Κυριακή, 1 Ιουνίου, 2025
Κυριακή, 1 Ιουνίου, 2025

Κώστας Πεφάνης: Αυτά είναι τα περίεργα του «Κλεισθένη»

Ημέρα:

spot_img
spot_img

«Αναγκαζόμαστε ως διοίκηση να δεχθούμε μια απόφαση, η οποία περιορίζει τον προγραμματισμό της διοίκησης. Αυτά είναι τα περίεργα του «Κλεισθένη». Είμαστε με δεμένα χέρια».

Τα παραπάνω υπογράμμισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, Κώστας Πεφάνης, σχετικά με τη μαραθώνια συνεδρίαση της Δευτέρας (9/12), η οποία επικεντρώθηκε στο θέμα της αύξησης των δημοτικών τελών.

«Στην ψηφοφορία, με δεδομένο ότι έχουν περισσότερους δημοτικούς συμβούλους, πέρασε η δική τους άποψη κι έτσι έχουμε αύξηση δημοτικών τελών, σύμφωνα με την πρόταση της κ. Τσανάκα»

«Το κακό είναι ότι μετά από όλη αυτή την μαραθώνια συνεδρίαση, τελικά δεν είχαμε θετικά αποτελέσματα. Στο κομμάτι που αφορούσε την αύξηση των τελών ακινήτων, η πρόταση της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου και της διοίκησης, ήταν να υπάρξει μια συγκεκριμένη αύξηση, η οποία ποικίλει ανάλογα με την τοποθεσία που βρίσκεται το ακίνητο. Έγινε η πρόταση από τη διοίκηση του Δήμου και η παράταξη της κ. Τσανάκα κατέθεσε τη δική της πρόταση, η οποία περιείχε μικρότερη αύξηση στα οικιακά τέλη, αλλά μια μεγαλύτερη σε κάθε μορφής επιχειρήσεις. Τέθηκε σε ψηφοφορία όλο αυτό και υπήρξαν δυο προτάσεις, της διοίκησης και της μείζονος αντιπολίτευσης. Στην ψηφοφορία, με δεδομένο ότι έχουν περισσότερους δημοτικούς συμβούλους, πέρασε η δική τους άποψη κι έτσι έχουμε αύξηση δημοτικών τελών, σύμφωνα με την πρόταση της κ. Τσανάκα», σημείωσε σχετικά ο κ. Πεφάνης.

«Ουσιαστικά είμαστε αναγκασμένοι ως διοίκηση να δεχθούμε τα νούμερα αυτά, τα οποία προβλέπουν περικοπές σε επενδύσεις…»

«Η πρόταση της διοίκησης ήταν για επιβάρυνση σε ένα μέσο σπίτι των 85 τ.μ. περίπου 1,70 ευρώ τον μήνα και η πρόταση που πέρασε ήταν για 1,50 ευρώ. Η διαφορά ήταν ελάχιστη και δεν θα ζημιωνόμασταν ως πολίτες. Ουσιαστικά είμαστε αναγκασμένοι ως διοίκηση να δεχθούμε τα νούμερα αυτά, τα οποία προβλέπουν περικοπές σε επενδύσεις. Δεν θα αγοράσουμε δυο μηχανήματα, όπως αυτό που μεταφέρει τα ογκώδη αντικείμενα, όπως επίσης περικοπές στα γάλατα των εργαζομένων, στολές εργασίας, με κάποιες προτάσεις που κατέθεσε η πλευρά της κ. Τσανάκα. Πώς γίνεται να ξέρει η κ. Τσανάκα τόσες λεπτομέρειες που εμείς δεν γνωρίζαμε, αυτό είναι απορίας άξιο. Πέραν αυτού, αναγκαζόμαστε ως διοίκηση να δεχθούμε μια απόφαση, η οποία περιορίζει τον προγραμματισμό της διοίκησης. Αυτά είναι τα περίεργα του «Κλεισθένη». Είμαστε με δεμένα χέρια», υπογράμμισε στη συνέχεια ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας.

«Κάποια σημεία δεν έχουν λογική, αλλά θα τα δούμε στην πορεία. Αυτός είναι ο νόμος, είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τον νόμο»

«Άρα για τα παράπονα από αύριο ότι δεν μπορούμε να μαζέψουμε τα σκουπίδια, θα πούμε δεν φταίμε εμείς, αλλά η κ. Τσανάκα. Βέβαια αυτό είναι μια άποψη που τη λέω χαριτολογώντας. Αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Όταν δεν θα μπορούν να συγκεντρωθούν τα ογκώδη αντικείμενα για τα οποία καθημερινά συζητάμε, δεν θα φταίμε εμείς, αλλά η κ. Τσανάκα που δεν αποφάσισε να αγοράσουμε αυτό το μηχάνημα. Το λέω απλοϊκά για να το καταλάβουμε. Είναι λίγο περίεργο όλο αυτό, είναι πρωτόγνωρο και θα δούμε πως θα τραβήξει. Βέβαια στο τέλος, η διοίκηση θα κριθεί. Η διοίκηση που λειτουργεί με τις επιθυμίες της αντιπολίτευσης; Τι να πω! Κάποια σημεία δεν έχουν λογική, αλλά θα τα δούμε στην πορεία. Αυτός είναι ο νόμος, είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τον νόμο», συμπλήρωσε ακόμη ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας.

«Το χειρότερο αποτέλεσμα ήταν η απόρριψη της πρότασης να εντάξουμε την περιοχή της Παναγίας και του Αγίου Νικολάου, σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα και να πάρουμε μια τεράστια χρηματοδότηση»

Ο Κώστας Πεφάνης, επισήμανε ακόμη, ότι εκτός από το θέμα της αύξησης των δημοτικών τελών, «το χειρότερο αποτέλεσμα ήταν η απόρριψη της πρότασης που κατέθεσε η διοίκηση κατόπιν εργασίας των ειδικών συμβούλων του δημάρχου για να εντάξουμε την περιοχή της Παναγίας και του Αγίου Νικολάου, σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα και να πάρουμε μια τεράστια χρηματοδότηση. Κατατέθηκε μια πρόταση που ήρθε ως έκτακτο θέμα, γιατί δεν προλαβαίναμε τις ημερομηνίες, όμως είχαμε αντίδραση από όλες τις πλευρές της αντιπολίτευσης, γιατί δεν ήρθε ως τακτικό, σεβαστή μέχρι ένα σημείο, αλλά δεν δέχτηκαν το επείγον του θέματος γιατί η απόφαση έπρεπε να παρθεί ως τις 12 του μήνα, αλλιώς χάναμε το πρόγραμμα. Έγινε μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση από τις δυο ειδικές συμβούλους του Δήμου και γι’ αυτό κράτησε η συνεδρίαση μέχρι τις 2 το βράδυ».

«Σπαταλήσαμε τον χρόνο προετοιμασίας από τις υπηρεσίες του Δήμου, χάσαμε την ευκαιρία να έρθουν 4 εκ. ευρώ σε έναν ορίζοντα των επομένων ετών και να αναμορφώσουμε τη συνοικία της Παναγίας που όλοι κόπτονται…»

«Αυτό το πρόγραμμα προέβλεπε αναπλάσεις στην Παναγία και μια συνολική επένδυση της τάξης των 4 εκ. ευρώ, από τα οποία ο Δήμος θα συνέβαλε με ένα ποσό των 480.000 ευρώ. Ήταν ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που θα άλλαζε τη μορφή της Παναγίας και του ιστορικού κέντρου της Καβάλας. Υπήρξαν πολλές αντιδράσεις, έγινε μια επίθεση στον δήμαρχο γιατί θα μετείχε το ΙΜΑΡΕΤ και το ίδρυμα ΜΟΗΑ μέσα στη σύμπραξη αυτή. Δέχθηκε προσωπικές επιθέσεις από συμβούλους της αντιπολίτευσης και αποτέλεσμα ήταν να μην περάσει η πρόταση. Σπαταλήσαμε τον χρόνο προετοιμασίας από τις υπηρεσίες του Δήμου, χάσαμε την ευκαιρία να έρθουν 4 εκ. ευρώ σε έναν ορίζοντα των επομένων ετών και να αναμορφώσουμε τη συνοικία της Παναγίας που όλοι κόπτονται.  Αστείες έως γελοίες οι δικαιολογίες. Αυτό ήταν το σοβαρότερο θέμα. Κόπτονται όλοι για επενδύσεις, τουρισμό και για να αλλάξουμε την εικόνα και μένει μόνο γκρίνια, όταν πάμε να δημιουργήσουμε κάτι. Λυπάμαι γιατί χάσαμε μια τεράστια ευκαιρία», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Κ. Πεφάνης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Φωτισμός στα Κάστρα της Περάμου υπάρχει, απλά χρειάζεται μία εντολή!!!

Χρήστος Μποσμπότης: Μελέτη δεν χρειάζεται, απλά πρέπει να ανέβει...

Θ. Μουριάδης: «Ο κ. Βλάχος το παρατραβάει, δεν θα του δώσω τίποτα…»

Σκληρή γλώσσα κατά του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Λιμένα...

Πάνω από 47 έργα βρίσκονται σε εξέλιξη στον δήμο Παγγαίου

Βασίλης Τσιπουρόπουλος: «Κόσμημα» η ανάπλαση του δρόμου από Νέα...

Ικανοποιημένοι οι ιδιοκτήτες ταξί από την νέα πιάτσα στην Βενιζέλου

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση του επιβατικού κοινού στην νέα...

Επαγγελματίες της Θάσου: Κατεβάζουν ρολά στις 5 Ιουνίου

Το Σωματείο Επαγγελματιών της Θάσου με ανακοίνωσή του καλεί...

Ευχαριστήριο του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Καβάλας προς τον Αλέξανδρο Ιωσηφίδη και τα Λιπάσματα

Η σχολική κοινότητα του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καβάλας...

«Στο κόκκινο» οι σχέσεις δήμου Καβάλας και ΟΛΚ

Διακόπηκε η μεταξύ τους συνεργασία, αμήχανος δηλώνει ο Άγγελος...