Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Απόστολος Μουμτσάκης: Στην τελική ευθεία η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Ημέρα:

«Έχουμε μπει στην τελική ευθεία όσον αφορά την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης των μονίμων κατοίκων στη χερσόνησο της Παναγίας. Έχουν υποβληθεί περίπου 400 αιτήσεις και οι 390 έχουν γίνει δέκτες».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεών του στην τοπική ΕΡΑ, ο αντιδήμαρχος Καβάλας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος», Απόστολος Μουμτσάκης. 

Αρνητικά ψήφισε η αντιπολίτευση στο να δοθούν κάρτες στάθμευσης και στους επαγγελματίες της Παναγίας

«Είμαστε στη διαδικασία που διανέμονται οι πλαστικοποιημένες κάρτες. Ο κάθε κάτοικος, ο οποίος θα έχει δικαίωμα να σταθμεύει στη χερσόνησο της Παναγίας, θα έχει τη δική του προσωπική κάρτα που θα τη βάζει σε εμφανές σημείο στο αυτοκίνητο του, ώστε να μπορεί να γίνεται έλεγχος από την Δημοτική Αστυνομία. Άρα λοιπόν 390 άτομα, μέχρι στιγμής, δικαιούνται την κάρτα του μόνιμου κατοίκου, ενώ την Πέμπτη (7/9) έγινε και μία προσπάθεια στο δημοτικό συμβούλιο από τη στιγμή που είδαμε ότι περισσεύουν θέσεις στάθμευσης, να δώσουμε και από μία κάρτα στάθμευσης στους επαγγελματίες, σε όσους δηλαδή έχουν την επιχείρησή τους στη χερσόνησο της Παναγίας, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό, διότι το μεγαλύτερο μέρος της αντιπολίτευσης ψήφισε αρνητικά.», τόνισε σχετικά ο Απόστολος Μουμτσάκης.

«Από την επόμενη εβδομάδα που θα αρχίσει και ο έλεγχος των καρτών στη χερσόνησο της Παναγίας, θα βελτιωθεί κατά πολύ το τοπίο…»

«Ήταν μία κανονιστική διάταξη που για να περάσει θα έπρεπε να συγκεντρώσει 21 θετικές ψήφους. Δεν θα μπορέσουμε προς το παρόν να δώσουμε μία κάρτα σε κάθε επαγγελματία. Από εκεί και πέρα μετά τις εκλογές θα δούμε πώς θα το ξαναφέρουμε στο δημοτικό συμβούλιο για να μπορέσουμε να το διορθώσουμε. Πιστεύω ότι από την επόμενη εβδομάδα που θα αρχίσει και ο έλεγχος των καρτών στη χερσόνησο της Παναγίας, θα βελτιωθεί κατά πολύ το τοπίο όσον αφορά τη στάθμευση στη συγκεκριμένη περιοχή. Ήδη με την τοποθέτηση της κάθετης σήμανσης έχει μειωθεί ο αριθμός των αυτοκινήτων με ξένες πινακίδες που στάθμευαν εδώ και εκεί στην Παναγία», συμπλήρωσε σχετικά με το θέμα ο αντιδήμαρχος Καβάλας.  

Η καύση μόνη λύση για τα κατοικίδια που φεύγουν από τη ζωή…

Όσον αφορά το θέμα των ζώων που φεύγουν από τη ζωή και που αυτά θάβονται, ο κ. Μουμτσάκης σημείωσε: «Για όλους εμάς που έχουμε κάποιο ζωάκι, κάποτε έρχεται η δυσάρεστη στιγμή να αποβιώσει. Από εκεί και πέρα αρχίζει ένας αγώνας δρόμου για το τι θα κάνουμε. Άλλοι διαλέγουν το δικό τους χωράφι για να θάψουν το ζωάκι τους, άλλοι το πηγαίνουν στο βουνό. Νομίζω ότι μία πολιτισμένη πόλη θα έπρεπε να βρει μία λύση πάνω σε αυτό το θέμα. Η λύση είναι η καύση αυτών των ζώων. Εμείς ως Δήμος έχουμε έτσι κι αλλιώς συμφωνία με μία εταιρεία στην πόλη μας, στην οποία πηγαίνουμε και καίμε τα αδέσποτα. Θέλουμε να το επεκτείνουμε αυτό και λέμε στους συνδημότες μας οι οποίοι έχουν ζώα στο σπίτι, όταν θα γίνει αυτό το δυσάρεστο γεγονός να απευθυνθούν στο γραφείο του Δήμου, το οποίο ασχολείται με τα αδέσποτα ζώα και το συνεργείο μας θα φροντίσει να παραλάβει το κατοικίδιο ζωάκι και να το πάει για καύση. Έτσι θα έχουν και αυτοί τη συνείδησή τους καθαρή ότι δεν έχουν θάψει εδώ και εκεί το ζωάκι τους. Κάποιοι μάλιστα το πετάνε και στα σκουπίδια, αλλά δεν είναι πολιτισμένη πόλη, αυτή που δεν σέβεται ακόμη και τα νεκρά ζώα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...