Η συντήρηση της γέφυρας που κατέρρευσε μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο, δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου Καβάλας δήλωσε εκ νέου η δήμαρχος Καβάλας κα Τσανάκα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας.
Η δήμαρχος ανέφερε ότι στη συνάντηση που είχε το προπερασμένο Σάββατο με την υπουργό Μακεδονίας- Θράκης κα Νοτοπούλου και με τον υφυπουργό κ. Γιαννακίδη, της ζήτησαν να κηρυχθεί η περιοχή σε έκτακτη ανάγκη έτσι ώστε να υπάρξει η πιο άμεση αποκατάσταση του προβλήματος, μετά από αυτοψία που έκαναν στελέχη της Εγνατίας Οδού ΑΕ και οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Καβάλας και της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Η ίδια σημείωσε ότι δεν συμφώνησε με κάτι τέτοιο καθώς και στη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο της τόνισε ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν σε μία τέτοια ενέργεια από τη στιγμή που η Περιφέρεια έχει τη δυνατότητα να αποκαταστήσει αυτήν τη ζημία. Μάλιστα, αποφασίστηκε η Περιφέρεια να συνεργαστεί με την Εγνατία Οδό και το Τεχνικό Επιμελητήριο από το οποίο ζήτησαν πραγματογνωμοσύνη και φυσικά να ξεκαθαριστεί πώς θα γίνει η πληρωμή αυτής.
Επιστολή στον Σπίρτζη
Η κα Τσανάκα έκανε λόγο για την αγωνία των Καβαλιωτών διότι υπάρχει και η επιβάρυνση του κυκλοφοριακού και την ανάγκη να αποκατασταθεί ο δρόμος αλλά και να ολοκληρωθεί το έργο της Περιμετρικής Οδού. Μάλιστα, έστειλε και σχετική επιστολή στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη για το όλο θέμα και φυσικά αναμένουμε τις εξελίξεις.
Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μουριάδης παραδέχθηκε ότι χειρίστηκαν το θέμα με λανθασμένο τρόπο από το 2014 καθώς από τότε έπρεπε να γνωρίζουν ποιος έχει την ευθύνη για τη συντήρηση της γέφυρας και θα πρέπει να εξετάσουν εάν αντέχει και η υπόλοιπη γέφυρα σε περίπτωση που θα την επισκευάσουν διότι πρέπει να γίνει μια πάρα πολύ σοβαρή δουλειά. Διότι, όπως εξήγησε, αν διαπιστωθεί ότι δεν αντέχει το υπόλοιπο της γέφυρας θα πρέπει ενδεχομένως να σκεφτούν τη διαπλάτυνση του υπάρχοντος δρόμου αλλά και το τι θα γίνει με το κυκλοφοριακό. Καταληκτικά ανέφερε ότι θα πρέπει να δουν τι γίνεται και με τις άλλες γέφυρες του δήμου Καβάλας και έκανε λόγο για την ανάγκη ύπαρξης Μητρώου Γεφυρών.
Μετά το πόρισμα οι αποφάσεις
Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος κα Δρακονάκη σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα εξειδικευμένο πόρισμα για το τι έφταιξε και αν αντέχει η υφιστάμενη δομή, όπως επίσης να γίνει και μια μελέτη για το κυκλοφοριακό φόρτο της περιοχής κι αν χρειάζεται να γίνει εκ νέου η γέφυρα. Διότι θα πρέπει να αποσαφηνιστεί αν χρειάζεται να ξαναγίνει η γέφυρα ή αν πρέπει να προχωρήσουν στη διαπλάτυνση του υφιστάμενου δρόμου που δεν έχει υποστεί την παραμικρή ζημία.
Στη συνέχεια ακολούθησε διάλογος και κριτική από την αντιπολίτευση, σε μία μαραθώνια συνεδρίαση που ξεκίνησε με 25 λεπτά καθυστέρηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την έναρξη της συνεδρίασης αποφασίστηκε να εγκριθεί ένα ψήφισμα υπέρ των καθαριστριών του δήμου Καβάλας που ζητούν τη μονιμοποίησή τους.