Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Κ. Σιμιτσής: Βολές κατά της δημάρχου και στο βάθος… υποψηφιότητα

Ημέρα:

Για εθισμό στον τρόπο διοίκησης με μικρά και μεγάλα ψέματα, κατηγόρησε τη δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, ο τέως δήμαρχος της πόλης, Κωστής Σιμιτσής, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, την Πέμπτη (18/5) το μεσημέρι.

Μ’ αφορμή την απουσία της δημάρχου από το δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης, λόγω του ταξιδιού της στην Ίμβρο, ο κ. Σιμιτσής, δήλωσε στην αρχή της συνέντευξης: «Καταλαβαίνουμε με την απουσία της για μια ακόμη φορά τι εννοούσε όταν έλεγε ότι θα βοηθήσει στην τουριστική ανάπτυξη του δήμου Καβάλας. Εννοούσε ότι θα δίνει χρήματα στα τουριστικά γραφεία για να ταξιδεύει συνεχώς για αδικαιολόγητους λόγους που δεν σχετίζονται με τα συμφέροντα του δήμου. Το ταξίδι στην Ίμβρο συνιστά βαρύτατη προσβολή προς το δημοτικό συμβούλιο, αφού ήταν προγραμματισμένο να γίνει και προτίμησε ένα όμορφο ταξιδάκι. Δεν δίνουν λογαριασμό (αυτή και συνεργάτες της) κάνοντας ταξίδια στην Αγία Πετρούπολη, στην Ινδία, στην Κωνσταντινούπολη κι όπου αλλού μας αρέσει να πηγαίνουμε. Η δήμαρχος παραμένει απαθής κι αμέτοχος θεατής σε εξελίξεις που είναι δυσάρεστες για το δήμο».

Εγκληματικό να γίνουν διόδια στα όρια του δήμου Καβάλας – Ο δήμος να καταθέσει αίτηση ακύρωσης κατά της έγκρισης μελέτης περιβαλλοντικών όρων

Στη συνέχεια των δηλώσεων του ο τέως δήμαρχος αναφέρθηκε στο θέμα των νέων διοδίων στα όρια του δήμου Καβάλας, υπογραμμίζοντας: «Είναι ανησυχητική η είδηση για την έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών όρων για τα διόδια που θέλει να τοποθετήσει η Εγνατία Οδός στην περιοχή πάνω από την Άσπρη Άμμο. Εμείς δεν μπορούμε να είμαστε παρά δυσαρεστημένοι με την απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος, υποτίθεται οικολόγου, ο οποίος δεν ξέρω με ποια κριτήρια ενέκρινε μια μελέτη, που ήδη είχε απορρίψει το περιφερειακό συμβούλιο, όπως θα κάνει και το δημοτικό, αν ποτέ έρθει εκεί το θέμα, έστω και ως ψήφισμα ή γνωμοδότηση. Αναρωτιέμαι, μετρήθηκαν οι δυσμενείς επιπτώσεις που θα επηρεάσουν το κυκλοφοριακό στην Καβάλα; Η Εγνατία Οδός θέλει να επιστρέψουμε στο 2000; Αυτό το ανέχεται η διοίκηση του δήμου; Εμείς ζητάμε να καταθέσει ο δήμος αίτηση ακύρωσης κατά της έγκρισης της μελέτης περιβαλλοντικών όρων στο ΣτΕ ή στο αρμόδιο δικαστήριο. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να γίνουν τα διόδια. Είναι εγκληματικό».

Casus belli η παραχώρηση του λιμανιού «Απόστολος Παύλος» σε ιδιώτη

Ο Κωστής Σιμιτσής, ακολούθως μίλησε για το θέμα της αξιοποίησης των λιμανιών, επισημαίνοντας: «Μαθαίνουμε ότι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον επενδυτές να αγοράσουν τα λιμάνια μας ή να ζητήσουν την παραχώρηση τους για πολλά χρόνια. Ακούστηκαν και ονόματα για τα λιμάνια Καβάλας και Αλεξανδρούπολης. Δεν διαφωνούμε με την ανάπτυξη του «Φίλιππος Β’», την επιθυμούμε, προσπαθήσαμε και παλέψαμε με αυτήν και καταφέραμε να βοηθήσουμε τον Ο.Λ.Κ. να το προχωρήσει. Από την άλλη θα αποτελέσει για εμάς casus belli η παραχώρηση σε ιδιώτη του «Απόστολος Παύλος». Το θεωρούμε απαράδεκτο. Η διοίκηση του δήμου να αποκλείσει κάθε σκέψη παραχώρησης του λιμανιού και κυρίως να ξεκινήσει τις προσπάθειες που προβλέπει ο νόμος 4150/12 για την αλλαγή της χερσαίας ζώνης του λιμανιού».

Αυτό που δεν ήθελε η δήμαρχος με το Σ.Μ.Α. να κάνει στην Νέα Καρβάλη, θέλει να το κάνει στον Αμυγδαλεώνα με ανεξήγητη αδιαφορία και αναισθησία…

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, αναφέρθηκε στη συνέχεια σε ένα θέμα με διαχρονικές συνέπειες, όπως τόνισε, αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων.

«Έγινε συζήτηση και η Τσανάκα προτίμησε να απαξιώσει το έργο που κάναμε εμείς την προηγούμενη 8ετια, αλλά και το έργο που έκανε τα προηγούμενα χρόνια ο Στάθης Εριφυλλίδης. Μιλώ για το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, ο οποίος είχε σχεδιαστεί να γίνει από εμάς στο χώρο του παλιού λατομείου όπου ήταν οι προσφυγικές σκηνές πέρυσι. Πρέπει η διοίκηση να επιμείνει στη χωροθέτηση του Σ.Μ.Α. και του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στο συγκεκριμένο σημείο. Να αξιοποιήσει την αδειοδοτημένη μελέτη που είχαμε κάνει. Αντίθετα η κ. Τσανάκα ξεχνά ότι ο Σ.Μ.Α. είχε χωροθετηθεί στην Καρβάλη. Παριστάνει την περιβαλλοντικά ανησυχούσα, παριστάνει την ανήξερη. Όμως ξεχνά ότι μέχρι το 2010 ο Σ.Μ.Α. είχε χωροθετηθεί από τη διοίκηση Εριφυλλίδη και άρα από την ίδια στην Νέα Καρβάλη. Θέλει να κλείσει αυτόν τον μη αδειοδοτημένο Σ.Μ.Α. που λειτουργεί μέσα στο δάσος απέναντι από την Άσπρη Άμμο. Σχεδιάζει να τον κλείσει προσωρινά (2 με 3 χρόνια) και να μεταφέρονται τα απορρίμματα στον Σ.Μ.Α. που ετοιμάζεται λίγο έξω από τον Αμυγδαλεώνα. Αυτό που δεν ήθελε να γίνει στην Νέα Καρβάλη θέλει να το κάνει στον Αμυγδαλεώνα με ανεξήγητη αδιαφορία και αναισθησία. Άλλοι είναι οι κάτοικοι του Αμυγδαλεώνα; Δεν την ψήφισαν και τους τιμωρεί με κυκλοφοριακή επιβάρυνση περισσότερων από 50 δρομολογίων τη μέρα;» δήλωσε χαρακτηριστικά ο τέως δήμαρχος.

Πρόταση Σιμιτσή να αδειοδοτηθεί ο σημερινός Σ.Μ.Α. – Επένδυση η εξυγίανση και επέκταση του Χ.Υ.Τ.Α.

«Εμείς έχουμε πρόταση, η οποία λέει ότι ο σημερινός σταθμός μπορεί να πάρει άδεια. Ήταν στρατόπεδο και κατά συνέπεια σύμφωνα με τη νέα δασική νομοθεσία μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί νησίδα διαφορετικής χρήσης μέσα στο δάσος και να αποχαρακτηριστεί. Έτσι θα έχουμε Σ.Μ.Α. που χρειάζεται λίγα πράγματα για να λειτουργήσει κανονικά. Για ασήμαντη αφορμή επίσης δεν προχωράνε τη μελέτη για την εξυγίανση και επέκταση του Χ.Υ.Τ.Α. Είναι επένδυση, καθώς θα μετατραπεί σε Χ.Υ.Τ.Υ. Είναι συμφέρον να γίνει το μεγάλο εργοστάσιο στα όρια του δήμου Καβάλας και το καλύτερο δίπλα στο Χ.Υ.Τ.Α. Δεν έγινε μελέτη για το έδαφος και μας λέει (η δήμαρχος) ακόμη ένα ψέμα, καθώς εθίζεται σε αυτόν τον τρόπο διοίκησης με μικρά και μεγάλα ψέματα», συμπλήρωσε σχετικά ο Κωστής Σιμιτσής.

Τα Χριστούγεννα του 2017 κι όχι του 2018 οι διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής της παράταξης Σιμιτσή – Ο ίδιος θα είναι εκ νέου υποψήφιος αρχηγός της

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο τέως δήμαρχος αναφέρθηκε και στις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν στην παράταξη της οποίας ηγείται, ενώ σημείωσε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία της.

«Όσον αφορά τη διαδικασία για νέο επικεφαλής της παράταξης μας, είχαμε αποφασίσει να γίνουν οι διαδικασίες τα Χριστούγεννα του 2018. Καταλήξαμε ότι αυτό δίνει ελάχιστες προοπτικές και δυνατότητες σε όποιον εκλεγεί και γι’ αυτό το λόγο οι διαδικασίες θα γίνουν φέτος, το αργότερο τα Χριστούγεννα του 2017 για να υπάρχει περιθώριο χρόνου για τις εκλογές και όποιον αναλάβει να οργανώσει την παράταξη. Για συνεργασία με άλλες παρατάξεις ποτέ δεν έχουμε πει όχι, είμαστε ανοιχτοί για να διαμορφώσουμε μαζί το μέλλον της Καβάλας».

Τέλος, ο κ. Σιμιτσής παρουσίασε πίνακα με τα έργα που έγιναν στα δυο πρώτα χρόνια της θητείας του, σε σχέση με αυτά που έχει κάνει η διοίκηση Τσανάκα.

«Έργα που κάναμε μεταξύ 2007 με 2009, έργα που παραλάβαμε και συνεχίσαμε, τα περισσότερα δικά μας. Ήταν «κοσμογονία» έργων. Σε σύγκριση με τον άδειο πίνακα της κ. Τσανάκα ίσως να μην είναι υπερβολικός ο χαρακτηρισμός μου περί «κοσμογονίας» έργων. Η δήμαρχος πρέπει να αλλάξει ρότα και να αφήσει μια υστεροφημία και να μη τη θυμούνται οι πολίτες έτσι όπως εκφράζονται σήμερα γι’ αυτή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο τέως δήμαρχος Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...