Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου, 2025
Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου, 2025

Αισθητήρες θα ελέγχουν τους χώρους φορτοεκφόρτωσης στην Καβάλα

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Στα 10 λεπτά ο χρόνος στάθμευσης, μετά πρόστιμο!!!

Με 70 αισθητήρες που θα τοποθετηθούν στους χώρους φορτοεκφόρτωσης του κέντρου της Καβάλας, θα γίνει προσπάθεια ελέγχου της στάθμευσης των οχημάτων και επί της οδού Κουντουριώτου, με μέγιστο χρόνο στάθμευσης τα 10 λεπτά.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Χρήστος Τσιτσιλικάκης, ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά στη σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (13/3) για το συγκεκριμένο θέμα.

«Θέλουμε να υπάρχει μια συνεχής ροή, γιατί παρατηρούμε ότι κάποιοι παρκάρουν τα αυτοκίνητα και τα αφήνουν από το πρωί μέχρι το μεσημέρι…»

«Προσπαθούμε λίγο να βοηθήσουμε και την Αστυνομία και τη Δημοτική Αστυνομία και στο κομμάτι της οδού Κουντουριώτου. Οι ταμπέλες που έχουν τοποθετηθεί είναι για προσωρινή στάση. Αυτό δεν μπορεί να ελεγχθεί εύκολα, καθώς θα πρέπει να υπάρχει μόνιμο προσωπικό εκεί κι αυτό είναι δύσκολο. Αποφασίσαμε ότι θα τοποθετηθούν κάποιοι αισθητήρες, οι οποίοι θα ελέγχουν το πόση ώρα σταματάει το αυτοκίνητο, θα ορίζει τον χρόνο που θα μπορεί να υπάρχει στάση εκεί πέρα. Πήραμε απόφαση να το κάνουμε στα 10 λεπτά, ώστε στη συνέχεια να αποχωρεί. Θέλουμε να υπάρχει μια συνεχής ροή, γιατί παρατηρούμε ότι κάποιοι παρκάρουν τα αυτοκίνητα και τα αφήνουν από το πρωί μέχρι το μεσημέρι», ανέφερε σχετικά ο κ. Τσιτσιλικάκης.  

«Σύντομα θα έρθει και το άλλο πρόγραμμα που έχει εγκριθεί, ώστε με το κινητό μας να βλέπουμε πού υπάρχει ελεύθερο πάρκινγκ…»

«Πρόκειται για 70 αισθητήρες, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε χώρους φορτοεκφόρτωσης της πόλης. Συνεχίζεται το πρόγραμμα του open mall του Αγίου Νικολάου και με το που θα πηγαίνει πάνω το αυτοκίνητο θα μετράει χρόνο. Με το που θα περνάει τον χρόνο που θα έχει οριστεί θα έρχεται σήμα στη Δημοτική Αστυνομία για να πηγαίνει εκεί και να επιβάλλει το πρόστιμο. Πολύ σύντομα θα έρθει και το άλλο πρόγραμμα που έχει εγκριθεί, ώστε με το κινητό μας να βλέπουμε πού υπάρχει ελεύθερο πάρκινγκ μέσα στην πόλη. Γίνονται βήματα, λίγο υπομονή. Δυστυχώς όμως οι διαδικασίες είναι λίγο χρονοβόρες», συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος Καβάλας. 

Εν αναμονή της άδειας λειτουργίας του νέου κυνοκομείου του δήμου Καβάλας

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με την πορεία του νέου δημοτικού κυνοκομείου, ο κ. Τσιτσιλικάκης απάντησε: «Έχουμε κάνει τη σύμβαση εδώ και περίπου 15 μέρες. Είναι τα περίεργα της ελληνικής νομοθεσίας. Για να μπορέσουμε να πάρουμε άδεια λειτουργίας για το καινούργιο κυνοκομείο του δήμου Καβάλας θα έπρεπε να έχουμε σύμβαση κτηνίατρου. Έγινε αυτή και περιμένουμε να πάρουμε την άδεια λειτουργίας για να ξεκινήσουμε. Τα κτηνιατρικά υλικά είναι έτοιμα, τα αναλώσιμα υλικά είναι έτοιμα στα ράφια στα ντουλάπια και με το που παίρνουμε την άδεια λειτουργίας ξεκινάμε τη λειτουργία του κυνοκομείου». 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Βιβλιοπαρουσίαση: Όταν η ΑΛΦΑ συνάντησε τον ΕΨΙΛΟΝ

ISBN: 978-960-563-734-7 Συγγραφέας: Λίτσα Τότσκα του Παύλου Λεμοντή Το «Όταν η Άλφα συνάντησε...

Για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα

του Κωστή Σιμιτσή Στη λογοτεχνία έχει καθιερωθεί όρος bildungsroman, «μυθιστόρημα...

Καβάλα: Έπεσε από το μπαλκόνι και έχασε την ζωή της

Αλλοδαπή, ηλικίας 48 ετών έπεσε από το μπαλκόνι διαμερίσματος...

Εξομάλυνση της κατάστασης στο οδικό δίκτυο αναμένει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ

Κώστας Πανταζής: Όχι στον διαγωνισμό ανά Περιφέρεια Εξομάλυνση της κατάστασης...

Οριστική αποπληρωμή ιστορικού δανείου της ΔΕΥΑ Καβάλας

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Καβάλας (ΔΕΥΑΚ) ολοκλήρωσε...

Καλά Χριστούγεννα (του Παύλου Λεμοντζή)

Ξυπνούσε αχάραγα, παραμονές Χριστουγέννων, μαζί κι εμείς. Από περιέργειά...

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την επιλογή καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

Για την προκήρυξη της θέσης του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή...

Πρωτοχρονιάτικα δώρα είχε για τις ΔΕΥΑ ο Θ. Λιβάνιος    

Απόστολος Χρόνης: Τα χρήματα θα πάνε στις ΔΕΥΑ στις...