Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μία καινούργια ΔΕΥΑΚ στήνεται από την αρχή

Ημέρα:

spot_img

«Αυτή τη στιγμή, επί της ουσίας, η Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας στήνεται ξανά, όσον αφορά τις υποδομές της τουλάχιστον. Ελπίζω να στηθεί ξανά όσον αφορά και το προσωπικό της».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, Απόστολος Χρόνης, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς σε όλα τα έργα που εκτελούνται, αλλά και σε όσα προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα.

«Ζητάμε αλλά 45 άτομα μόνιμο προσωπικό. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει υποσχεθεί ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2023 θα βγει προκήρυξη. Ελπίζω να γίνει αυτό πράξη…»

 Αναφερόμενος ειδικά στο μείζον πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, ο κ. Χρόνης υπογράμμισε: «Τον Σεπτέμβριο του 2019, η επιχείρηση είχε 117 μόνιμους υπαλλήλους. Σήμερα έχει 92 και κάθε χρόνος που περνά το πρόβλημα διογκώνεται. Γι’ αυτόν τον λόγο ζητάμε αλλά 45 άτομα μόνιμο προσωπικό. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει υποσχεθεί ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2023 θα βγει προκήρυξη. Ελπίζω να γίνει αυτό πράξη και πέρα από την ανανέωση στον ηλεκτρομηχανικό εξοπλισμό, η επιχείρηση να ανανεωθεί όσον αφορά και το προσωπικό της».

Ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας μίλησε στη συνέχεια για το πρόβλημα που υπήρξε με δυο εταιρείες οπτικών ινών, επισημαίνοντας: «Είχαμε προβλήματα το τελευταίο χρονικό διάστημα με δυο από τις εταιρείες οπτικών ινών. Έχω κάνει την πρώτη αναφορά, έχει προχωρήσει η διαδικασία, κατέθεσα και στον εισαγγελέα και έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Στη δεύτερη έχω κάνει την αναφορά και περιμένω την κλήση για να πάω να καταθέσω. Γενικότερα τα έργα οπτικών ινών σε όλη τη χώρα έχουν αφήσει «πληγές». Είναι ένα μεγάλο έργο που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής και παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες, ωστόσο έχει μια σημαντική ταλαιπωρία».

«Ήταν στρατηγική επιλογή και του δημάρχου και της διοίκησης του δήμου να κάνουμε όλες τις υποδομές στην πόλη ταυτόχρονα…»

 «Από εκεί και πέρα άλλες δυο εταιρείες έχουν περάσει από την πόλη για οπτικές ίνες, με τις οποίες είχαμε συνεννόηση και άρα κανένα πρόβλημα, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν κι άλλες εταιρείες που αντικαθιστούν και τοποθετούν νέα δίκτυα κοινής ωφέλειας, όπως ο ΔΕΔΔΗΕ και το φυσικό αέριο, με τους οποίους είμαστε σε πλήρη συνεννόηση και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Όποια βλάβη προκύπτει αποκαθίσταται άμεσα, βοηθά ο ένας τον άλλον και προχωράμε. Σε όλη την πόλη γίνονται έργα υποδομής. Ήταν στρατηγική επιλογή και του δημάρχου και της διοίκησης του δήμου να κάνουμε όλες τις υποδομές στην πόλη ταυτόχρονα, να έχουμε νέα δίκτυα ύδρευσης, ηλεκτροφωτισμού, φυσικού αερίου και στη συνέχεια να γίνουν οι αποκαταστάσεις των οδοστρωμάτων», συμπλήρωσε σχετικά με το θέμα ο Απόστολος Χρόνης.

Στην περιοχή του Βύρωνα συνεχίζονται οι εργασίες του εμβληματικού έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της Καβάλας

Όσον αφορά το εμβληματικό έργο των 14,5 εκ. ευρώ που αφορά την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην πόλη της Καβάλας, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην περιοχή του Βύρωνα, όπου τίθεται σε λειτουργία το νέο δίκτυο με κατάργηση τμημάτων του παλαιού. Το ίδιο συμβαίνει στην περιοχή του Περιγιαλίου, όπου κατασκευάζονται τα νέα δίκτυα υδροδότησης. Το πρωί της Τρίτης (15/11) ξεκινάμε και στην περιοχή των Σφαγείων και προχωράμε στην υπόλοιπη πόλη. Μπήκαμε στην Αβέρωφ και στη Δαμιανού, όπου τοποθετήθηκε νέο δίκτυο ύδρευσης. Θα προχωρήσουμε στο κάτω κομμάτι της Αβέρωφ να φτάσουμε στη Βενιζέλου όπου και θα συνεχίσουμε. Αυτά όμως μετά τις γιορτές για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην αγορά».

Ολοκληρώνεται το δίκτυο τηλεελέγχου, τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών στην πόλη της Καβάλας

 Σύμφωνα πάντα με τον κ. Χρόνη, ολοκληρώνεται το δίκτυο τηλεελέγχου, τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών στην πόλη της Καβάλας.

«Μένει ένας ακόμη τοπικός σταθμός ελέγχου και ρύθμισης πίεσης για να τελειώνουμε και με την ζωνοποίηση της πόλης για να μην έχουμε μεγάλες πιέσεις στα χαμηλά της πόλης και άρα βλάβες. Είμαστε επίσης στα μισά του έργου που αφορά τον καθαρισμό των δεξαμενών και τη συντήρηση τους. Κάποιες από αυτές είχαν 50 χρόνια να καθαριστούν. Τις δίνουμε σε χρήση ανά τμήματα, θα χρειαστούμε περίπου ένα 5μηνο ακόμη και φυσικά έχουμε την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της Κηπούπολης που επίσης προχωρά με καλούς ρυθμούς. Τελειώνουμε με τα δευτερεύοντα δίκτυα και θα περάσουμε στην αντικατάσταση των κεντρικών δικτύων», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας.

«Όλα τα έργα στη χώρα έχουν το ίδιο πρόβλημα – Όλοι πιέζουμε να γίνουν γρηγορότερα, όμως καθυστερούν. Ελπίζουμε η πολιτεία να δώσει οριστική λύση σε όλα αυτά τα ζητήματα»

Σε σχέση με το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στον Αμυγδαλεώνα, ο κ. Χρόνης δήλωσε: «Εκτός Καβάλας είχαμε κάποια προβλήματα με τον εργολάβο που είχε αναλάβει την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης του Αμυγδαλεώνα. Έχει ήδη κηρυχθεί έκπτωτος, βρισκόμαστε στο 15μερο, στο οποίο μπορεί να υποβάλει ένσταση, που θα εξεταστεί από το διοικητικό συμβούλιο. Θέλουμε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το έργο, αυτός είναι ο στόχος όλων μας. Ξέρουμε ότι όλα τα έργα στη χώρα έχουν το ίδιο πρόβλημα. Οι εργολάβοι όταν έδωσαν προσφορές είχαμε άλλα τιμολόγια σε υλικά κλπ. οπότε οι εκπτώσεις που έδωσαν δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τα έργα που έχουμε ζητήσει να γίνουν. Γι’ αυτό πολλά έργα, όπως στον Καπνεργάτη, καθυστερούν. Όλοι πιέζουμε να γίνουν γρηγορότερα, όμως καθυστερούν. Ελπίζουμε η πολιτεία να δώσει οριστική λύση σε όλα αυτά τα ζητήματα».

Τα έργα που προγραμματίζονται για το επόμενο χρονικό διάστημα

«Από εκεί και πέρα έχουμε υποβάλει αρκετά έργα, περιμένουμε εγκρίσεις σε κάποια από αυτά, κάποια άλλα είναι ήδη εγκεκριμένα και αυτή τη στιγμή δημοπρατούνται. Στο συμβούλιο της περασμένης Τρίτης ήδη ανεβάσαμε στον αέρα τα 6,1 εκ. ευρώ για να αντικαταστήσουμε όλα τα αντλιοστάσια μας και αυτά της αποχέτευσης του παραλιακού μετώπου και αυτά στην Δ.Ε. Φιλίππων και αυτά σε Ν. Καρβάλη, Χαλκερό και Άσπρη Άμμο. Μέχρι τέλος του μήνα ελπίζω ότι θα υποβάλλουμε την αναβάθμιση του βιολογικού της Καβάλας με 3,5 εκ. ευρώ. Έχουμε υποβάλει ήδη τον βιολογικό του Δάτου που μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα τελειώσουν τα περιβαλλοντικά, οπότε αρχές Δεκεμβρίου θα ενταχθεί κι αυτό με 7,5 εκ. ευρώ. Επίσης για το μεγάλο έργο της λυματολάσπης το υποβάλαμε μαζί με τον δήμο Παγγαίου με 10 εκ. ευρώ που θα δώσει οριστική λύση στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα των Δ.Ε.Υ.Α. Με αυτά τα χρήματα αυτό που θα βγαίνει θα είναι ικανό να πηγαίνει στα χωράφια σαν λίπασμα. Το νερό που θα βγαίνει από τον βιολογικό θα πηγαίνει απευθείας σε ένα σύστημα υδροδότησης που θα μπορεί να αρδεύει τα χωράφια σε όλο τον κάμπο των Φιλίππων. Υποβάλαμε επίσης το έργο για την υδροδότηση από τις πηγές Κεφαλαρίου μέχρι τέλος του έτους αναμένεται η ένταξη του», δήλωσε καταληκτικά στον «Ε» ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...