Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Ψήφισμα για τα επεισόδια εις βάρος του Γ. Μπουτάρη από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας

Ημέρα:

Σε σχετικά βαρύ κλίμα πραγματοποιείται η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, λόγω και της παραίτησης του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Πασχαλίδη, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook επικρότησε τους προπηλακισμούς κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Μάλιστα, ο κ. Πασχαλίδης, στην ανάρτησή του διαμήνυσε τους βουλευτές να ετοιμάζονται γιατί θα έρθει η σειρά τους. Φυσικά, η δήμαρχος κα Τσανάκα ζήτησε την παραίτησή του όπως κι έγινε ενώ στη συνεδρίαση τέθηκαν και θέματα που έχουν να κάνουν με τα διόδια στην Παράκαμψη αλλά και τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ. Αξίζει να σημειωθεί ότι συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες από τον εργολάβο στην Παράκαμψη για την κατασκευή διοδίων, παρά τις αντιρρήσεις του δημοτικού συμβουλίου και του δήμου Καβάλας που πήραν σάρκα και οστά και με το τελευταίο συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Καβάλας.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Σε ό,τι αφορά τον προπηλακισμό του δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ. Μπουτάρη, η δήμαρχος κα Τσανάκα πρότεινε την έγκριση καταδικαστικού Ψηφίσματος καθώς, όπως τόνισε, το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να καταδικάσει απερίφραστα τη συγκεκριμένη επίθεση δεδομένου ότι τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες απ’ όποια πλευρά κι αν προέρχονται. Το Ψήφισμα έγινε δεκτό σχεδόν ομόφωνα αφού δεν εγκρίθηκε από την παράταξη του κ. Ποτόλια που έθεσε θέμα ταξικής διαφοράς, με την έννοια ότι μπορεί να υπάρξει δικαιολογημένη βία από τους εργαζομένους.

Αναφορικά με το Ψήφισμα ο κ. Σιμιτσής έκανε λόγο ακόμη και για σκευωρία εις βάρος του κ. Μπουτάρη, ο κ. Μ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε βίαια την επίθεση κατά του κ. Μπουτάρη κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο κ. Βαγγέλης Παππάς ενώ ο κ. Βέρρος δήλωσε ότι καθήκον όλων είναι να μην επιτραπεί η βία και το μίσος. Αναλόγως τοποθετήθηκε και ο κ. Αγανικόλας.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ

Με την έναρξη της συνεδρίασης ο κολυμβητής του ΟΘΑΚ, Παναγιώτης Εμφιετζής και ο προπονητής του, Νίκος Γκέκας, βραβεύτηκαν για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κολύμβησης Εφήβων- Νεανίδων που θα γίνει στο Ελσίνκι. Επίσης, ο πρόεδρος του Σώματος κ. Γραμμένος συνεχάρη τον κ. Παππά και την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας για την άνοδο της ομάδας στην Α2 Κατηγορία, με τον κ. Παππά να ευχαριστεί το δήμο Καβάλας, τη «Δημωφέλεια» και τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Φιλόσογλου που τους βοήθησαν όλη τη χρονιά για να φέρουν εις πέρας τη δύσκολη αποστολή τους.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Αναφορικά με την παραίτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Πασχαλίδη, ο κ. Γραμμένος ανάγνωσε επιστολή του, που τονίζει ότι δυστυχώς είδε μόνο το πρώτο βίντεο των αποδοκιμασιών και δεν τον εκφράζουν οι πράξεις βίας, κάτι βέβαια που δεν αποτελεί άλλοθι κι επειδή έχει μάθει να αναλαμβάνει τις ευθύνες τους παραιτήθηκε και ζητά συγνώμη από τους συνδημότες του. Ακολούθως ο Αντιδήμαρχος κ. Καλανταρίδης έδωσε εγγράφως απάντηση στον κ. Μάκη Παπαδόπουλο για την Πράξη Εφαρμογής Περιγιαλίου σύμφωνα με την οποία ο κ. Παπαδόπουλος τον αποκάλεσε «ψεύτη» και είναι ένα απαντητικό σημείωμα προς τον Σύλλογο Περιγιαλίου.

ΒΕΡΡΟΣ ΚΑΤΑ ΠΟΤΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΡΟ

Στη συνέχεια ο κ. Βέρρος επέκρινε τον κ. Ποτόλια για το έργο με τους φάρους στη Ραψάνη καθώς έκανε λόγο για λαϊκισμό με την ανακοίνωση που εξεδόθη και ο κ. Ποτόλιας απάντησε ότι σαν παράταξη μελέτησαν το θέμα και διαπίστωσαν ότι 4 παρατάξεις της αντιπολίτευσης στήριξαν με τον τρόπο τους τη δημοτική Αρχή σχετικά με το έργο αποκατάστασης του φάρου, αφού η παράταξη του κ. Βέρρου ψήφισε «παρών».

ΔΙΟΔΙΑ

Τέλος, αναγνώστηκε ανακοίνωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Μορφίδη σύμφωνα με την οποία οι Θεσμοί αποδέχθηκαν τη χρήση αναλογικών διοδίων κι απομένουν λεπτομέρειες που θα οδηγήσουν στην αναστολή των μετωπικών διοδίων στην παράκαμψη της Καβάλας. Αυτό σημαίνει ότι η κατασκευάστρια εταιρεία θα αποχωρήσει από το έργο ή θα κατασκευάσει έργα σε άλλα σημεία της Εγνατίας που θα διευκολύνουν τα αναλογικά διόδια.

** Ο κ. Σιμιτσής δέχθηκε πολλές ευχές απ’ όλους για την ονομαστική του εορτή.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...