Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2025
Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2025

Ιδιαίτερα δύσκολο το φετινό καλοκαίρι για την Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ιδιαίτερα δύσκολο αποδεικνύεται το φετινό καλοκαίρι για την Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, καθώς τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει σε καθημερινή βάση είναι πολλά, ενώ αντίστοιχα η ζήτηση για νερό έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, Νίκος Ξανθόπουλος, με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, υπογράμμισε με έμφαση ότι από πλευράς της επιχείρησης καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται να αντιμετωπίζονται άμεσα, με την μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία για τους πολίτες.

Απαιτείται και πρέπει να έχουμε την συνεργασία των πολιτών

«Έχουμε πει πάρα πολλές φορές μέχρι τώρα ότι διανύουμε μια από τις χειρότερες, από άποψη βροχοπτώσεων, χρονιές. Έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου κατ’ επανάληψη, λέγοντας ότι απαιτείται και πρέπει να έχουμε την συνεργασία των καταναλωτών. Ιδιαίτερα στην δημοτική ενότητα Φιλίππων, αλλά και σε Νέα Καρβάλη – Χαλκερό – Λεύκη, επιδιώκουμε τη συνεργασία των αγροτών. Θα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ τις καταναλώσεις μας. Η ζήτηση εξακολουθεί και είναι πάρα πολύ μεγάλη, καθώς πολλές πηγές έχουν στερέψει από τον Μάρτιο κιόλας και το πρόβλημα εξακολουθεί να επιδεινώνεται», σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Σε εγρήγορση μέχρι και τα μέσα Αυγούστου

Όπως ανέφερε στη συνέχεια ο Νίκος Ξανθόπουλος, μέχρι και τα μέσα Αυγούστου αναμένεται να ολοκληρωθούν τα ποτίσματα των αγροτών, γεγονός που σημαίνει ότι μέχρι τότε η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. θα είναι σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσει όποια προβλήματα κι αν παρουσιαστούν.

«Εμείς σαν υπηρεσία φροντίζουμε να έχουμε οργάνωση, αλλά και προσωπικό και μέσα σε ετοιμότητα. Για παράδειγμα υπάρχει σήμερα (28/7) ένα πρόβλημα στις Κορυφές, καθώς λόγω των καιρικών συνθηκών κάηκε μετασχηματιστής της Δ.Ε.Η. Περιμένουμε να τον επισκευάσει και από τις 6.30’ το πρωί μεταφέρουμε νερό με το βυτίο. Τέτοιου είδους φαινόμενα τα έχουμε και θα εξακολουθήσουν. Μετά τον Δεκαπενταύγουστο τα φαινόμενα αυτά εκτιμώ ότι θα είναι σε ύφεση», τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεων του ο κ. Ξανθόπουλος.

«Αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα με επάρκεια…»

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση που δείχνει η επιχείρηση στα προβλήματα που ανακύπτουν, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα με επάρκεια, όμως υπάρχουν και περιπτώσεις όπως αυτή σε Άγιο Λουκά και ΔΕΠΟΣ όπου τα πράγματα ξεφεύγουν από το ανθρώπινο. Διερευνούμε τα αίτια και θα είμαστε σε θέση να δούμε ακριβώς τι συνέβη, όχι γιατί θέλουμε να κακίσουμε κάποιον, αλλά για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα. Αν υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν εκεί που πρέπει. Φροντίζουμε να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που μας παρουσιάζονται».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πρώτα η ασφάλεια των πολιτών και μετά θα «σφυρίξει» το τρένο

Με απόφαση του ΣτΕ «παγώνει» το θέμα της σιδηροδρομικής...

Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας: Ο Πρωθυπουργός «ξέχασε» τις μικρές επιχειρήσεις

Την δυσαρέσκειά του για την παντελή απουσία αναφοράς σε...

Επαναλειτουργεί το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΔΕΔΔΗΕ στη Θάσο

Ο δήμαχος Θάσου Ελευθέριος Κυριακίδης έκανε την παρακάτω δήλωση: Έγκυρες...

Αναστασία Ιωσηφίδου: Φτάνει πια η κοροϊδία

Η δημοτική σύμβουλος Αναστασία Ιωσηφίδου έκανε την παρακάτω δήλωση: Οι...

Ο εχθρός μας είναι εντός των τειχών…

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Ο Θουκιδίδης υπήρξε λάτρης του Περικλή....

Η αναγκαιότητα άμεσης υλοποίησης της αλυσίδας CCS στην Ελλάδα

Η στρατηγική σημασία του έργου στον Πρίνο Της Κατερίνας Σάρδη* Η...