Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου, 2025
Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου, 2025

Στο Υπερταμείο μεταβιβάστηκε το κτήριο των παλιών Δικαστηρίων

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Στο Υπερταμείο «αξιοποίησης» της δημόσιας περιουσίας, μεταβιβάζονται 250 ακίνητα που βρίσκονται στον δήμο Καβάλας με σκοπό την πώλησή τους, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο πρώην δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής. Μεταξύ αυτών είναι και το κτήριο των παλιών δικαστηρίων της Καβάλας.

Ειδικότερα ο κ. Σιμιτσής γράφει:

Τον Ιούνιο που πέρασε η κυβέρνηση μεταβίβασε πάνω από 10.000 ακίνητα του Δημοσίου προς το Υπερταμείο. Ακούστηκαν και γράφηκαν πολλά, κυρίως ότι δόθηκαν προς πώληση και ακίνητα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος (αρχαιολογικοί χώροι, ιδιοκτησίες των δήμων, αμφισβητούμενες κυριότητες).

Όσον αφορά την Καβάλα, από έρευνα που έγινε από εθελοντές της παράταξης, προκύπτει πως μεταβιβάζονται 250 ακριβώς ακίνητα. Πιθανόν ανάλογος αριθμός να αφορά και τους υπόλοιπους τρεις Δήμους του νομού. Άρα 1.000 ακίνητα περίπου!

Ανάμεσα στα καβαλιώτικα ακίνητα ξεχωριστή θέση έχουν το παλιό Πρωτοδικείο (!), το Τελωνείο, το ακίνητο στην οδό Θεσσαλονίκης που ανήκει στον Στρατό, καθώς και δεκάδες οικόπεδα στις προσφυγικές συνοικίες, στον Προφήτη Ηλία, στη Χωράφα αλλά και χωράφια και οικόπεδα στη ΔΕ Φιλίππων.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απόφαση του ΣτΕ ξεμπλοκάρει την οικοδομική δραστηριότητα 

Σωτήρης Λαζαρίδης: Εμείς θέλουμε έναν Ν.Ο.Κ., που να καθορίζει...

«Δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι» αν κλείσει το δημοτικό ραδιόφωνο

«Δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι», ανέφερε χαρακτηριστικά σε...

Καβάλα: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού

Έχοντας ως απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για...

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο σχολικό συγκρότημα του Ποτού

Με την τοποθέτηση των μπασκετών ολοκληρώθηκε μια σειρά εργασιών...

«Ανάσα» για την Νέα Πέραμο η ανάπλαση της οδού Αγ. Νικολάου    

Βασίλης Τσιπουρόπουλος: Περιμέναμε να ολοκληρωθεί η τουριστική περίοδος για...

Πέφτει η αυλαία στις 26 Οκτωβρίου για τα ξενοδοχεία της Θάσου

Στις 26 Οκτωβρίου πέφτει η αυλαία για τη φετινή...

Μακάριος Λαζαρίδης: Οριστική λύση για τους αμβυκούχους από την Κυβέρνηση

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Καβάλας Μακάριος...