Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Χαράλαμπος Χρυσανίδης: Τελείωσαν τα λόγια, λέμε «Έργο Τώρα»…

Ημέρα:

«Με τα δεδομένα που έχουμε θα είμαστε στον δεύτερο γύρο» / Εδώ και χρόνια η εκάστοτε δημοτική αρχή δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα μεγάλα προβλήματα της πόλης / Θέλω να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στον Δήμο που ζω / Δεν θα ανακοινώσουμε 50 ή 100 υποψηφίους απλώς για να εντυπωσιάσουμε με τον αριθμό»

Την πεποίθησή του ότι ο συνδυασμός «Έργο Τώρα», του οποίου είναι επικεφαλής, θα καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών του φθινοπώρου, εξέφρασε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, ήρθε η ώρα να τελειώσουν τα «θα» και οι σχεδιασμοί επί χάρτου και να γίνουν πράξη όλα αυτά που έχει ανάγκη η πόλη και γενικότερα ο Δήμος Καβάλας.

«Εδώ και χρόνια η εκάστοτε δημοτική αρχή δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα μεγάλα προβλήματα της πόλης που είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού…»

«Σήμερα η Καβάλα πληθυσμιακά είναι η 16η πόλη της Ελλάδας και έχουμε μπροστά μας πολλές πόλεις που πριν μερικά χρόνια ήταν πολύ μικρότερες. Αυτή η μείωση του πληθυσμού δεν είναι μόνο συνέπεια της υπογεννητικότητας, αλλά και των συνθηκών που υπάρχουν εδώ για τους νέους και τους μεγαλύτερους, λόγω των προβλημάτων της καθημερινότητας, αλλά και της μη εύρεσης εργασίας. Για όλα αυτά έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης και ο Δήμος Καβάλας. Εδώ και χρόνια η εκάστοτε δημοτική αρχή δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα μεγάλα προβλήματα. Αυτά είναι πλέον ορατά δια γυμνού οφθαλμού. Εγκαταλελειμμένα δημόσια κτήρια, πεσμένη γέφυρα, μεγάλοι χώροι χωρίς αξιοποίηση, ρημαγμένος ο πλούτος των καπναποθηκών, ασφυξία της πόλης από το κυκλοφοριακό. Μετατράπηκαν σχεδόν όλοι οι χώροι σε πάρκινγκ. Η πόλη πλέον δεν μπορεί να σηκώσει το φορτίο που θέλουμε όλοι με την τουριστική ανάπτυξη», υπογράμμισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Χρυσανίδης. 

«Θέλω να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στον Δήμο που ζω και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά, ώστε να σταματήσει αυτός ο κατήφορος – Τελείωσαν τα λόγια, τα «θα» και οι φαντασιώσεις, οι σχεδιασμοί επί χάρτου…»

«Όλα αυτά μας πληγώνουν και κάποια τέτοια προβλήματα αντιμετώπισα και στον πρώην Δήμο Ελευθερών ως δήμαρχος. Ως μηχανικός, έχω εντοπίσει τις λύσεις σε πολλά από αυτά, θέλω να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στον Δήμο που ζω και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά, ώστε να σταματήσει αυτός ο κατήφορος. Αυτός είναι ο στόχος που έχω και κάνω αυτήν την προσπάθεια. Σηκώσαμε τα μανίκια για να φτιάξουμε έναν συνδυασμό ικανό να ανταποκριθεί σε αυτές τις ανάγκες της πόλης. Το όνομα του συνδυασμού «Έργο Τώρα» δείχνει ακριβώς αυτό που θέλουμε να πούμε. Τελείωσαν τα λόγια, τα «θα» και οι φαντασιώσεις, οι σχεδιασμοί επί χάρτου. Εμείς θέλουμε επί του πρακτέου να φτιάξουμε αυτό που έχει ανάγκη η πόλη κι έχουμε δώσει τις απαντήσεις σε πολλά θέματα. Δεν λέμε ότι θα κάνουμε το θαύμα, πατώντας ένα κουμπί και λύνοντας από τη μια στιγμή στην άλλη όλα τα προβλήματα. Εκείνο που υποσχόμαστε είναι να σηκώσουμε τα μανίκια, με πολλή όρεξη για δουλειά να φέρουμε αποτελέσματα για ένα ένα από τα θέματα. Γι’ αυτό ζητάμε ικανά στελέχη, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε όσο το δυνατό περισσότερες ανάγκες έχει η πόλη», επισήμανε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ενήμερο» ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης. 

«Εγώ έχω μια αρχή που την τήρησα και στον πρώην Δήμο Ελευθερών. Δεν θεωρώ ότι είναι κομματικές οι δημοτικές εκλογές, γι’ αυτό το δηλώνουμε και είμαστε ανεξάρτητος συνδυασμός…»

Ερωτηθείς αναφορικά με το γιατί τελικά δεν μετείχε στη δημοσκόπηση, η οποία αναμένεται να αναδείξει έναν επικεφαλής υποψήφιο δήμαρχο ανάμεσα σε Ντίνο Κλειτσιώτη και Αναστασία Ιωσηφίδου, οι οποίοι συμφώνησαν στη διεξαγωγή της, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Έργο Τώρα» απάντησε: «Με κάλεσαν στις συναντήσεις που έγιναν με πρωτοβούλια του κ. Δράκου, ως τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας και πήγα. Καταρχήν όμως ο κ. Δράκος πολύ αργά το σκέφτηκε, διότι ήδη από το διοικητικό του συμβούλιο έχουν μπει άτομα σε άλλους συνδυασμούς. Ο κ. Δράκος αν ήθελε να είναι συνεπής με τον εαυτό του ή έπρεπε να τους διαγράψει από το διοικητικό συμβούλιο ή θα έπρεπε να παραιτηθεί ο ίδιος. Εγώ έχω μια αρχή που την τήρησα και στον πρώην Δήμο Ελευθερών. Δεν θεωρώ ότι είναι κομματικές οι δημοτικές εκλογές, γι’ αυτό το δηλώνουμε και είμαστε ανεξάρτητος συνδυασμός. Είναι μπροστά οι εθνικές εκλογές κι ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει και να πάει να ψηφίσει ό,τι θέλει, αυτό που κρίνει καλό και συμφέρον για την πατρίδα. Εγώ προσωπικά ανήκω στη φιλελεύθερη παράταξη, είμαι οπαδός της ιδιωτικής οικονομίας, δεν το έχω κρύψει ποτέ. Μπορεί να μην είμαι ο φανατικός με την έννοια του κομματικού. Δεν έχω όμως παρωπίδες. Λάθη κάνει και η Νέα Δημοκρατία και όλοι, αλλά από εκεί και πέρα το μη χείρον βέλτιστον. Αυτή είναι όμως η προσωπική μου άποψη. Για τις δημοτικές εκλογές μας ενδιαφέρει αυτό που είναι συμφέρον για την πόλη και δεν έχει χρώμα. Τα προβλήματα δεν είναι των δεξιών ή των αριστερών, αλλά είναι προβλήματα για όλους μας και αυτά πρέπει να τα λύσουμε».

«Δεν είμαστε αυτοί που θα ανακοινώσουμε 50 ή 100 υποψηφίους απλώς για να εντυπωσιάσουμε με τον αριθμό. Μας ενδιαφέρει και το ποιόν των υποψηφίων μας, ώστε την επόμενη μέρα να μπορούμε να διοικήσουμε τον Δήμο Καβάλας…»

Σε ερώτηση σχετικά με το αν διαπιστώνει ενδιαφέρον των συμπολιτών μας να ασχοληθούν με τα κοινά, αλλά και σε ποιο επίπεδο βρίσκεται η στελέχωση του ψηφοδελτίου του, ο κ. Χρυσανίδης απάντησε: «Ευτυχώς υπάρχει ενδιαφέρον αρκετό. Από την πλευρά μας δεν βιαζόμαστε, έχουμε χρόνο. Δεν είμαστε αυτοί που θα ανακοινώσουμε 50 ή 100 υποψηφίους απλώς για να εντυπωσιάσουμε με τον αριθμό. Μας ενδιαφέρει και το ποιόν των υποψηφίων μας, ώστε την επόμενη μέρα να έχουμε τη δυνατότητα, εάν μας επιλέξουν οι πολίτες, να μπορούμε να διοικήσουμε τον Δήμο Καβάλας. Θέλουμε δηλαδή άτομα που έχουν τις ίδιες πεποιθήσεις και απόψεις μαζί μας, αλλά και την ίδια αγωνία για το μέλλον αυτού του τόπου».

«Θεωρώ ότι με τα δεδομένα που έχουμε θα είμαστε στον δεύτερο γύρο. Όμως οι πολίτες είναι αυτοί που αποφασίζουν. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους…»

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Έργο Τώρα», ερωτηθείς για το αν θα καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, μιας και οι υποψήφιοι δήμαρχοι είναι πολλοί, απάντησε: «Είναι καλό για τη Δημοκρατία που είναι πολλοί οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αλλά να δούμε πόσοι θα φτάσουν στο τέλος. Κα πάλι όμως θα είναι αρκετοί. Από εκεί και πέρα δεν μας διακατέχει αγωνία. Θεωρώ ότι με τα δεδομένα που έχουμε θα είμαστε στον δεύτερο γύρο. Όμως οι πολίτες είναι αυτοί που αποφασίζουν. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όλοι έχουμε φίλους και συγγενείς. Καλοί αυτοί, αλλά είναι για να βγούμε έξω, να πάμε επισκέψεις κλπ. Από εκεί και πέρα για να μπορεί να έχει απαιτήσεις ο κόσμος, γιατί «κοψοχέρηδες» έχουμε σε πολλές εκλογικές διαδικασίες, αν θέλουν να μας αξιολογήσουν αξιοκρατικά ας κάνουν αυτό που θεωρούν καθήκον τους. Αυτό ζητάω από όλο τον κόσμο. Από εκεί και πέρα η αντιπολίτευση για εμάς, αν εκεί μας κατατάξει ο πολίτης, θα είναι μια εύκολη υπόθεση. Το θέμα είναι, θα κάνουμε τα βήματα που όλοι προσδοκούμε για όσα «βρίζουμε και καταριόμαστε» στην πόλη που ζούμε; Θα μπορέσουμε να τα ξεπεράσουμε; Αυτή είναι η αγωνία μας και αυτήν θέλουμε να μεταφέρουμε και στους πολίτες».

Η εμπειρία του Χαράλαμπου Χρυσανίδη από τον πρώην Δήμο Ελευθερών

Ο κ. Χρυσανίδης αναφέρθηκε τέλος και στην εμπειρία που είχε ως δήμαρχος στον πρώην Δήμο Ελευθερών, σημερινή Δημοτική Ενότητα Ελευθερών του Δήμου Παγγαίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ήταν πράγματι ένας πολύ μικρότερος Δήμος από την Καβάλα με σχεδόν 8.000 κατοίκους, που το καλοκαίρι όμως ξεπερνούσε τις 50.000. Επομένως τα προβλήματα έπρεπε να τα αντιμετωπίσουμε με υποδομές που θα γινόταν, για έναν Δήμο όσο περίπου είναι σήμερα και η Καβάλα. Ο πρώην Δήμος Ελευθερών δεν είχε σχεδόν καθόλου υποδομές, με επτά κοινότητες και ένα τεράστιο παραλιακό μέτωπο. Ωστόσο καταφέραμε και τον συμμαζέψαμε και σήμερα είναι προορισμός για πολύ κόσμο από το εσωτερικό, αλλά και από το εξωτερικό. Άρα μόνο «μικρός» δεν ήταν ο συγκεκριμένος Δήμος». 

Να σημειωθεί ότι ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης γεννήθηκε στη Φωληά του Δήμου Παγγαίου από αγρότες γονείς και έζησε στο χωριό μέχρι την Α’ Δημοτικού. Επειδή οι συνθήκες μάθησης ήταν δύσκολες, οι γονείς του αποφάσισαν να τον στείλουν στην Καβάλα. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο και μετά τη στρατιωτική του θητεία, επανήλθε και εγκαταστάθηκε στην Καβάλα, όπου έκανε την οικογένεια του και δραστηριοποιείται επαγγελματικά μέχρι και σήμερα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τα συν και τα πλην των κυβερνητικών παρεμβάσεων στην Παιδεία

Αργύρης Μυστακίδης: Θα περιμέναμε να κινηθεί το υπουργείο προς...

Το Σάββατο ο αγώνας Λάρισας – ΑΟΚ

Από την Super League 2 εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Θα...

Βράβευση του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας

Από τον Εθνικό Οργανισμό Υποστήριξης της δράσης eTwinning απονεμήθηκε...

Συμβολική αποχή των δικηγόρων με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους

  Σε συμβολική αποχή από τα καθήκοντά τους προχώρησαν τη...

Οργανώστε το τέλειο party

Αν πλησιάζουν τα γενέθλιά σας ή απλά αναζητάτε μία...

Ο Γιώργος Καλαντζής υποψήφιος για το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ

Υποψήφιος για το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ με το ψηφοδέλτιο...

Βελτίωση των υποδομών στο «ΑΝΘΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ»

Ο Δήμος Καβάλας εκτελεί τις τελευταίες ημέρες σειρά εργασιών...

Μεγάλος μύθος: Ο Τσίπρας πήγε τον ΣΥΡΙΖΑ από 3,5% στο 36%

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Yπάρχουν αλήθειες που παραμερίζονται και στη...