Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Διαμαρτυρία των κατοίκων του Παληού για την οδική ασφάλεια

Ημέρα:

Σε ολιγόλεπτο συμβολικό αποκλεισμό του κεντρικού δρόμου του Παληού προχώρησαν το απόγευμα της Δευτέρας (24/6) εκατοντάδες κάτοικοι του οικισμού, μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά.

Ο αποκλεισμός του δρόμου έγινε στο ύψος της εκκλησίας του Παληού και η διαμαρτυρία σχετιζόταν με τα πολλά τροχαία ατυχήματα που συμβαίνουν στον κεντρικό δρόμο, αλλά και γενικότερα στη μη τήρηση του Κ.Ο.Κ. από τους διερχόμενους οδηγούς.

Στο σημείο βρέθηκε δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ο διοικητής του τμήματος Τροχαίας, αλλά και άνδρες του τμήματος Ασφαλείας.

Εκ μέρους των διοργανωτών της κινητοποίησης ο Αλέξης Γούλας έκανε λόγο για βροντερό «παρών» από τους κατοίκους του Παληού, οι οποίοι όπως υπογράμμισε κατάλαβαν ότι δεν πρέπει πλέον να κάθονται στους καναπέδες, αλλά να αγωνιστούν για τα μικρά παιδιά τους.

«Πιστεύουμε ότι με τη συζήτηση που θα κάνουμε θα καταφέρουμε να υπάρξουν κάποια άμεσα μέτρα, που δυστυχώς τόσα χρόνια δεν μπορούμε να πετύχουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Γούλας.

Από τη μεριά της η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Παληού, Νέλη Τσαχαλίδου υπογράμμισε ότι «η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που φοβόμαστε να αφήσουμε τα παιδιά μας σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων να πάνε μέχρι το πάρκο Κοράλλι. Για τα ποδήλατα δεν το συζητάω, καθώς τους θερινούς μήνες θεωρούνται απαγορευτικά. Θεωρούμε ότι είναι άμεση ανάγκη να ληφθούν μέτρα και αποφάσεις, καθώς ένα παραθεριστικό θέρετρο όπως το Παληό δεν μπορεί το καλοκαίρι να γίνεται απαγορευτικό για τους κατοίκους του και τόσο επικίνδυνο για τον ξένο κόσμο που δεν γνωρίζει την περιοχή».

Η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα τόνισε σε δήλωσή της στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ότι για το θέμα έχουν γίνει πολλές συζητήσεις, καθώς και ότι έγιναν προσπάθειες μέσω περιφέρειας, μέσω δήμου.

«Ο δρόμος είναι χαρακτηρισμένος ως επαρχιακό δίκτυο και δεν είναι ένας δρόμος απλός μέσα σε μια γειτονιά. Το επαρχιακό δίκτυο έχει κανόνες και δεν αλλάζει εύκολα. Αν εμείς δεν καταλάβουμε και δεν ακολουθήσουμε τη νομοθεσία και τον Κ.Ο.Κ. δεν πρόκειται εδώ να γίνει τίποτα, ό,τι και να κάνουμε», επισήμανε σχετικά.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του συμβολικού αποκλεισμού του δρόμου, μικροί μαθητές, αλλά και μεγαλύτεροι κάτοικοι διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς.

Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην αυλή της εκκλησίας, όπου και έγινε συζήτηση με τη δήμαρχο Καβάλας για τις λύσεις που μπορεί να δοθούν, ώστε να αλλάξει η επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα δεκάδες τροχαία ατυχήματα που καταγράφονται εντός του οικισμού.

Παρούσες στην διαμαρτυρία ήταν επίσης η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ευαγγελία Δρακονάκη, η αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Μαρία Φραντζεσκάκη, ο επικεφαλής του «Τόπου της Ζωής μας» Μάκης Παπαδόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης  Ιακωβίδης και Ανέστης Δημητριάδης, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης, η κ.Βάσω Παπουτσή Μήττα υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία αλλά και η κ.Τάνια Ελευθεριάδου υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ενημερωτικά φυλλάδια

Παράλληλα οι κάτοικοι του Παληού διένειμαν στους διερχόμενους οδηγούς φυλλάδια με σύνθημα «Αυτό το καλοκαίρι γνωρίζουμε νέους τόπους. Οδηγούμε υπεύθυνα. Απολαμβάνουμε τις διακοπές μας», στο πλαίσιο για την Οδική Ασφάλεια.

Τα φυλλάδια ήταν γραμμένα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα και έγραφαν:

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ…
Οι χρήστες των δρόμων το καλοκαίρι είναι πιο χαλαροί και κατά συνέπεια πιο απρόσεκτοι. Συχνά οδηγούν κουρασμένοι, από τα μπάνια και τη νυχτερινή διασκέδαση, ενώ η προσοχή τους αποσπάται από το περιβάλλον, τη θορυβώδη συντροφιά και τα κινητά. Με υπευθυνότητα στην οδήγηση, παραχώρηση προτεραιότητας, προσοχή στα σήματα αποφυγή χρήσης του κινητού και ηρεμία στη καμπίνα του αυτοκίνητου, οι διακοπές σας θα είναι σίγουρα καλύτερες και ασφαλέστερες.
Η καλή ορατότητα είναι ύψιστης σημασίας για την ασφάλεια σας. Επίσης προσέξτε αν νοικιάζετε αυτοκίνητο ή μηχανάκια η κακή συντήρηση τους αποτελεί εχθρό της ασφάλειας σας. Εσείς – ο οδηγός της παρέας – τοποθετήστε με πρακτικό τρόπο αντικείμενα στο αυτοκίνητο έτσι ώστε να εξασφαλίσετε καλή ορατότητα. Ελέγξτε προσεκτικά κατά την ενοικίαση οχήματος, πριν το παραλάβετε, αυτά που φαίνονται, (ελαστικά, φώτα κλπ).
Τα περισσότερα δυστυχήματα συμβαίνουν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Κινηθείτε με χαμηλή ταχύτητα και ελέγξτε το «οδικό περιβάλλον», προκειμένου να αντιμετωπίσετε τους κρυμμένους κινδύνους.
Όλοι στις διακοπές μας θέλουμε να χαλαρώσουμε να διασκεδάσουμε και γενικά να περάσουμε καλά. Αυτή η διάθεση – αρκετές φορές – περιλαμβάνει τη κατανάλωση αλκοόλ. Όλοι έχουμε ακούσει για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια του αλκοόλ. Κάποιοι έχουν ζήσει και τις συνέπειες. Αφεθείτε – χαλαρώστε και διασκεδάστε – άφοβα. Φυσικά αφού έχετε προβλέψει την ασφαλή επιστροφή σας με άλλο μέσο (ταξί, λεωφορείο κλπ) ή με τον οδηγό της παρέας που εκείνο το βράδυ δεν θα έχει πιει, για να σας γυρίσει πίσω με ασφάλεια.
Η περίοδος των διακοπών είναι ευκαιρία για να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας, να χαρούμε στιγμές με ανθρώπους που αγαπάμε και να δημιουργήσουμε όμορφες εμπειρίες.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...