Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Γ. Μιχαηλίδης: Δεν είναι αισιόδοξος για τη «διάσωση» της «Δημωφέλειας»

Ημέρα:

«Όπως δυστυχώς συνηθίζεται, μέσα σε μία μέρα ανακοινώθηκε αυτό το νομοσχέδιο για τη συγχώνευση σχεδόν όλων των Νομικών Προσώπων με τους Δήμους. Έτσι μένει μόνο το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και αυτή με ένα ερωτηματικό, καθότι και εκεί υπάρχουν σχεδιασμοί από την κυβέρνηση».

Τα παραπάνω επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο Γιώργος Μιχαηλίδης, αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του Δήμου Καβάλας, ο οποίος δήλωσε απαισιόδοξος σχετικά με τη «διάσωση» της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ». 

«Νομίζω ότι οι εξαιρέσεις αφορούν πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις Νομικών Προσώπων…»

«Υπάρχει προσπάθεια «διάσωσης», αυτό το «παραθυράκι» που αφήνει ο νόμος για ένα Νομικό Πρόσωπο που η διοίκηση επέλεξε να σώσει, τη «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», αλλά προσωπικά δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος. Νομίζω ότι οι εξαιρέσεις αφορούν πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις Νομικών Προσώπων, όπως μία εταιρεία που διαχειρίζεται το καρναβάλι της Πάτρας, κάτι τόσο εξειδικευμένο ας πούμε. Οπότε περιμένουμε να γίνει αυτή η συγχώνευση. Αν και δεν μας ανακοινώθηκε το σκεπτικό της απόφασης, προσωπική μου γνώμη είναι ότι η απόφαση αυτή έρχεται μετά από το πέρας ενός πολύ μεγάλου έργου που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, με ένα αντίστοιχο έργο που αφορούσε την αναδιοργάνωση και διοικητική μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης και την απλούστευση και κωδικοποίηση των διαδικασιών», σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Μιχαηλίδης. 

«Ο καθένας προσπαθεί, κάποιες αυτονόητες διαδικασίες, να τις πραγματοποιήσει μέσα από το Νομικό Πρόσωπο που έχει μία άλλη ευελιξία»

«Το έργο αυτό είναι μία πολύ σοβαρή δουλειά, με πολλές προτάσεις για το πώς θα μπορούσαν να δημιουργηθούν πρότυποι οργανισμοί για όλους τους Δήμους και πώς θα μπορούσαν να προσεχτούν οι διαδικασίες και νομίζω ότι σε ένα βαθμό η απόφαση αντανακλά το σκεπτικό που εκφράζεται στο κείμενο αυτό, παρόλα αυτά είναι αποσπασματική η απόφαση κατά τη γνώμη μου. Από την άποψη ότι η προϋπόθεση για μία αποτελεσματική αναδιοργάνωση αποτελεί η απλούστευση των διαδικασιών και η κωδικοποίηση κάποιων διαδικασιών. Διότι το πρώτο σκεπτικό, όπως εκφράστηκε και μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο με την προσπάθεια διάσωσης κάποιων Νομικών Προσώπων από τους Δήμους, αποτελεί η γραφειοκρατία που επικρατεί στους ίδιους τους Δήμους. Ο καθένας προσπαθεί, κάποιες αυτονόητες διαδικασίες, να τις πραγματοποιήσει μέσα από το Νομικό Πρόσωπο που έχει μία άλλη ευελιξία, προκειμένου να μην μπλέξει στα κανάλια της γραφειοκρατίας. Όταν αυτό δεν εξασφαλίζεται και καταργούνται τα Νομικά Πρόσωπα, αντιλαμβανόμαστε ότι θα δημιουργηθούν πολύ μεγάλα προβλήματα», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Καβάλας.  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...