Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

«Πυρά» Κωστή Σιμιτσή κατά της διοίκησης του Δήμου

Ημέρα:

Στο στόχαστρο του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου και τέως δημάρχου, Κωστή Σιμιτσή, βρέθηκε η διοίκηση του δήμου Καβάλας, για τα θέματα του Περιγιαλίου, του στρατοπέδου «Ασημακοπούλου», του πρώην κτηρίου του Ε.Ο.Κ., καθώς και του «Κοινωνικού Παντοπωλείου».

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το μεσημέρι της Δευτέρας (24/7), ο Κωστής Σιμιτσής, πλαισιωμένος από τους συνεργάτες του, αναφερόμενος αρχικά στο Περιγιάλι, σημείωσε ότι για τη δημοτική αρχή δεν αποτελεί προτεραιότητα κανένα έργο στην συγκεκριμένη περιοχή.

«Η διοίκηση του δήμου Καβάλας δεν σχεδιάζει και δεν μελετά τίποτα που να αφορά το Περιγιάλι»

Ο τέως δήμαρχος Καβάλας επισήμανε ότι πολλοί είναι αυτοί που ανησυχούν για το τι θα γίνει με το Περιγιάλι, ενώ στάθηκε στις προσπάθειες που έγιναν από τον Λευτέρη Αθανασιάδη, τον Στάθη Εριφυλλίδη και τον ίδιο, ώστε να γίνει πραγματικότητα και να προχωρήσει η ανοικοδόμηση στην εν λόγω περιοχή, η οποία αποτελείται από 2.500 στρέμματα που απέκτησαν χαρακτήρα. Είπε επίσης ότι οι ιδιοκτήτες είναι 3.000 περίπου, ενώ 22 στρέμματα πέρασαν στον δήμο ως τράπεζα γης, κάτι που χαρακτήρισε μεγάλο όφελος.

Παράλληλα, ο κ. Σιμιτσής ανέφερε ότι πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να χτίσουν, αλλά και ότι εκατοντάδες επαγγελματίες θα βρουν δουλειά, όταν θ’ αρχίσει η ανοικοδόμηση στο Περιγιάλι, γεγονός που θα ενισχύσει την οικονομία της πόλης.

Στρέφοντας τα βέλη του κατά της δημοτικής αρχής, ο κ. Σιμιτσής τόνισε ότι δεν σχεδιάζει και δεν μελετά τίποτα που να αφορά το Περιγιάλι, ούτε όσον αφορά την οδοποιία, αλλά ούτε και σε σχέση με την ύδρευση και την αποχέτευση.

Να «παγώσουν» οι διαδικασίες εισφοράς σε χρήμα

Πρότεινε δε στην δημοτική αρχή να «παγώσει» τις διαδικασίες εισφοράς σε χρήμα, να μην τις στείλει για βεβαίωση στο δημόσιο ταμείο και να μην δεσμεύσει Φ.Π.Α. εξ αυτού του λόγου. Συμπλήρωσε ότι από την άλλη πρέπει να διαπιστωθεί τι οφείλουν με την σημερινή νομοθεσία όλοι οι ιδιοκτήτες, χωρίς όμως αυτά να σταλούν προς βεβαίωση στη Δ.Ο.Υ.

«Μαζί με τους κατοίκους, ο δήμος και οι βουλευτές, να επιδιώξουμε την αλλαγή του νόμου. Είναι δύσκολο, αλλά με κάποιο τρόπο πρέπει να ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια. Λέμε παράλληλα ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν μελέτες κι έργα στην περιοχή έστω και μεμονωμένα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σιμιτσής, συμπληρώνοντας ότι πρέπει ο δήμος να ενθαρρύνει την ανταλλαγή της εισφοράς σε χρήμα με εισφορά σε γη.

Για τον κόμβο στο ύψος του «Βασιλόπουλου»

Μιλώντας για τον σχεδιαζόμενο από την διοίκηση κόμβο στο ύψος του «Βασιλόπουλου», ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης επισήμανε ότι ούτε το σχέδιο πόλης προβλέπει εκεί την κατασκευή μεγάλου κόμβου.

«Μπορεί να γίνει ένας ισόπεδος κόμβος όπως είναι αυτός στο ύψος του Ο.Α.Ε.Δ., αφού ο μεγάλος κόμβος προβλέπεται στην περιοχή του Νεκροταφείου. Αν θέλει σώνει και καλά να τον κάνει, να μην τον κάνει με τα λεφτά των κατοίκων του Περιγιαλίου. Μέχρι σήμερα για εισφορά σε γη έχουν πληρώσει διάφοροι Καβαλιώτες 400.000 ευρώ. Εισηγούμαστε στην διοίκηση να μην κάνει το έργο με αυτά τα χρήματα, τα οποία πρέπει να έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα και να είναι προς όφελος του Περιγιαλίου και των κατοίκων του», ανέφερε σχετικά ο κ. Σιμιτσής.

Απραξία από την δημοτική αρχή για το «Ασημακοπούλου»

Στην συνέχεια των δηλώσεων του, ο τέως δήμαρχος Καβάλας αναφέρθηκε στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου», κατηγορώντας την δημοτική αρχή για απραξία. Σημείωσε δε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην διοίκηση του δήμου, η οποία, όπως υπογράμμισε δεν έχει κανένα σχέδιο οικονομικής εκμετάλλευσης του στρατοπέδου. Συμπλήρωσε δε ότι αν ο δήμος θέλει να γίνει η παραχώρηση δεν πρέπει να χρονοτριβεί, αλλά και να είναι ευέλικτη μέσα στο αρχικό πλάνο.

«Μας βάζει σε σκέψεις, γιατί τρία χρόνια χρονοτριβεί; Ίσως από πολιτικούς λόγους  δεν επιθυμεί να γίνει σήμερα η παραχώρηση. Απαιτούμε από την διοίκηση να κατεβάσει ιδέες», τόνισε σχετικά ο Κωστής Σιμιτσής.

Λειψό το έργο του πρώην κτηρίου του Ε.Ο.Κ. – Έχει εικόνα δεσμωτηρίου

Αναφερόμενος στο πρώην κτήριο του Ε.Ο.Κ., ο κ. Σιμιτσής κατηγόρησε τη διοίκηση του δήμου για κρυψίνοια, αφού δεν δίνονται στην παράταξή του τα σχέδια για το έργο, στο οποίο, όπως είπε «διαπιστώνουμε σοβαρά προβλήματα. Η ανακαίνιση του κτηρίου γίνεται χωρίς σχεδιασμό. Θα φύγουν 400.000 ευρώ από τον δήμο για τον μισό 1ο όροφο ενώ μπορούσαν να πάρουν χρήματα από το Ε.Σ.Π.Α.».

Ο τέως δήμαρχος έκανε λόγο για εικόνα δεσμωτηρίου, ενώ συμπλήρωσε ότι πρόκειται για ένα λειψό έργο, με ανθυγιεινές εστίες και ψόφια ζώα στο εσωτερικό του.

«Είναι ένα κακέκτυπο του διοικητηρίου το οποίο έγινε τη δεκαετία του 1970, υπό άλλες όμως συνθήκες. Μιλάμε για χωρίσματα με νοβοπάν, για ψευδοροφές χωρίς κλιματισμό και πυροπροστασία. Ένα άχρηστο έργο και πεταμένα λεφτά. Η διοίκηση του δήμου να απολογηθεί. Ξοδεύτηκαν εγκληματικά 400.000 ευρώ, αλλά θα ξοδευτούν και 2,8 εκ. από το Ε.Σ.Π.Α. Μιλάμε για προχειρότητα, κακό σχεδιασμό και κίνδυνο βλάβης των δημοτικών συμφερόντων», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Σιμιτσής.

Για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο»

Ο τέως δήμαρχος αναφέρθηκε τέλος στο θέμα του δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου στην επανεκκίνηση του οποίου αναφέρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η Δήμητρα Τσανάκα.

«Έχουμε ενστάσεις. Υπάρχει κανονισμός δικαιούχων που δεν εφαρμόστηκε. Αντί αυτού εφαρμόστηκε η λίστα της «ΠΝΟΗΣ», η οποία όμως μπορεί να έχει αλλάξει. Τα χρήματα που δαπανήθηκαν είναι του δήμου Καβάλας. Ο δήμος έπρεπε να πιέσει την περιφέρεια να διαθέσει χρήματα από το νέο Ε.Σ.Π.Α. όπως γίνεται και σ’ άλλες περιφέρειες», δήλωσε σχετικά με το θέμα ο Κωστής Σιμιτσής.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...