Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη φορέων τεχνικής εκπαίδευσης του τουριστικού τομέα στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ

Ημέρα:

spot_img

Επίσκεψη εκπαιδευτών –  εκπροσώπων φορέων από Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης  που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης με τίτλο «SUSTAINABLE, EFFICIENT AND SOCIALLY INCLUSIVE APPRENTICES TRAINING» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021 στα κεντρικά γραφεία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ».

Οι οχτώ εκπρόσωποι των φορέων του προγράμματος , με κύρια ειδίκευση στον τομέα του Τουρισμού, προερχόμενοι από Ισπανία, Ιταλία  και Τουρκία και συνοδευόμενοι από την  συντονίστρια του προγράμματος εκ μέρους του Δ.ΙΕΚ Καβάλας, Πόπη Ντόλου, ξεναγήθηκαν από την διευθύντρια Πολιτιστικού Τουρισμού και Ανάπτυξης, Κορίνα Γανίτου στα γραφεία της Διεύθυνσης, ενώ πραγματοποιήθηκε από την ίδια  και παρουσίαση του συνόλου των δράσεων στο κομμάτι της τουριστικής προβολής και όλων των σύγχρονων προωθητικών ενεργειών και εργαλείων που χρησιμοποιεί η Επιχείρηση.

Ακολούθησε συνάντηση των εκπροσώπων του προγράμματος με τον πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Παναγιώτη Αγγελίδη, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η προοπτική ευρύτερης συνεργασίας των φορέων  που εκπροσωπούν Εκπαιδευτικά Ιδρύματα με τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ  σε θέματα Ανάπτυξης και Τουρισμού. Στο ίδιο πλαίσιο, τέθηκαν ζητήματα σχετικά με τη  δυνατότητα  ανταλλαγής  καλών πρακτικών σε ό,τι αφορά στην πρακτική άσκηση φοιτητών, που αποτελεί και αντικείμενο του συγκεκριμένου προγράμματος, καθώς η  Δημοτική Επιχείρηση απασχολεί μεγάλο αριθμό φοιτητών  εδώ και πάρα πολλά χρόνια, και συμβάλλει στην ευρύτερη αξιοποίηση, σε επαγγελματικό επίπεδο, των γνώσεων, της εμπειρίας και των δεξιοτήτων που αποκτούν κατά τη διάρκεια της εξάμηνης πρακτικής άσκησής τους στην επιχείρηση.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της παρουσίασης των δράσεων στον τομέα του Τουρισμού, προτάθηκε  από την κ. Ντόλου και την κ. Γανίτου  και η δυνατότητα δημιουργίας ενός δικτύου  νέων που μπορούν  να συνδράμουν εθελοντικά στις δράσεις της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ στον τομέα του Πολιτισμικού Τουρισμού και Ανάπτυξης αλλά και του Πολιτισμού, στο σύνολό του, το οποίο έχει ήδη έχει ξεκινήσει, φέτος, μέσω της παρουσίας ογδόντα νέων από τέσσερις διαφορετικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης  σε εθελοντικές δράσεις που υλοποιηθήκαν από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΠΥΘΙΑ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Cosmopolis.

Μετά το πέρας της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών φορέων, επισκέφθηκαν το Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Καβάλας, όπου ενημερώθηκαν για τις δράσεις  προβολής, διανομής εντύπων, πώλησης τουριστικών οδηγών και αναμνηστικών  ενώ συζητήθηκαν από την υπάλληλο του Κέντρου, Βάγια Σώφλου, οι δυνατότητες ανάπτυξης δικτύου νέων εθελοντών, με ενδιάμεσο φορέα το Τουριστικό Περίπτερο που αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια τη « γέφυρα επικοινωνίας» μεταξύ των επισκεπτών και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Στο πλαίσιο της ξενάγησης, λίγο πριν αναχωρήσουν από την πόλη της Καβάλας, επισκέφθηκαν και το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, όπου απόλαυσαν τις παροχές του ειδικά διαμορφωμένου χώρου και ενημερώθηκαν για τις ευεργετικές ιδιότητες που πηλού σε συνδυασμό με το ιαματικό νερό της περιοχής.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΒΑΛΑΣ στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας επιδιώκοντας την εξωστρέφεια και τον καλλιτεχνικό...

Αναγκαία η εκβάθυνση του λιμανιού της Καβάλας

Χρήστος Τζανάκος: Το βάθος διαφοροποιείται από τις αφιξοαναχωρήσεις των...

Τουριστικό «κενό» μετά το Πάσχα στη Θάσο

Πάρης Παρασχούδης: Είναι αναμενόμενο, γιατί η αγορά είναι προσανατολισμένη...

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024» της Καβάλας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024", οι οποίες θα...

Energean: Έκτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο

Την έκτη της ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ανατολική...

Με σαράντα εκδηλώσεις η «Λευκή Νύχτα» στην Καβάλα

Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσουν τις εκδηλώσεις που θα...

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο

Κυριάκος Μανδρανής: Είναι κλιμακωτά ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας...