Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Αυτοδιοικητικοί και επιμελητηριακοί φορείς της Σερβίας στη «Δημωφέλεια»

Ημέρα:

Ενημερωτική επίσκεψη αντιπροσωπείας δημάρχων και αυτοδιοικητικών στελεχών της Σερβίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Ελληνο-σερβικού Επιμελητηρίου και του επιμελητηριακού φορέα της νότιας Σερβίας, Goran Jovic, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της Διεύθυνσης Πολιτιστικού Τουρισμού και Ανάπτυξης της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, παρουσία του προέδρου της Επιχείρησης, Παναγιώτη Αγγελίδη, της διευθύντριας Πολιτιστικού Τουρισμού και Ανάπτυξης, Κυριακής Γανίτου και του διευθυντή Ακίνητης Περιουσίας και Λοιπών Δραστηριοτήτων, Αλέξη Βρεττού.

Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τον δήμαρχο της περιοχής Bela Palanka, Goran Miljkovic, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Lebane, Boban Pejic, τον δήμαρχο Mali Zvornik, Zoran Jevtic και λοιπά αυτοδιοικητικά στελέχη από Δήμους της νότιας Σερβίας, με τον κ. Jovic, ως εκπρόσωπος του επιμελητηριακού φορέα, να τονίζει το θετικό πρόσημο των επαφών και της αγαστής συνεργασίας με το Επιμελητήριο Καβάλας, καθώς εδώ και 13 χρόνια εκπροσωπεί τον φορέα της Σερβίας, στο πλαίσιο της έκθεσης KAVALAEXPO.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας και ανάπτυξης διαφόρων μορφών εναλλακτικού τουρισμού, όπως η προβολή και αξιοποίηση των τετρακίνητων οχημάτων «εκτός δρόμου», μέσω εκδρομών με τετρακίνητα οχήματα (4×4) που μπορούν να προσφέρουν στον επισκέπτη πρωτόγνωρες εμπειρίες, μέσα σε τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Οι δυνατότητες αυτές τέθηκαν στο επίκεντρο καθώς ο κ. Jovic είναι πρόεδρος του club 4X4 στη νότια Σερβία, έτσι ώστε να μπορέσουν να αναπτυχθούν περαιτέρω δραστηριότητες τέτοιου είδους και στην πόλη της Καβάλας και να τραβήξουν το ενδιαφέρον από άλλες περιοχές της Βορείου Ελλάδας, που κατ΄εξοχήν επισκέπτεται ο σερβικός λαός. «Στόχος μας είναι να φέρουμε πιο κοντά, ειδικά την Καβάλα, στη Σερβία ώστε να πρωτοστατεί  σε τουριστικές δράσεις, αλλά και σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Ευελπιστούμε να μπει και στον «χάρτη των πόλεων» και να διευρυνθούν οι σχέσεις των δύο πλευρών, μέσα από κοινούς συνδέσμους Δήμων καθώς και ευρύτερες συνεργασίες σε πολλούς τομείς».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ενημερωτικού χαρακτήρα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Παναγιώτης Αγγελίδης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων και στην τουριστική κίνηση της τρέχουσας περιόδου που αναμένεται να είναι εξαιρετικά αυξημένη από Σέρβους επισκέπτες, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι η τάση αυτή θα είναι πολύ σημαντική για την οικονομική ανέλιξη της περιοχής μας: «Ο κ. Jovic, όλα αυτά τα χρόνια δηλώνει ένθερμα την αγάπη του για την πόλη της Καβάλας και τη στηρίζει με πολλούς τρόπους. Έτσι και σήμερα, στο πλαίσιο της σύσκεψης με  αυτοδιοικητικά στελέχη, τέθηκαν οι βασικοί άξονες, ώστε μπορούμε να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο το ευρύ πλαίσιο συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με το Επιμελητήριο της νότιας Σερβίας, καθώς έχουμε και τις επαφές με ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να μας βοηθήσουν σε πολλαπλά επίπεδα.  Ένα από αυτά είναι και η ενίσχυση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, καθώς η Καβάλα είναι ένας προσφιλής προορισμός για τους επισκέπτες από τη Σερβία, έτσι ώστε να καταστήσουμε την Καβάλα, ως μια από τις πρώτες επιλογές στη σερβική τουριστική αγορά».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Αγγελίδης εξήρε τη συνεργασία μεταξύ των δύο επιμελητηρίων και αναφέρθηκε και σε άλλα επίπεδα δραστηριοτήτων, όπως το εμπόριο και οι επενδύσεις, ενώ υπογράμμισε ότι οι συνέργειες των επιμελητηριακών φορέων μπορούν να δημιουργήσουν νέα αναπτυξιακή προοπτική για την πόλη της Καβάλας και την ευρύτερη περιοχή.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Καβάλα: Έκλεψε τρόφιμα και ρούχα από επιχειρήσεις

Συνελήφθη την 21-02-2024 το απόγευμα σε περιοχή της Καβάλας,...

Ένας νεκρός από εκτροπή αυτοκινήτου

Την 21-02-2024 και ώρα 22.55΄, στην Εγνατία οδό Ξάνθης...

Έκλεψαν 33 μετασχηματιστές από αγροτικές περιοχές

Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό...

Τροχαίο ατύχημα στον δρόμο Καβάλας – Παληού

Τροχαίο ατύχημα με έναν τραυματία συνέβη στις 9.30 το...

Ενεργοποιείται ο πανθασιακός σύλλογος επαγγελματιών

Μαρία Πολυμέρου: Υπήρχε πολύ μεγάλη συμμετοχή από όλα τα...

Δυναμική υπερηχοκαρδιογραφία stress echo και μαγνητική τομογραφία καρδιάς: Εξετάσεις που σώζουν ζωές

Στον κλάδο της σύγχρονης ιατρικής, ο συνδυασμός τεχνολογίας αιχμής...

Sold out μέχρι και τον Μάιο όλες οι παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Sold out μέχρι και τον Μάιο είναι όλες οι...