Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

126 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών στον δήμο Καβάλας

Ημέρα:

Στα 126 ανέρχονται στην παρούσα φάση τα βρέφη και τα νήπια που μένουν εκτός παιδικών σταθμών στον δήμο Καβάλας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ”Ενήμερο” η πρόεδρος του νομικού προσώπου «Κοινωνική Αλληλεγγύη – Προσχολική Αγωγή δήμου Καβάλας» Μαρία Φραντζεσκάκη, η οποία πλέον αναλαμβάνει από την Τρίτη (4/9) και πάλι αντιδήμαρχος.

«Και στον δήμο Καβάλας αντιμετωπίζουμε θέμα, όχι πολύ σοβαρό, το οποίο θέλω να πιστεύω ότι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχει λυθεί και θα έχουν τακτοποιηθεί τα περισσότερα παιδιά», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις της η κ. Φραντζεσκάκη.

Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί 180 voucher όταν πέρυσι ο αριθμός τους έφτασε τα 515

”Πέρυσι δόθηκαν σε γονείς 515 voucher και φέτος το πολύ θα έχουμε μέχρι 300! Αυτή τη στιγμή έχουν δοθεί 180 και άλλα 100 με 120 αναμένονται σε δεύτερη φάση. Η τελευταία πληροφόρηση για τον αριθμό των παιδιών που μένουν εκτός σταθμών στον δήμο Καβάλας αναφέρει ότι πρόκειται για 126. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν ήρθαν όλοι οι δικαιούχοι και επειδή δημιουργήσαμε περισσότερα βρεφικά τμήματα έναντι των νηπιακών. Για να μπορέσουμε να κρατήσουμε και το προσωπικό και να πάρουμε περισσότερα παιδάκια υπάρχει μια δυσαναλογία μεταξύ βρεφών και παιδαγωγών”, τόνισε στη συνέχεια η Μαρία Φραντζεσκάκη.

Πέρυσι, μέσω ΑΣΕΠ, εγκρίθηκαν 24 θέσεις για βρεφονηπιοκόμους, ενώ φέτος μόνο 5!

”Στο νηπιακό τμήμα των βρεφικών σταθμών είναι ανά 25 παιδιά 2 παιδαγωγοί, ενώ στα βρέφη ανά 12 βρέφη, 3 παιδαγωγοί. Αυτό σημαίνει ότι υπολειπόμαστε του προσωπικού. Πέρυσι, μέσω ΑΣΕΠ, εγκρίθηκαν 24 θέσεις για βρεφονηπιοκόμους, ενώ φέτος μόνο 5! Η διαφορά είναι μεγάλη. Εμείς περιμένουμε άλλες 7 θέσεις μέσω της κοινωφελούς εργασίας, δεν μας εγκρίθηκαν δίμηνα, γιατί δεν εγκρίνονται πλέον και περιμένουμε περίπου 7 άτομα από αλλού, που δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμο. Σε βάθος χρόνου μέχρι το πολύ τέλος Οκτωβρίου θα προσπαθήσουμε να τακτοποιήσουμε όλα τα παιδιά”, υπογράμμισε σχετικά η κ. Φραντζεσκάκη.

”Μας έχει κάνει ήδη αρκετό κακό το ότι φύγανε τα παιδιά στη δίχρονη προσχολική αγωγή”

”Επειδή υπάρχουν γονείς που πληρώνουν από την τσέπη τους και δεν είναι μέσω ΕΣΠΑ κι αυτό το ποσοστό είναι περίπου 40%, ως επί το πλείστον δημόσιοι υπάλληλοι, κάποια βρέφη εγγράφονται στην πορεία. Με το κενό που δημιουργείται εμείς παίρνουμε και τα παιδάκια που μένουν απέξω. Παρά την αρχική δυσκολία και παρόλο που δόθηκαν πολύ λιγότερα voucher απ’ ό,τι δίνονταν σε προηγούμενες χρονιές, ο δήμος Καβάλας κάνει τα αδύνατα δυνατά για να πάρει όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς. Μας έχει κάνει ήδη αρκετό κακό το ότι φύγανε τα παιδιά στη δίχρονη προσχολική αγωγή”, συμπλήρωσε.

Μεγάλη η ανησυχία των γονέων

Ερωτηθείσα καταληκτικά για το αν γονείς εκφράζουν την ανησυχία τους σχετικά με το αν θα καταφέρουν να βάλουν το παιδί τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου, η Μαρία Φραντζεσκάκη απάντησε: ”Υπάρχει ανησυχία μεγάλη των γονέων. Ναι μεν υπάρχουν γονείς άνεργοι που αυτή τη στιγμή είναι δικαιούχοι του ΕΣΠΑ και κάποιοι που μπήκαν μέσα, αλλά υπάρχουν και υπάλληλοι που κατά πλειοψηφία είναι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν έχουν τι να κάνουν τα παιδιά τους”.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...