Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πρόσβαση στο Φρούριο της Καβάλας για τα AMEA

Ημέρα:

spot_img

Πρόσβαση στο Φρούριο της Καβάλας δίνει πλέον στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, ένα σημαντικό υπόεργο, το οποίο εγκρίθηκε πρόσφατα από το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας.

Το συγκεκριμένο υποέργο, όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Τάκης Αγγελίδης, εντάσσεται στις γενικότερες αλλαγές που γίνονται στο Φρούριο, στον χώρο των κερκίδων του Κάστρου και της κεντρικής σκηνής.

«Έχουν γίνει τα σχέδια, έχουν εγκριθεί από το υπουργείο Πολιτισμού και πολύ γρήγορα πιστεύω θα αρχίσουν τα έργα, ίσως τέλος της άνοιξης, οπότε του χρόνου θα είμαστε έτοιμοι…»

«Πρόκειται στην ουσία για ένα έργο που επιτρέπει την πρόσβαση των Α.Μ.Ε.Α. στο Φρούριο, μέσα από ειδικούς διαδρόμους, για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν οποιαδήποτε καλλιτεχνική εκδήλωση ή συναυλία. Παράλληλα «τρέχει» και το μεγάλο έργο που αφορά την ανακατασκευή των κερκίδων και της κεντρικής σκηνής. Είναι ένα έργο εξαιρετικό. Ουσιαστικά θα αναβαθμιστεί και θα αλλάξει μορφή όλο το Κάστρο. Έχουν γίνει τα σχέδια, έχουν εγκριθεί από το υπουργείο Πολιτισμού και πολύ γρήγορα πιστεύω θα αρχίσουν τα έργα, ίσως τέλος της άνοιξης, οπότε του χρόνου θα είμαστε έτοιμοι», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ».

«Θα φτάσουμε πολύ γρήγορα στο να έχει ο κάθε Καβαλιώτης και ο κάθε επισκέπτης του Κάστρου μια τελείως διαφορετική εικόνα…»

 Παράλληλα, ο κ. Αγγελίδης αναφέρθηκε και στην ολοκλήρωση των εργασιών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας στο τοιχίο που είχε καταρρεύσει στην περιοχή του Κάστρου επισημαίνοντας: «Ταλαιπωρήθηκαν συμπολίτες μας, αλλά δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη. Το φτιάξαμε, εξυπηρετήσαμε τους ανθρώπους που τα σπίτια τους ήταν επικίνδυνα στο να κατοικηθούν για ένα χρονικό διάστημα κι όλα πήγαν καλά. Μετά από αυτό θα φτάσουμε πολύ γρήγορα στο να έχει ο κάθε Καβαλιώτης και ο κάθε επισκέπτης του Κάστρου μια τελείως διαφορετική εικόνα, βλέποντας σύγχρονες κερκίδες και μια σκηνή που θα είναι πραγματικά εξαιρετική και θα μπορούμε να την μαζεύουμε, ώστε να μην έχει φθορές κάθε χρόνο. Μη ξεχνάμε ότι εκτός του ότι θα υπάρχει άνεση στο να παρακολουθήσει κάποιος τις εκδηλώσεις θα μπορούν να το κάνουν και οι συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες που έχουν ίσα δικαιώματα με εμάς και πρέπει να τους διευκολύνουμε με κάθε τρόπο να μπορούν να παρακολουθούν τα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...