Τρίτη, 22 Ιουλίου, 2025
Τρίτη, 22 Ιουλίου, 2025

Προχωρούν οι διαδικασίες για το έργο άρδευσης του κάμπου των Φιλίππων

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Απόστολος Χρόνης: Στις 6 Αυγούστου είναι η καταληκτική ημερομηνία

«Συνεχίζουμε με σταθερά βήματα, ό,τι προβλέπει η νομοθεσία, γιατί δεν θέλουμε να ρισκάρουμε τίποτα από το έργο. Θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα έχουμε ανάδοχο».

Τα παραπάνω επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Απόστολος Χρόνης, σχετικά με το μεγάλο έργο για την άρδευση του κάμπου των Φιλίππων από τις πηγές Βοϊράνης.

«Στις 6 Αυγούστου είναι η καταληκτική ημερομηνία για να φέρουν και τις υπόλοιπες διευκρινίσεις. Από εκεί και πέρα θα προχωρήσει κανονικά η διαδικασία για να έχουμε οριστικό ανάδοχο…»

«Προχωράμε κανονικά, δεν έχει σταματήσει η διαδικασία, αυτό που προβλέπει η νομοθεσία αυτό γίνεται. Έχουν δώσει προσφορά έξι εταιρείες. Υπάρχουν κάποιες διαδικασίες και διευκρινίσεις και δόθηκε 20 εργάσιμες ημέρες προθεσμία, ήρθαν οι διευκρινίσεις, ζητήθηκαν περαιτέρω από την επιτροπή διαγωνισμού. Χθες είχαμε διοικητικό συμβούλιο, ζητήθηκε από την εταιρεία 6ημερη παράταση από την καταληκτική ημερομηνία, δεν έγινε αποδεκτή, γιατί δεν θέλουμε να καθυστερήσει καθόλου το έργο. Ήταν ήδη πολύ μεγάλος ο χρόνος που δόθηκε και για τις νέες διευκρινίσεις, 20 εργάσιμες ημέρες. Οπότε στις 6 Αυγούστου είναι η καταληκτική ημερομηνία για να φέρουν και τις υπόλοιπες διευκρινίσεις. Από εκεί και πέρα θα προχωρήσει κανονικά η διαδικασία για να έχουμε οριστικό ανάδοχο», ανέφερε σχετικά ο κ. Χρόνης. 

«Είναι ένα έργο στα 8,5 εκατομμύρια ευρώ και είναι από τα πιο περίπλοκα έργα που θα γίνουν και γι’ αυτό έχει καθυστερήσει αρχικά για να μπορέσει να γίνει η μελέτη…»

«Μόλις προκύψει ο προσωρινός ανάδοχος θα σταλούν τα έγγραφα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για να γίνει ο έλεγχος, όπως προβλέπει πάλι η νομοθεσία και αμέσως μετά θα υπογραφεί η σύμβαση για να ξεκινήσει το έργο. Δεν καθυστερούμε ούτε λεπτό. Κάνουμε όσα λέει η νομοθεσία για να είναι νόμιμη η διαδικασία και να μη ρισκάρουμε τίποτα απολύτως από το έργο. Προχωράμε κανονικά. Είναι ένα έργο στα 8,5 εκατομμύρια ευρώ και είναι από τα πιο περίπλοκα έργα που θα γίνουν και γι’ αυτό έχει καθυστερήσει αρχικά για να μπορέσει να γίνει η μελέτη. Περίπου 70 υπηρεσίες είχαν καταθέσει την άποψή τους για να μπορέσουμε να πάρουμε την άδεια για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του αγωγού. Θα υπάρχουν τρία μεγάλα κεντρικά αντλιοστάσια απ’ όπου θα στέλνουμε Αμυγδαλεώνα, Νέο Ζυγό, Ζυγό, Πολύστυλο, Δάτο Μικροχώρι το πρώτο αντλιοστάσιο, το δεύτερο θα δώσει νερό σε Κρηνίδες, Φιλίππους και Κρυονέρι και το τρίτο αντλιοστάσιο θα δώσει νερό στη Λυδία», τόνισε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας. 

«Μέχρι στιγμής ευτυχώς δεν υπάρχει κανένα ζήτημα λειψυδρίας πουθενά στον δήμο Καβάλας…»

«Οι υπάρχουσες γεωτρήσεις θα χρησιμοποιούνται σαν εφεδρεία. Πρέπει να γίνει μια ηλεκτρονική διασύνδεση των αντλιοστασίων που θα κατασκευαστούν με τα υπάρχοντα αντλιοστάσια και τις δεξαμενές των οικισμών. Γι’ αυτό είναι περίπλοκο το έργο. Οι εταιρείες που έδωσαν προσφορές είναι όλες μεγάλες και φυσικά γι’ αυτό έχουν γίνει ενώσεις εταιρειών για να δώσουν προσφορές. Είμαι αισιόδοξος ότι θα προχωρήσουμε κανονικά, δεν πρόκειται να μας σταματήσει κάτι. Το έργο είναι σημαντικό για τη Δ.Ε. Φιλίππων. Φροντίζουμε να μην αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα  που έχουν άλλες περιοχές στη χώρα. Μέχρι στιγμής ευτυχώς δεν υπάρχει κανένα ζήτημα λειψυδρίας πουθενά στον δήμο Καβάλας. Μικροπροβλήματα που υπάρχουν αντιμετωπίζονται άμεσα, γι’ αυτό όλες οι δεξαμενές του δήμου σήμερα είναι γεμάτες», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Απόστολος Χρόνης. 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εκτός «μάχης» πάλι τρία ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β.

Κώστας Τσιτσιλικάκης: Είναι σε ακινησία περιμένοντας να ολοκληρωθούν οι...

Αξίζει να γράφει κανείς σε μια εποχή καθολικής παρακμής;

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Το έχω εξηγήσει πολλές φορές, αλλά...

5+1 Συμβουλές Που Κάνουν τη Διαφορά για την Εύρεση Δουλειάς

Η αναζήτηση εργασίας μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά...

Η Περιφέρεια ΑΜΘ για πρώτη φορά στην έκθεση τροφίμων Food Traveler

Παναγιώτης Αρχοντής: Σκοπός μας ήταν να προβάλουμε το γαστρονομικό...

Υπάρχει Αξονικός τομογράφος με χαμηλή ακτινοβολία;

Αξονικός Τομογράφος για άριστη απεικόνιση με χαμηλή ακτινοβολία, υπάρχει...

Δήμος Καβάλας: Τριπλασιάστηκε ο όγκος των απορριμμάτων

Χρήστος Τσιτσιλικάκης: Προσπαθούμε, αλλά τα σκουπίδια είναι αρκετά Τριπλάσιος είναι...

Διαμαρτυρία σε αυστηρό ύφος για την κατάργηση των πρωινών πτήσεων από και προς Αθήνα

Συνέντευξη Τύπου Μαρκόπουλου, Μουριάδη και Παναγιωτίδη Συνέντευξη Τύπου, από την...

Προβλήματα σε δημότες και επισκέπτες από το έργο της ΔΕΥΑΚ στο Παληό

Βλάπτεται ο τουρισμός που άργησε φέτος να ‘ρθει… Από χθες...