Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, 2025
Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, 2025

Μαρκόπουλος – Τσανάκα ζητούν περισσότερα δρομολόγια προς Πρίνο

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό, στην οποία του θέτει το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του λιμανιού της Καβάλας με τον Πρίνο, απέστειλε την Τρίτη (25/9) ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

«Είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα με δεδομένο ότι δεν έχει εκδηλώσει καμιά ναυτιλιακή εταιρεία συμμετοχή στα δρομολόγια, άρα πρέπει να επιβληθεί υποχρέωση δημόσιας συγκοινωνίας. Αυτό είναι σημαντικό για εμάς γιατί αν κι έχουμε κουραστεί να επαναλαμβάνουμε τους λόγους για τους οποίους Καβάλα και Θάσος πρέπει να επικοινωνούν απευθείας κι όχι μέσω Κεραμωτής, για άλλη μια φορά τα επαναλαμβάνουμε πιστεύοντας ότι το υπουργείο θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να έχουμε τα δρομολόγια στον αριθμό που πρέπει, αλλά και στο εύρος των ωρών της ημέρας που θα καλύπτουν τα δρομολόγια για να εξυπηρετούνται και οι πολίτες της Θάσου, αλλά και αυτοί της Καβάλας που έχουν τους δικούς τους λόγους να μεταβαίνουν στο νησί», ανέφερε σχετικά με δηλώσεις που έκανε για το θέμα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Και η δήμαρχος Καβάλας

Επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιώτικης  Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό, απέστειλε η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα με θέμα τα δρομολόγια της ακτοπλοϊκής γραμμής Καβάλας – Πρίνου (Θάσου) κατά τη χειμερινή περίοδο.

Η Δήμαρχος στην επιστολή υπενθυμίζει στον Υπουργό την ανάγκη για τουλάχιστον τέσσερα (4) δρομολόγια ημερησίως που θα καλύπτουν το μεγαλύτερο δυνατό χρονικό εύρος κατά τη διάρκεια της ημέρας,  ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη μετακίνηση και εξυπηρέτηση  των κατοίκων, τόσο της Καβάλας, όσο και της Θάσου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ανεξάρτητη επιτροπή θα παρακολουθεί συνεχώς την αποθήκη CO2 στον Πρίνο  

Γιώργος Συλαίος: Θα αξιολογούμε συνεχώς κάθε τεχνική έκθεση και...

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προετοιμάζεται για τον χειμώνα

Με στόχο τη μέγιστη δυνατή ετοιμότητα και προστασία των...

Δοκιμαστική ήχηση σειρήνων του Δήμου Καβάλας

Την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2025, στις 11:00, θα ηχήσουν...

Ο Μάκης Παπαδόπουλος δηλώνει παρών στις δημοτικές εκλογές του 2028

Δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε την ανάρτηση – δήλωση...

Η Άντζελα Γκερέκου Στρατηγική Σύμβουλος της Διοίκησης της Kourtidis Group

Στο 4ο Συνέδριο της Remax Choice του Ομίλου Κουρτίδη...

Άνοιξε η αυλαία των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας “Αστερούπολη 2025”

Εντυπωσιακή και απόλυτα επιτυχημένη ήταν η πρεμιέρα των χριστουγεννιάτικων...

Προσοχή! Νέα απάτη με δήθεν e-mail του ΥΠ.ΑΝ. για «ΔΩΡΕΑΝ πακέτο γιορτών»

Ακόμη ένα παραπλανητικό e-mail εντοπίστηκε να διακινείται τις τελευταίες...

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι μια ευκαιρία να ξεχωρίσει «η ήρα από το στάρι» 

Μακάριος Λαζαρίδης: Οι έντιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι θα λάβουν...