Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Γιάννης Κελγιώργης: Τηρήστε τα μέτρα για να μην κλείσει η αγορά

«Η φετινή εκπτωτική περίοδος προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες για το καταναλωτικό κοινό, δεν πρέπει να έχουμε κάποιο πισωγύρισμα»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Έκκληση σε εμπόρους και καταναλωτές, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν απαρέγκλιτα τους υγειονομικούς κανόνες, ώστε να μη δοθεί η λαβή για ένα ακόμη κλείσιμο της αγοράς, απηύθυνε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης.

Αρχικά, εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι δικαιώθηκε η προσπάθεια που πέτυχε ο εμπορικός κόσμος, ο οποίος όπως τόνισε, παραθέτοντας στοιχεία και τεκμηριωμένες προτάσεις, με σύμμαχο και την κοινωνία, έπεισε τους ιθύνοντες ότι το άνοιγμα της αγοράς ήταν επιβεβλημένο.

«Η φετινή εκπτωτική περίοδος προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες για το καταναλωτικό κοινό, καθώς επιθυμία των εμπόρων είναι να ρευστοποιήσουν το αδιάθετο χειμερινό τους εμπόρευμα…»

«Όντως περιμέναμε μια μέθοδο με ραντεβού στα καταστήματά μας, όμως αντί αυτού μας ήρθε η «απελευθέρωση», το να μπορεί δηλαδή ο καταναλωτής να εισέρχεται στο κατάστημα που τον ενδιαφέρει κι άρα να έχουμε βάσει των τετραγωνικών μας τον απαιτούμενο αριθμό πελατών. Αυτό ήταν κάτι που το ζητούσαμε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα», επισήμανε στη συνέχεια των δηλώσεων του στον «Ε» ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η φετινή εκπτωτική περίοδος προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες για το καταναλωτικό κοινό, καθώς επιθυμία των εμπόρων είναι να ρευστοποιήσουν το αδιάθετο χειμερινό τους εμπόρευμα, το οποίο συσσωρεύτηκε από τον κλειστό Νοέμβριο και τη χαμένη εορταστική περίοδο του Δεκεμβρίου.

«Δεν πρέπει να έχουμε κάποιο πισωγύρισμα. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι ο εμπορικός κλάδος είναι ο ασφαλέστερος της ελληνικής οικονομίας…»

«Ο τζίρος των χειμερινών εκπτώσεων είναι η ευκαιρία για να προχωρήσουμε μπροστά με ελπίδα και αισιοδοξία. Αν χανόταν και αυτός ο τζίρος, τα πράγματα θα ήταν πάρα πολύ δύσκολα για την επόμενη ημέρα, γιατί μιλάμε για έναν συνολικό τζίρο της τάξης των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ (πέρυσι) για όλη τη χώρα, που ευελπιστούμε στην καλύτερη περίπτωση να αγγίξουμε το 50% έστω. Επειδή όμως η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό για όλους, κάνουμε έκκληση στους συναδέλφους εμπόρους, αλλά και στους πελάτες μας για υποδειγματική τήρηση των υγειονομικών μέτρων, ώστε η λειτουργία των καταστημάτων να συνεχιστεί αδιάλειπτα μέχρι την άνοιξη, οπότε και με τους εμβολιασμούς που θα έχουν γίνει, να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτή την υγειονομική κρίση. Δεν πρέπει να έχουμε κάποιο πισωγύρισμα. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι ο εμπορικός κλάδος είναι ο ασφαλέστερος της ελληνικής οικονομίας. Το έχουμε αποδείξει όλο το προηγούμενο διάστημα, θα το κάνουμε και τώρα», ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις του ο Γιάννης Κελγιώργης.

«Υπήρξε μια σημαντική κινητικότητα στην αγορά, είδαμε αρκετές σακούλες στα χέρια των καταναλωτών, όμως μια πρώτη αποτίμηση μπορεί να γίνει στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας»

Όσον αφορά τις πρώτες ημέρες ανοίγματος της αγοράς στην Καβάλα, ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου, σημείωσε: «Παρόλο που τις δυο πρώτες ημέρες των εκπτώσεων οι θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στην πόλη μας ήταν ιδιαίτερα χαμηλές, εντούτοις υπήρξε μια σημαντική κινητικότητα στην αγορά, είδαμε αρκετές σακούλες στα χέρια των καταναλωτών, όμως μια πρώτη αποτίμηση μπορεί να γίνει στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας. Είδαμε χαμογελαστά πρόσωπα πελατών, αλλά και εμπόρων γιατί το άνοιγμα της αγοράς το ζητούσαν και οι πελάτες μας, εκτός από εμάς. Δεν μπορούν να αγοραστούν όλα μέσω διαδικτύου, απαιτείται η φυσική παρουσία των πελατών στα καταστήματα κι αυτό τονίζαμε όλο αυτό το διάστημα και δικαίως το πετύχαμε».

Τα ποσοστά των εκπτώσεων αναμένεται να ξεπεράσουν ακόμη και το 70%

Τέλος, σε σχέση με τα ποσοστά των εκπτώσεων στην τοπική αγορά, ο κ. Κελγιώργης ανέφερε: «Σε πολλές περιπτώσεις θεωρώ ότι τα ποσοστά θα ξεπεράσουν ακόμη και το 70%, διότι υπάρχει ανασφάλεια για την επόμενη ημέρα σχετικά με την πανδημία. Όλοι οι συνάδελφοι προσπαθούν να ρευστοποιήσουν το συντομότερο δυνατό τα εμπορεύματα που έχουν στα καταστήματά τους».

spot_img

Διαφημίσεις