Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΔΕΥΑΚ: Λιγότερες οι βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης φέτος το καλοκαίρι

Ημέρα:

spot_img

Καλοκαίρι χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με λιγότερες βλάβες, σε σχέση με τα προηγούμενα, ήταν το φετινό για τη Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος της επιχείρησης, Απόστολος Χρόνης.

«Το καλοκαίρι νομίζω ότι πήγε αρκετά καλά σε σχέση με τα προηγούμενα καλοκαίρια τουλάχιστον. Οι μεγάλες βλάβες που είχαμε παλιότερα δεν υπήρξαν αυτή τη χρονιά. Η αλήθεια είναι ότι βοήθησε πολύ το έργο τηλεμετρίας που τρέχει αυτή τη στιγμή σε όλον τον δήμο Καβάλας (τηλεέλεγχος, τηλεχειρισμός και έλεγχος διαρροών)», τόνισε αρχικά ο κ. Χρόνης.

«Έχουμε ελαχιστοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τις διαρροές των προηγούμενων ετών…»

 «Μας βοήθησε πολύ, κυρίως στα μεγάλα σπασίματα που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια σε περιοχές όπως η Νεάπολη και το Παληό. Επειδή το βράδυ το σύστημα αυτό μειώνει την πίεση σε όλο το δίκτυο δεν έχουμε προβλήματα και σπασίματα κι άρα μεγάλη απώλεια νερού. Το δεύτερο που μας βοήθησε είναι το ότι αντικαταστάθηκαν πολλά τμήματα δικτύου που είναι πλέον νέα, ακυρώνοντας στην ουσία τα παλιά. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ελαχιστοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τις διαρροές των προηγούμενων ετών. Φέτος για πρώτη φορά μέσα στο καλοκαίρι είχαμε μεγάλη κατανάλωση νερού, λόγω του τουριστικού ρεύματος που ήταν μεγάλο,  όμως δεν χρειάστηκε να μπει σε λειτουργία το τρίτο σύστημα άντλησης που σημαίνει εξοικονόμηση νερού που χανόταν άσκοπα από διαρροές κι εξοικονομήσαμε ενέργεια που είναι το ζητούμενο της εποχής», ανέφερε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ.

«Είχαμε συνεχώς συνεργεία φέτος, δεν ήταν όπως τα προηγούμενα χρόνια που είχαμε έλλειψη προσωπικού…»

 Αναφερόμενος ειδικά στην ενίσχυση με το προσωπικό στη ΔΕΥΑΚ το φετινό καλοκαίρι, ο κ. Χρόνης σημείωσε: «Είχαμε συνεχώς συνεργεία φέτος, δεν ήταν όπως τα προηγούμενα χρόνια που είχαμε έλλειψη προσωπικού κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Φροντίσαμε και είχαμε προσωπικό από προγράμματα κυρίως μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο, απαραίτητα συνεργεία, σε όλο τον δήμο, τουλάχιστον τέσσερα, οπότε μπορούσαν άμεσα να αντεπεξέλθουν στις όποιες βλάβες».

«Τρέχει το εμβληματικό έργο μέσα στην πόλη της Καβάλας. Ήδη έχουμε κλείσει την οδό Αβέρωφ – Το συνεργείο θα συνεχίσει σε όλο το κέντρο της πόλης αντικαθιστώντας το δίκτυο μέχρι τέλος Νοεμβρίου»

Σχετικά με το μεγάλο έργο, το εμβληματικό των 14,5 εκ. ευρώ, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ επισήμανε: «Τρέχει το εμβληματικό έργο μέσα στην πόλη της Καβάλας. Ήδη έχουμε κλείσει την οδό Αβέρωφ για να αντικατασταθεί ένα τμήμα για να μπορέσουν να περάσουν από εκεί και οι εργολάβοι του φυσικού αερίου κλπ και να αποδώσουμε την περιοχή στον εργολάβο που θα κάνει την ανάπλαση της πλατείας Καπνεργάτη. Το συνεργείο θα συνεχίσει σε όλο το κέντρο της πόλης αντικαθιστώντας το δίκτυο μέχρι τέλος Νοεμβρίου. Τους είπαμε ότι θα ανοίγουν έναν δρόμο, θα τον αποκαθιστούν και μετά θα προχωράνε στον επόμενο, ώστε να μην υπάρχει μεγάλη όχληση. Θέλουμε να τελειώσουμε μέχρι τέλος Νοεμβρίου για να έχουμε καθαρό το κέντρο από έργα τα Χριστούγεννα, ώστε να μπορέσουν να δουλέψουν τα μαγαζιά και να απολαύσουν οι πολίτες τις γιορτές. Ο ίδιος εργολάβος θα επεκταθεί σιγά σιγά και στην περιοχή του Περιγιαλίου και στην Νεάπολη».

Τα έργα σε Κηπούπολη, Αμυγδαλεώνα και Φιλίππους – Τι γίνεται με τα νιτρικά

 «Το δεύτερο έργο που τρέχει αυτή τη στιγμή στην περιοχή της Κηπούπολης δουλεύει με καλούς ρυθμούς με αντικατάσταση στα δίκτυα και πλέον από την επόμενη εβδομάδα θα μπει στον κεντρικό δρόμο. Ο τρίτος εργολάβος βρίσκεται στον Αμυγδαλεώνα, ο οποίος κάνει αντικατάσταση δικτύου. Εκεί έχουμε διάφορες καθυστερήσεις γιατί μπαίνουμε σε μια διαδικασία με τον εργολάβο να επιταχύνει γιατί μείναμε πίσω. Δεν ξέρω αν καταφέρει να το ολοκληρώσει γι’ αυτό κι εμείς θα στείλουμε ειδική διαταγή, ώστε αν δεν τελειώσει να τον κηρύξουμε έκπτωτο. Έχει έρθει το γεωτρύπανο στους Φιλίππους κάνει την τρίτη γεώτρηση που έχουμε προγραμματίσει εκεί για να βρούμε νερό και να απαλλαγούμε από τα νιτρικά γιατί ακόμη είναι σε ισχύ η απαγόρευση της Διεύθυνσης Υγείας και παράλληλα με το έργο που γίνεται με την ανόρυξη γεώτρησης έχουμε τροφοδοτήσει τον οικισμό από δεύτερη πηγή από τις Κρηνίδες. Οπότε γίνεται μίξη νερού, έχουμε πάρει το πρώτο δείγμα είναι κάτω από τα 50 mg στα νιτρικά και θα ζητήσουμε από τον νομίατρο να ζητήσει άρση απαγόρευσης», δήλωσε ακόμη ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ.

Εν αναμονή διαγωνισμού για αντικατάσταση όλων των αντλιών – Προς ολοκλήρωση ο βιολογικός του Δάτου – Εστάλη η ΜΠΕ για το έργο της τροφοδοσίας της ΔΕ Φιλίππων από τις Πηγές Βοϊράνης

 Τέλος, ο κ. Χρόνης ανέφερε: «Είμαστε σε διαδικασία να βγει ο διαγωνισμός για τα 6,1 εκ. ευρώ για την αντικατάσταση όλων των αντλιών που έχουμε στη ΔΕΥΑΚ για εξοικονόμηση ενέργειας. Παράλληλα θα κάνουμε ένα μεγάλο φωτοβολταϊκό ενός μεγαβάτ για να πάρουμε ρεύμα από εκεί. Την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκα στην Αθήνα για να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία για να πάρουμε τα χρήματα για τον βιολογικό του Δάτου επίσης σημαντικό έργο 7,4 εκ. ευρώ. Ταυτόχρονα η ΜΠΕ για το μεγάλο έργο της ΔΕ Φιλίππων για την τροφοδοσία της από τις Πηγές Βοϊράνης έχει σταλεί στις υπηρεσίες και σε 15 μέρες από σήμερα πρέπει να απαντήσουν αρνητικά ή θετικά για να πάρουμε τη ΜΠΕ και να προχωρήσει το έργο των 8 εκ. ευρώ».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αυξημένες οι απαιτήσεις για νερό στη Θάσο φέτος

Κώστας Μανίτσας: Ο χειμώνας πέρασε χωρίς βροχές, ήταν μακράν...

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...