Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Απόστολος Χρόνης: Δεν έχει πρόβλημα με το νερό ο δήμος Καβάλας

Ημέρα:

Το θέμα της επάρκειας του νερού στον δήμο Καβάλας τέθηκε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (25/7).

Σχετικά μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Απόστολος Χρόνης, ο οποίος για άλλη μια φορά τόνισε ότι προς το παρόν ο δήμος δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα με την επάρκεια νερού. 

«Όλες οι δεξαμενές, οι οποίες υδροδοτούν τους πολίτες του δήμου Καβάλας, είναι γεμάτες μόνιμα. Οι έκτακτες βλάβες επισκευάζονται το συντομότερο δυνατό…»

«Τέθηκε το ζήτημα της επάρκειας νερού και στο δημοτικό συμβούλιο και ξεκαθάρισα ότι σε όλον τον δήμο Καβάλας έχουμε επάρκεια νερού. Όλες οι δεξαμενές, οι οποίες υδροδοτούν τους πολίτες του δήμου Καβάλας, είναι γεμάτες μόνιμα. Οι έκτακτες βλάβες επισκευάζονται το συντομότερο δυνατό και κυρίως οι μεγάλες βλάβες που έχουν μεγάλες απώλειες νερού, οπότε δεν αντιμετωπίσαμε για ούτε ένα λεπτό ζήτημα επάρκειας νερού. Επάρκεια νερού έχουμε άφθονη. Δημιουργήθηκαν ζητήματα κυρίως σε δύο οικισμούς μικρής έκτασης βέβαια είναι αλήθεια. Δηλαδή στις Κρηνίδες των σχεδόν 5.000 κατοίκων σε 18 σπίτια κυρίως απογευματινές ώρες και στον Ζυγό το ίδιο κυρίως απογευματινές ώρες, αλλά αυτό αφορά την υπερκατανάλωση του νερού. Επειδή αυτή οι δύο οικισμοί έχουν παλιό δίκτυο γι’ αυτό και δημιουργήθηκε εκεί το πρόβλημα», ανέφερε σχετικά ο κ. Χρόνης.  

«Εμείς λειψυδρία δεν έχουμε σήμερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάσουμε. Πρέπει όλοι μας να προσέχουμε να σεβόμαστε το νερό, να μην κάνουμε ασύστολη σπατάλη νερού γιατί τα επόμενα χρόνια φαίνεται ότι θα είναι δύσκολα…»

«Ζητάμε από τους συμπολίτες μας να μη ποτίζουν ούτε τα γκαζόν, ούτε τους μπαξέδες τους, ούτε τα κτήματά τους απογευματινές ώρες, όταν έχει μεγάλη κατανάλωση νερού ανθρώπινης χρήσης. Γι’ αυτόν τον λόγο τους ζητάμε ή πολύ πρωινές ώρες ή αργά το βράδυ να ποτίζουν το γκαζόν ή τον κήπο τους ούτως ώστε να περισσεύει νερό τις απογευματινές ώρες για οικιακή χρήση. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, γιατί βλέπουμε τριγύρω άλλους δήμους να έχουν σοβαρά ζητήματα. Εμείς λειψυδρία δεν έχουμε σήμερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάσουμε. Πρέπει όλοι μας να προσέχουμε να σεβόμαστε το νερό και κυρίως η άρδευση που το 86% περίπου του νερού το οποίο καταναλώνεται στη χώρα μας αφορά αρδευτικές δραστηριότητες και όχι νερό αυτό της κατανάλωσης, θα πρέπει και οι αγρότες μας να προσέχουν και όλοι μας πώς ποτίζουμε να μην κάνουμε ασύστολη σπατάλη νερού γιατί τα επόμενα χρόνια φαίνεται ότι θα είναι δύσκολα», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Απόστολος Χρόνης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η κατάργηση των σχολικών επιτροπών έφερε προβλήματα

Βασίλης Μαυρομμάτης: Υπάρχει μία άτυπη 7μελής επιτροπή, όμως δεν...

Καβάλα: Πυρκαγιά σε κατάστημα στην οδό Γαλλικής Δημοκρατίας

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της...

Το πρώτο παρατηρητήριο Κλιματικής Αλλαγής θα φιλοξενηθεί στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Η Περιφέρεια ΑΜΘ θα φιλοξενήσει το πρώτο παρατηρητήριο παρακολούθησης...

Η Περιφέρεια ΑΜΘ συμμετείχε σε διεθνείς εκθέσεις τροφίμων

Η Περιφέρεια ΑΜΘ συμμετείχε σε δυο πολύ σημαντικές και...

Γιάννης Παναγιωτίδης: Βαδίζουμε σε πάρα πολύ καλό δρόμο

Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί το σύνολο του συνδυασμού «Νομίζω...

Τα γυναικεία παπούτσια που θα λατρέψετε φέτος το χειμώνα

Βρισκόμαστε στα μέσα του φθινοπώρου και είναι μία πολύ...

Θα μας πει κάποιος τι έχουν θάψει στα Τέμπη;

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να διαλύεται εις...

Αλίευσε παράνομα αχινούς στο Παληό και τον έπιασαν στην Πιερία

Τις πρωινές ώρες την 15-10-2024, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών για...