Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Χριστόδουλος Μιχαλάκης: Μυθεύματα οι σοβαρές ελλείψεις σε σχολεία του δήμου Καβάλας

Ημέρα:

Για ψευδείς ειδήσεις που διακινούνται μέσω διαδικτύου, κάνει λόγο ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής, Χριστόδουλος Μιχαλάκης, αναφορικά με καταγγελίες για σοβαρές ελλείψεις σε σχολεία του δήμου Καβάλας.

Μιλώντας στην τοπική ΕΡΑ, ο κ. Μιχαλάκης υπογράμμισε αρχικά: «Πραγματικά τις τελευταίες ημέρες υπήρξε ένα θέμα αν και αδικαιολόγητο νομίζω στο μεγαλύτερο βαθμό του, να μην πω εξ ολοκλήρου». 

«Τους στείλαμε και έγγραφο προς τα τέλη Αυγούστου, με το οποίο τους εξηγήσαμε πώς θα γίνεται η χρήση των πάγιων προκαταβολών – Όλες οι διαδικασίες θα γίνονται με προμήθειες του δήμου…»

«Να εξηγήσω τι κάναμε εμείς για να γίνει κατανοητό αν πραγματικά υπάρχουν ελλείψεις ή όχι. Πριν να κλείσουν οι σχολικές επιτροπές τον Ιούνιο, καλέσαμε τους διευθυντές των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και τους ενημερώσαμε, ώστε να έχουν επάρκεια σε ό,τι υλικό χρειάζονται για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, γιατί αυτό δεν θα ήταν τόσο εύκολο, λόγω της κατάργησης των σχολικών επιτροπών. Τους στείλαμε και έγγραφο προς τα τέλη Αυγούστου, με το οποίο τους εξηγήσαμε πώς θα γίνεται η χρήση των πάγιων προκαταβολών. Του ζητήσαμε εγγράφως τις ετήσιες ανάγκες των σχολείων τους. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι ότι δεν είναι δική μας απόφαση η κατάργηση των σχολικών επιτροπών, αλλά είναι μία απόφαση του κράτους. Σε όποιους δήμους έχουμε κάτω από 100 σχολικές μονάδες, έχουμε και την κατάργηση των σχολικών επιτροπών. Επίσης ενημερώθηκαν ότι θα λαμβάνουν πάγιες προκαταβολές, τις οποίες δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν όπου θέλουν. Όλες οι διαδικασίες θα γίνονται με προμήθειες του δήμου. Όπου έχει ο δήμος προμήθειες θα προμηθεύει και τα σχολεία με τα υλικά που χρειάζονται. Όταν δεν έχουν μία προμήθεια θα παίρνουν βεβαίωση από τον δήμο ότι δεν μπορούν να καλύψουν τη συγκεκριμένη ανάγκη και στη συνέχεια θα προβαίνουν στη χρήση της πάγιας προκαταβολής και τη βεβαίωση και το τιμολόγιο θα το παραδίδουν στον δήμο. Αυτή είναι η ουσιαστική διαδικασία, τους την έχω κάνει γνωστή και με έγγραφο, σε όλα τα σχολεία και στα 84 της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης», επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Μιχαλάκης.

«Με το έγγραφο που τους στείλαμε τους είπαμε ακόμη και τώρα ό,τι χρειάζεστε ζητήστε το με την διαδικασία του άμεσου και επείγοντος…»

«Συγκέντρωσα όλους τους διευθυντές πριν κλείσουν οι σχολικές επιτροπές, τους ζήτησε το τμήμα προμηθειών τις ετήσιες ανάγκες τους σε όλα τα υλικά που μπορούν να σκεφτούν για να τα κάνει προμήθεια. Κάποιοι απάντησαν τότε, κάποιοι απάντησαν αρχές Σεπτεμβρίου. Όταν τους συγκέντρωσα πάλι στις 9 Σεπτεμβρίου, τους γνωστοποίησα τα ίδια πράγματα και τους είπαμε τι ανάγκες έχετε και τι προέκυψε σχετικά με ανάγκες που δεν ξέραμε. Κάποια σχολεία, ουσιαστικά της Β/θμιας εκπαίδευσης, όχι όλα, δήλωσαν ότι δεν έχουν απουσιολόγια και βιβλία ύλης. Παρ’ όλα αυτά αντιμετωπίστηκε το θέμα, μοιράστηκαν αυτά την Τρίτη (17/9). Με το έγγραφο που τους στείλαμε τους είπαμε ακόμη και τώρα ό,τι χρειάζεστε ζητήστε το με την διαδικασία του άμεσου και επείγοντος. Δηλαδή είδη καθαριότητας για παράδειγμα δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχουν στα σχολεία. Όποτε έρχεται τέτοιο αίτημα άμεσα ο δήμος προμηθεύει με είδη καθαριότητα αυτούς που μας το ζητάνε», συμπλήρωσε ακόμη ο κ. Μιχαλάκης. 

«Αυτά που λέγονται προς τα έξω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι νομίζω ψευδείς ειδήσεις ή «ράδιο αρβύλα»…»

«Υπήρξαν κάποια δημοσιεύματα που λένε ότι υπάρχει πρόβλημα στην εν γένει λειτουργία με τις προμήθειες του δήμου. Τα προβλήματα που προκύπτουν αντιμετωπίζονται από τις υπηρεσίες του δήμου αμεσότατα. Σε όσα γράφονται στο διαδίκτυο δεν απαντάω. Δεν υπάρχει καμία ολιγωρία από την πλευρά των υπαλλήλων του δήμου Καβάλας. Ακόμα και τώρα ό,τι έρχεται αντιμετωπίζεται άμεσα. Ακόμη και πράγματα για τα οποία δεν έχει προμήθεια ο δήμος, φροντίζει να βρει τρόπο να καλύψει τα σχολεία. Αυτά που λέγονται προς τα έξω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι νομίζω ψευδείς ειδήσεις ή «ράδιο αρβύλα» κάπως έτσι να το πω. Οι υπηρεσίες του δήμου ουσιαστικά τρέχουν για να καλύψουν άμεσα, όσο γίνεται πιο γρήγορα, τις ανάγκες των σχολείων. Αν το εντάσσουν κι αυτό για να κάνουν αντιπολίτευση στον δήμο είναι λυπηρό. Εξεπλάγην από κάποια πράγματα, αλλά δεν θα μπω στη διαδικασία να απαντάω μέσω διαδικτύου, στο facebook ή στα άλλα κοινωνικά δίκτυα για αυτά που γράφονται. Εγώ θα απαντήσω στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και στο δημοτικό συμβούλιο αν τεθεί οποιοδήποτε θέμα», σημείωσε καταληκτικά ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής του δήμου Καβάλας.   

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κωστής Σιμιτσής: Προχωρά η λειτουργία του Αναπτυξιακού Οργανισμού

Στο τέλος του Οκτωβρίου θα έχουμε τα πρώτα απτά...

Η Δημοκρατία απαιτεί τήρηση των κανόνων

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Η αντιπροσωπευτική Δημοκρατία είναι ατελές σύστημα,...

Ανάπλαση «Πλατείας Καπνεργάτη»:  Ένα από τα πάθη της Καβάλας

Από την «Λαϊκή Συσπείρωση» εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου: Για...

Συνεδρίαση του Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π. Θάσου για την χειμερινή περίοδο

Σήμερα, Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε στο Δήμο της...

Διακοπή υδροδότησης σε Παληό και Καβάλα

Ανακοινώνεται ότι λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών, θα σημειωθεί πτώση...

Η Περιφέρεια ΑΜΘ χρηματοδοτεί σύγχρονο έργο οδικής ασφάλειας στην Ελευθερούπολη

Από τον περασμένο Μάιο, σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην...

Τα συν και τα πλην των κυβερνητικών παρεμβάσεων στην Παιδεία

Αργύρης Μυστακίδης: Θα περιμέναμε να κινηθεί το υπουργείο προς...

Το Σάββατο ο αγώνας Λάρισας – ΑΟΚ

Από την Super League 2 εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Θα...