία που παίζουν μουσική στον δρόμο, που μπορούν να χρησιμοποιούνται σε διάφορες εκδηλώσεις για να δίνουν ένα πιο γιορτινό κλίμα. Αναδείξαμε το θέμα των εγκαταλελειμμένων κτηρίων στην πόλη, που δυσφημούν το κέντρο και την εικόνα του, όπως για παράδειγμα τα παλαιά κρεοπωλεία στην κεντρική πλατεία. Για το θέμα της κρουαζιέρας είπαμε ότι πρέπει και ο Ε.Σ.Κ. να ανδείξει το προϊόν του, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της αγοράς μας για να μην φεύγουν οι τουρίστες αλλού. Ζητήσαμε να συσταθεί άμεσα μια επιτροπή υπό τον Δήμο που θα επεξεργαστεί τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων έναν χρόνο πριν, ώστε να μην τρέχουμε την τελευταία στιγμή. Να γίνονται δηλαδή περισσότερες δράσεις, για να μπει η Καβάλα στο κάδρο των χριστουγεννιάτικων προορισμών», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ.

«Μοναδικός στόχος της νέας διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη ενίσχυση της ανάπτυξης της τοπικής αγοράς…»

 «Προτείναμε επίσης να γίνει μια συνάντηση στην Καβάλα με μέριμνα του Δήμου και της Περιφέρειας, με συμμετοχή των φορέων, ώστε να έρθουν στην περιοχή μας αεροπορικές εταιρείες low cost και να γίνει η Καβάλα προορισμός city brake από τις ευρωπαϊκές χώρες με ένα φθηνό εισιτήριο τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου. Αναδείξαμε το μεγάλο πρόβλημα για τη λειτουργία των καταστημάτων πέριξ της πλατείας Καπνεργάτη από τα έργα που τελειωμό δεν έχουν και ζητήσαμε άμεσες και ήπιες παρεμβάσεις για την οδό Αβέρωφ, όπου η κατάσταση είναι δύσκολη. Από Δευτέρα θα πάμε με τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο να δούμε επί τόπου τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, αφού προσκομίσαμε προτάσεις των καταστημάτων εκεί και αιτηθήκαμε και πετύχαμε την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των καταστημάτων που βρίσκονται στις οδούς Αβέρωφ, Κασσάνδρου και στο κομμάτι της οδού Εθνάρχου Μακαρίου για όλο το διάστημα που εκτελούνται τα έργα. Καταλήγοντας θέλω να τονίσω ότι μοναδικός στόχος της νέας διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη ενίσχυση της ανάπτυξης της τοπικής αγοράς. Όλες μας οι ενέργειες έχουν άμεσο αποδέκτη τους συναδέλφους και την ανακούφισή τους από τη δυσχερή θέση που έχουν περιέλθει όλα αυτά τα χρόνια των συνεχών κρίσεων», ανέφερε στο τέλος των δηλώσεών του στον «Ενήμερο» ο Γιάννης Κελγιώργης.

Είμαστε ΧΟΡΗΓΟΙ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Την επιδότηση ενέργειας καλούνται να επιστρέψουν οι επαγγελματίες

Τα 800 εκατ. ευρώ που είχαν υπολογιστεί δεν εγκρίθηκαν...

«Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη / Πρεμιέρα στο 67ο Φεστιβάλ Φιλίππων!

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Στις 11 σωζόμενες κωμωδίες του...

Το 25% του ΑΕΠ της Καβάλας καλύπτεται από τον τουρισμό

Κορίνα Γανίτου: Οι δυνατότητες που προσφέρει η πόλη μας...

86χρονος ανασύρθηκε νεκρός από την θάλασσα στο Ραχώνι Θάσου

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της...

Γιορτή Καλαμποκιού στους Αντιφιλίππους

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αντιφιλίππων σας προσκαλεί στην...

Έκαναν αγορές με πλαστά 50αρικα σε Καβάλα και Δράμα

Συνελήφθησαν την Πέμπτη (11-7-2024) το μεσημέρι στη Δράμα, από...