Απόστολος Χρόνης: Από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ σταματάμε το δίκτυο που πάει εκτός σχεδίου πόλης
Σε ελεγχόμενες διακοπές υδροδότησης προχωρά η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, παρ’ όλο που ο δήμος Καβάλας δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα λειψυδρίας.
Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Απόστολος Χρόνης, ο οποίος σημείωσε ότι το πρόβλημα υπάρχει σε οικισμούς χωρίς νέο δίκτυο ύδρευσης και κυρίως στα υψηλά σημεία αυτών των οικισμών που κάποιες ώρες μένουν χωρίς νερό ή πέφτει πολύ η πίεσή του.
«Πρέπει να μάθει ο πολίτης ότι το πότισμα θα γίνεται πρωινές ώρες γιατί το απόγευμα υπάρχουν ακόμη περισσότερες καταναλώσεις…»
«Αυτό συμβαίνει λόγω της υπερκατανάλωσης. Το πρόβλημα είναι ότι αυτήν την υπερκατανάλωση δεν μπορούν να την υποστηρίξουν τα δίκτυα. Αυτό αφορά και τον Ζυγό και τις Κρηνίδες, αφορά και το Χαλκερό, στο οποίο έχουμε μετριάσει την κατάσταση δηλαδή κάναμε κινήσεις παρόμοιες που θα κάνουμε τώρα στον Ζυγό και στις Κρηνίδες κλείνοντας τα δίκτυα και μειώνοντας την παροχή στις αρδευτικές περιοχές. Το ίδιο θα κάνουμε τώρα και σε αυτά τα δύο χωριά. Δηλαδή το δίκτυο που είναι εκτός σχεδίου πόλης θα το περιορίσουμε για κάποιες ώρες, κυρίως απογευματινές, που υπάρχει μεγάλη κατανάλωση, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε μια νοοτροπία στους κατοίκους να μην ποτίζουν τους κήπους τους απόγευμα. Παρά το γεγονός ότι εμείς παρέχουμε μόνο νερό ανθρώπινης κατανάλωσης δεν θέλουμε να υποχρεώσουμε τους ανθρώπους μ’ ένα μικρό μπαξέ που έχουν να σταματήσουν να τον έχουν. Πρέπει να μάθει ο πολίτης ότι το πότισμα θα γίνεται πρωινές ώρες γιατί το απόγευμα υπάρχουν ακόμη περισσότερες καταναλώσεις», επισήμανε σχετικά ο κ. Χρόνης.
«Από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ σταματάμε για τέσσερις ώρες το δίκτυο που πάει εκτός σχεδίου πόλης…»
Όσον αφορά τα μέτρα ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. τόνισε: «Από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ σταματάμε για τέσσερις ώρες το δίκτυο που πάει εκτός σχεδίου πόλης και φυσικά αν συνεχιστεί το πρόβλημα θα πάμε και σε περαιτέρω μέτρα. Δεν θέλουμε να φτάσουμε στα στα άκρα. Θέλουμε να καταλάβει ο κόσμος και να σεβαστεί τον συνάνθρωπό του. Αυτό είναι το πρόβλημα, ο αλληλοσεβασμός. Δεν είναι το γκαζόν προτεραιότητα. Ο άνθρωπος είναι προτεραιότητα, τα ζώα και τα φυτά στη συνέχεια. Όταν φτάνει για τους ανθρώπους θα δώσουμε στα ζώα, όταν φτάνει για τα ζώα θα δώσουμε και στα φυτά. Όχι το αντίθετο. Πρώτα ο άνθρωπος και μετά όλα τα υπόλοιπα».