Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Cosmopolis Festival 2022: Δήμος και ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ παρουσίασαν το φετινό Πρόγραμμα

Ημέρα:

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης, ο πρόεδρος και η διευθύντρια της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Παναγιώτης Αγγελίδης και Άλκηστις Βλάχου, και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Cosmopolis Festival, Άλκης Ζοπόγλου παρουσίασαν το Πρόγραμμα του Cosmopolis Festival 2022.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην παρέμβασή του ο Δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, η φετινή διοργάνωση, πέρα από τους γνωστούς τόπους, θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις σε γειτονιές και χωριά του Δήμου. Σημείωσε ότι «προγραμματίσαμε εκδηλώσεις με σκοπό να ενσωματώσουμε στη ζωή των δημοτών και των επισκεπτών μας πολιτιστικά στοιχεία τόσο της πατρίδας μας όσο και άλλων χωρών. Το Cosmopolis θα φέρει και φέτος στη γειτονιά μας ήχους σπουδαίων καλλιτεχνών, για να γνωρίσουμε μουσικές πανδαισίες, οι οποίες θα μετατρέψουν την Καβάλα σε σημείο συνάντησης πολλών και διαφορετικών δρόμων, όπως ήταν πάντα, πέρασμα και στασίδι εμπόρων, προσφύγων και καλλιτεχνών».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Παναγιώτης Αγγελίδης, μεταξύ άλλων έθεσε τη διάσταση της περαιτέρω σύνδεσης του Φεστιβάλ με την τοπική κοινωνία, «ώστε το κοινό, οι καλλιτέχνες, η τοπική αγορά και οι φορείς να ωφελούνται από αυτήν την αλληλεπίδραση. Εξάλλου, οι τομείς του πολιτισμού λειτουργούν αρμονικά και σε αλληλεπίδραση με τον ευρύτερο τομέα της φιλοξενίας και της εστίασης και, ουσιαστικά, συμβάλλουν στην ποιοτική προβολή και ανάδειξη του Δήμου Καβάλας. Παράλληλα, το ίδιο το Cosmopolis μπορεί να αποτελέσει μια αναπτυξιακή διαδικασία, τόσο στον καλλιτεχνικό τομέα, μέσω της επανεκτίμησης διαφορετικών μορφών καλλιτεχνικής έκφρασης, όσο και στον κοινωνικό τομέα, μέσω της ενίσχυσης της συμμετοχικότητας και του εθελοντισμού».

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Cosmopolis Festival 2022, Άλκης Ζοπόγλου, ανακοίνωσε το φετινό Πρόγραμμα, το οποίο, συνοπτικά περιλαμβάνει τα εξής:

-Συναυλίες στο κάστρο της πόλης με σχήματα από την ελληνική μουσική σκηνή.

-Θα συνεχιστεί το CosmoHome με τις υπέροχες συναυλίες της αυλής και της γειτονιάς στην χερσόνησο της Παναγίας, ενώ θα μεταφερθεί και σε άλλες γειτονιές της πόλης, καθώς και στα χωριά του Δήμου.

-Το CosmoWorld θα πραγματοποιηθεί σε τρία τετραήμερα με τη συμμετοχή σημαντικότατων μουσικών παγκοσμίου φήμης, καθώς και καλλιτέχνες από κάθε άκρη του πλανήτη, που θα προβάλουν την Τέχνη τους στο CosmoLights. Επίσης, θα φιλοξενήσει το ξεχωριστό CosmoUpcycle Park και συναυλίες στην κεντρική πλατεία της πόλης.

-Ταυτόχρονα έχουν προγραμματιστεί πολλά παράλληλα events που θα ενσωματώσουν παιδικές δράσεις, δραστηριότητες πολιτιστικών συλλόγων, χορευτικά events.

Υπογράμμισε ότι «αυτό που επιθυμούμε ως διοργανωτές είναι να δημιουργήσουμε ένα αξέχαστο καλοκαίρι, τόσο για τους δημότες, όσο και για τους επισκέπτες της πόλης μας κατά την διάρκεια του καλοκαιριού».

Η γενική διευθύντρια της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Άλκηστις Βλάχου, χαρακτήρισε το Cosmopolis ως «επί πολλά χρόνια δυναμικό πόλο πολιτισμού, τέχνης και ψυχαγωγίας σε ιστορικές γειτονιές της πόλης, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους και στους επισκέπτες να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις υψηλών προδιαγραφών». Συμπλήρωσε, δε, θα αποτελέσει και φέτος την απόλυτη πρόταση για τους λάτρεις της μουσικής, με ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα μουσικών παραστάσεων και δρώμενων από καταξιωμένους καλλιτέχνες και δημιουργούς.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

O Παντελής Στυλιανού στο τιμόνι του «Βύρωνα»

Ο ΑΠΣ Βύρωνας Καβάλας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας...

Κυρ. Μητσοτάκης: Στόχος για τον νομό της Καβάλας είναι το 4-0

«Η χώρα χρειάζεται σήμερα να συνεχίσει την αξιόπιστη, σοβαρή,...

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η μείωση φόρων οδηγεί στην ανάπτυξη»

Επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στο ιχθυοπωλείο του Αλιευτικού...

Σεισμός στη Βουλγαρία έγινε αισθητός στην Καβάλα

Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...