Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025
Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025

Επίσκεψη εκπαιδευτικών του προγράμματος Erasmus+ από την Ισπανία στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Επίσκεψη εκπροσώπων από Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ».

Οι εκπρόσωποι των φορέων του προγράμματος, προερχόμενοι από την Ισπανία και  συγκεκριμένα από την περιοχή Μούρθια, συνοδευόμενοι από την συντονίστρια του προγράμματος, εκ μέρους του ΔΙΕΚ Καβάλας, Πόπη Ντόλου, ξεναγήθηκαν από την διευθύντρια Πολιτιστικού Τουρισμού και Ανάπτυξης, Κυριακή Γανίτου στα γραφεία της Διεύθυνσης, ενώ πραγματοποιήθηκε από την ίδια  και παρουσίαση των προωθητικών ενεργειών και εργαλείων που χρησιμοποιεί η Επιχείρηση στο κομμάτι του Τουρισμού, απαντώντας, στο ίδιο πλαίσιο και σε ερωτήσεις αναφορικά με την πόλη της Καβάλας, την ιστορία της και τις τουριστικές παροχές.

Μετά την παρουσίαση ακολούθησε διαλογική συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας  αναλύθηκε η προοπτική ευρύτερης συνεργασίας των φορέων  που εκπροσωπούν Εκπαιδευτικά Ιδρύματα με τη «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ»,  σε θέματα Ανάπτυξης και Τουρισμού και κυρίως οι δυνατότητες ανάπτυξης του οινοτουρισμού, καθώς η περιοχή της Μούρθια, φημίζεται για τη συγκεκριμένη μορφή τουρισμού. Στο ίδιο πλαίσιο, τέθηκαν ζητήματα σχετικά με τη δυνατότητα ανταλλαγής καλών πρακτικών σε ό,τι αφορά στην πρακτική άσκηση φοιτητών, που αποτελεί και αντικείμενο του συγκεκριμένου προγράμματος, καθώς η Δημοτική Επιχείρηση απασχολεί μεγάλο αριθμό φοιτητών εδώ και πάρα πολλά χρόνια, και συμβάλλει στην ευρύτερη αξιοποίηση, σε επαγγελματικό επίπεδο, των γνώσεων, της εμπειρίας και των δεξιοτήτων που αποκτούν κατά τη διάρκεια της εξάμηνης πρακτικής άσκησής τους στην Επιχείρηση.

Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών φορέων, με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πολιτιστικού Τουρισμού και Ανάπτυξης,  κατά τη διάρκεια της ολιγοήμερης παραμονής τους στην πόλη της Καβάλας, επισκέφθηκαν και το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, όπου και ενημερώθηκαν για τις ευεργετικές ιδιότητες που πηλού σε συνδυασμό με το ιαματικό νερό της περιοχής, καθώς και το Φρούριο Καβάλας και γνωστά οινοποιεία της ευρύτερης περιοχής.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σεισμός έγινε αισθητός στην Καβάλα

Σεισμός μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις...

Ελπίζουν σε ένα πάρα πολύ δυνατό τριήμερο στη Θάσο

Γιάννης Μαρκιανός: Πολλοί Έλληνες επισκέπτονται την περιοχή μας «Τα μηνύματα...

Κλειστή η μεγάλη πισίνα του Κολυμβητηρίου της Καβάλας

Από τον ΝΟΘΑΚ ανακοινώνονται τα εξής: Ενημέρωση σχετικά με το...

Λεωνίδας Παππάς: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ θα το βρουν μπροστά τους οι αγρότες

«Η κυβέρνηση επιδεικνύει αλαζονική συμπεριφορά, δεν καταλαβαίνει τίποτα /...

Το ποιοτικό χάος μεταξύ ΕΡΤ και ιδιωτικών καναλιών

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Παρακολούθησα την εκπομπή ΦΑΣΜΑ στην κρατική...

Γλυκόπικρη η έναρξη της τουριστικής περιόδου

Πάρης Παρασχούδης: Ο Μάιος δεν έχει μεγάλη κίνηση και...

Δόθηκε στην κυκλοφορία ο κυκλικός κόμβος στην οδό Κουντουριώτου

Δόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Ιουνίου στην κυκλοφορία,...