Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Ο εθελοντικός καθαρισμός της Καλαμίτσας και οι «αόρατοι» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ημέρα:

Σκληρή γλώσσα κατά των βουλευτών Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., για το θέμα της Καλαμίτσας, χρησιμοποίησε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Καβάλας, Ανέστης Τσουρουκίδης.

Το πρωί της Παρασκευής (7/6) μέλη του Συλλόγου Κηπούπολης – Καλαμίτσας, βρέθηκαν στην ακτή της Καλαμίτσας για να την καθαρίσουν, ενώ στο σημείο βρέθηκε και ο κ. Τσουρουκίδης.

«Εμείς οφείλαμε να είμαστε κοντά στους συμπολίτες μας. Βέβαια εξεπλάγην όταν είδα μόλις δέκα άτομα, καθώς ο πρόεδρος του συλλόγου Κηπούπολης – Καλαμίτσας είχε ενημερώσει εδώ και 15 μέρες για τη συγκεκριμένη δράση…»

«Είναι όντως πάρα πολύ σοβαρή η κατάσταση στην ακτή της Καλαμίτσας. Εμείς οφείλαμε να είμαστε κοντά στους συμπολίτες μας. Βέβαια εξεπλάγην όταν είδα μόλις δέκα άτομα, καθώς ο πρόεδρος του συλλόγου Κηπούπολης – Καλαμίτσας είχε ενημερώσει εδώ και 15 μέρες για τη συγκεκριμένη δράση. Σε αυτό το κάλεσμα των ενεργών πολιτών δεν θα μπορούσε ο δήμος να απέχει. Τους διαθέσαμε αυτά τα οποία συμφωνήσαμε, δηλαδή πλαστικές σακούλες απορριμμάτων, τσουγκράνες, φτυάρια και γάντια και ήμασταν κοντά τους, ώστε αν χρειάζονταν κάτι να τους βοηθήσουμε», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Καβάλας.

«Επιτέλους οι αόρατοι κυβερνητικοί βουλευτές να εμφανιστούν κάποτε και να κάνουν κάτι την ύστατη στιγμή για αυτόν τον τόπο…»

«Το έλεγα και θα συνεχίζω να το φωνάζω, επιτέλους οι αόρατοι κυβερνητικοί βουλευτές να εμφανιστούν κάποτε και να κάνουν κάτι την ύστατη στιγμή για αυτόν τον τόπο. Ήταν συνέχεια απόντες κι αν μπορούσαν να βάλουν εμπόδια το έκαναν! Είναι κρίμα άνθρωποι που έχουν την ευθύνη του τόπου, Καβαλιώτες τους ψήφισαν, να μην παίρνουν πουθενά πρωτοβουλίες και το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα όταν λέμε κάτι εμείς. Ήταν απόντες στα διόδια, απόντες στην Καλαμίτσα, στα πάντα», επισήμανε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Τσουρουκίδης.

 «Αν δεν έχουμε ένα χαρτί στο χέρι μας η Καλαμίτσα θα μείνει έτσι…»

Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχει περίπτωση ο δήμος να αναλάβει δράση για την Καλαμίτσα, ο κ. Τσουρουκίδης απάντησε: «Αν δεν έχουμε ένα χαρτί στο χέρι μας η Καλαμίτσα θα μείνει έτσι. Έπρεπε να έρθουμε σε πιο μεγάλη σύγκρουση, να πάμε και να κλείσουμε την Καλαμίτσα μαζί με τον κόσμο. Αν όμως κατέβαινε τόσο λίγος κόσμος όπως σήμερα δεν γίνεται τίποτα. Εκεί περίμενα σήμερα το λιγότερο 100 άτομα για να δείξουν ότι ενδιαφέρονται για την ακτή τους, όχι μόνο στα λόγια. Δεν κάνουμε καμιά απολύτως παρέμβαση. Οι ευθύνες είναι τεράστιες είναι έτοιμα να πέσουν τσιμέντα, έχουν φανεί σίδερα».

 «Το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. φταίει που άφησε τον κόσμο να μπει μέσα. Ξεκάθαρα. Δεν έπρεπε να κλείσουν την πόρτα; Σκέφτηκαν τον πολιτικό αντίκτυπο όμως και δεν το έκαναν. Εμείς δεν υπολογίσαμε το πολιτικό κόστος…»

Τέλος, σε ερώτηση για το ποιος έχει την ευθύνη αν συμβεί κάτι, ο αντιδήμαρχος Καβάλας απάντησε: «Το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. φταίει που άφησε τον κόσμο να μπει μέσα. Ξεκάθαρα. Δεν έπρεπε να κλείσουν την πόρτα; Σκέφτηκαν τον πολιτικό αντίκτυπο όμως και δεν το έκαναν. Εμείς δεν υπολογίσαμε το πολιτικό κόστος και ναι μέσα στις εκλογές την κλείσαμε. Κάποια στιγμή έπρεπε να αντιδράσουμε. Όλες οι άλλες ακτές είναι εντάξει περάσαμε σήμερα και στο Παληό, μετά στη Νέα Καρβάλη. Εκεί που είναι υπεύθυνος ο δήμος όλα είναι εντάξει με το μη υπάρχον προσωπικό, με μηδέν προσωπικό. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...