Από την κυβέρνηση ελήφθη μια απόφαση σύμφωνα με την οποία τα Λασπόλουτρα των Κρηνίδων θα περάσουν στα χέρια της και συγκεκριμένα θα δοθούν σε μία Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία Ιαματικές Πηγές Ελλάδας, μαζί με το Πηλοθεραπευτήριο. Όλη αυτή την κατάσταση που προκάλεσε ανησυχία στον Δήμο Καβάλας, σχολιάζει ο Αντιδήμαρχος Θόδωρος Παπαδόπουλος ο οποίος σε δηλώσεις του αναφέρει:
«Μου προξένησε έκπληξη αυτή λογική. Πριν 10 μέρες μάθαμε από το Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών Ελλάδας στον οποίο είμαστε μέτοχοι μαζί με άλλους 57 δήμους, ότι υπάρχει ένα σχέδιο νόμου σύμφωνα με το οποίο πρόκειται να ιδρυθεί μία Ανώνυμος Εταιρεία με την επωνυμία Ιαματικές Πηγές Ελλάδας που θα διοικείται από 5μελές συμβούλιο κάτω από την Αθήνα και θα έχει την αρμοδιότητα να διαχειρίζεται όλες τις ιαματικές πηγές της Ελλάδας σύμφωνα με τη δική της κρίση. Επιπλέον, θα πάρει στη διαχείρισή της οποιαδήποτε υποδομή υπάρχει σε ακτίνα 1000 μέτρων γύρω από την πηγή. Με απλά λόγια, ουσιαστικά επιτάσσεται όλη η περιουσία του Δήμου Καβάλας στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα σπίτια, οι υποδομές που έχουμε δημιουργήσει, τα τροχόσπιτα, τα ντουζ, η ταβέρνα, το αναψυκτήριο και θα τα διαχειρίζεται πλέον αυτή η ανώνυμη εταιρεία. Οπότε εμείς χάνουμε αυτήν τη δυνατότητα. Τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων εδώ και δεκαετίες ανήκουν, παλιότερα στον Δήμο Φιλίππων και τώρα στον Δήμο Καβάλας, όμως πλέον στερείται αυτής της δυνατότητας. Ο νόμος λέει ότι τα παραχωρητήρια θα συνεχίσουν να ισχύον μέχρι το 2036. Το ερώτημα είναι με ποια λογική βγαίνει ένας τέτοιος νόμος χωρίς να συμμετέχουν οι δήμοι σε οποιαδήποτε συζήτηση σε σχέση με αυτό κι έχει τέτοιου είδους λογική; Αυτό μου θυμίζει καθεστώτα ολοκληρωτικά, παρελθόντων ετών, που ένα κράτος αποφασίζει από μόνο του και διατάσσει και επιτάσσει περιουσία δήμων στην προκειμένη περίπτωση ή άλλων φορέων σε άλλες περιοχές της Ελλάδας».
«Ο Σύνδεσμος Ιαματικών Πηγών Ελλάδας συνεδρίασε πριν λίγο καιρό, ζήτησε από το κράτος, τον πρωθυπουργό, την υπουργό Τουρισμού και τον Υπουργό Εσωτερικών να αποσύρει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που θέλει να βγάλει σε διαβούλευση και για να ξεκινήσει μία συζήτηση σε σχέση με αυτό. Στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας επικυρώσαμε αυτήν την απόφαση, κάτι που θα γίνει από όλους τους δήμους οι οποίοι συμμετέχουν στο Σύνδεσμο καθώς και από την ΚΕΔΕ που ήδη αντέδρασε και βρίσκεται στο πλευρό των δήμων που θίγονται τα συμφέροντά τους.
Πιστεύω ότι αυτό το Νομοσχέδιο ενέχει πολλά ζητήματα συνταγματικότητας αλλά το θέμα είναι πριν φτάσουμε εκεί, να το αποτρέψουμε. Να μην βγει καν στη διαβούλευση, να αποσυρθεί και να το συζητήσουμε. Το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων μαζί με το Λουτράκι στην Αριδαία και την Αιδηψό, βρίσκονται αυτήν τη στιγμή κατά την άποψή μου στο τοπ-3 των ιαματικών πηγών της χώρας. Υπάρχουν άλλες 750 τελείως ανεκμετάλλευτες. Προσωπικά δεν θα είχα πρόβλημα να λειτουργήσει ένας αναπτυξιακός φορέας σε σχέση με αυτές τις ανεκμετάλλευτες, φυσικά μετά από διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς και τους δήμους. Εκεί να καταλάβω τη λογική ότι έρχεται το κράτος, ρίχνει χρήματα και θέλει να τα αξιοποιήσει. Αλλά κι αυτό πρέπει να γίνει με τη συμμετοχή των δήμων.
Όμως για το δικό μας Πηλοθεραπευτήριο και για άλλες τέτοιου επιπέδου ιαματικές πηγές, δεν μπορεί να ισχύσει κάτι τέτοιο. Είναι παράλογο. Δεν γίνεται να τσουβαλιαστούμε όλοι στον ίδιο σάκο. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα λειτουργήσει με λογική και θα αποσύρει αυτό το νομοσχέδιο. Κι από ‘κει και πέρα να ξεκινήσει ένας διάλογος με τους δήμους για το πώς μπορεί να τους βοηθήσει να αναπτύξουν αυτό τον φυσικό πόρο».