Κυριακή, 19 Οκτωβρίου, 2025
Κυριακή, 19 Οκτωβρίου, 2025

Δημωφέλεια: Το πρώτο βραβείο στα «Γεμιστά χωνάκια κουραμπιέ»

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Με το πιο γλυκό τρόπο ολοκληρώθηκε η πρώτη χρονιά εξωστρέφειας της δράσης «Καβάλα Ιστορίες Γεύσης» (Kavala Tales of Taste) που σχεδίασε και υλοποιεί η Δημωφέλεια με στόχο την προώθηση τόσο των τοπικών προϊόντων όσο και της καβαλιώτικης γαστρονομίας.

Γεύσεις και  αρώματα της Καβάλας που διεγείρουν τις αισθήσεις και σε οδηγούν σε ένα ονειρικό ταξίδι από το χθες μέχρι το σήμερα του πολιτισμού και της ιστορίας της πόλης μας, ταξίδεψαν μέσα στο 2018  στην Αθήνα στην Βιέννη και στο Παρίσι αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές από ειδικούς στον τομέα αυτό, προωθώντας παράλληλα την Καβάλα ως κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό.  Με τον τρόπο αυτό το Kavala Tales of Taste  αποτέλεσε για την χρονιά που φεύγει έναν από τους σημαντικότερους πρεσβευτές του τουριστικού μας προϊόντος τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.

Η πορεία  αυτή έκλεισε για φέτος, που αλλού παρά μόνο  στην Καβάλα, όπου οι δημότες μας είχαν την δυνατότητα να παρουσιάσουν τις δικές τους γευστικές δημιουργίες στα πλαίσια ενός διαγωνισμού που διοργάνωσε η Δημωφέλεια με θέμα τα γλυκά του δήμου μας. Δώδεκα συμμετέχοντες οι οποίοι σε πρώτη φάση είχαν αξιολογηθεί και βαθμολογηθεί  από την ομάδα έργου του Kavala Tales of Taste σε σχέση με τους σκοπούς της δράσης, παρουσίασαν τα γλυκά δημιουργήματα τους στα μέλη της κριτικής επιτροπής,  που τα κατέταξαν σε σχέση με την γεύση και την εμφάνιση τους. Η αξιολόγηση αυτή καθώς και η τελική κατάταξη των συμμετοχών υπήρξε ιδιαίτερα δύσκολη καθώς οι διαγωνιζόμενοι εξέπληξαν με την φαντασία τους, την δημιουργικότητα τους καθώς και με το εύρος των δυνατοτήτων και επιδεξιοτήτων  τους,  παρουσιάζοντας γλυκά πραγματικά κομψοτεχνήματα.

Το πρώτο βραβείο το οποίο συνοδεύεται και από χρηματικό έπαθλο 500 Ευρώ απέσπασε η κ. Καλλιόπη Σωτηρέλλη με την δημιουργία της «Γεμιστά χωνάκια κουραμπιέ με φουντούκι και κρέμα».

Η Δημωφέλεια θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες της σε όλους τους συμμετέχοντες του διαγωνισμού καθώς και στους κ.κ. Σιμιτλιώτη Βασίλη σεφ , Χατζηχρήστο Θεόδωρο Πρόεδρο Ζαχαροπλαστών Ν. Καβάλας και  Χαρπαντίδη Στάθη, food blogger που αποδέχθηκαν την πρόσκληση της επιχείρησης να συμμετέχουν στην αξιολόγηση των διαγωνιζομένων.

Τέλος οι άνθρωποι του Kavala Tales of Taste και της Δημωφέλεια θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τους παραγωγούς και τους διανομείς τοπικών προϊόντων  καθώς και τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους του ευρύτερου χώρου της εστίασης, που αγκάλιασαν την δράση αυτή και  με την ευκαιρία της έλευσης του νέου χρόνου, να ευχηθούν ολόψυχα τόσο σε αυτούς όσο και σε όλους της δημότες μας  Καλή  και δημιουργική χρονιά με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Υπάρχουν δύο βασικά εμπόδια για την αξιοποίηση του «Διονύσου»

Για τα εμπόδια που υπάρχουν όσον αφορά την αξιοποίηση...

Το θέμα αποσύρθηκε αλλά η αύξηση στο τέλος παρεπιδημούντων θα γίνει

Αποσύρθηκε από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, η...

Ολοκληρώθηκε επιτέλους η πλατεία Καπνεργάτη!!!     

Αλέξης Γούλας: Το σοβαρό ζήτημα είναι πλέον η διαφύλαξη...

Οι επαγγελματίες ζητούν ανάκληση της απόφασης για αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων

Την ανάκληση της απόφασης για αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων...

Όταν κανείς δεν λογαριάζει την αλήθεια

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος «Οι εξετάσεις πάσης φύσεως που μπορούν...

Άπαντες είναι ικανοποιημένοι από την λειτουργία της ΔΕΥΑΘ

Χωρίς προβλήματα υδροδότησης κύλησε η τουριστική περίοδος Χωρίς προβλήματα υδροδότησης...

Σκέψεις για περαιτέρω αξιοποίηση του Εκθεσιακού Κέντρο της Ν. Καρβάλης

«Επειδή το Εκθεσιακό Κέντρο της Νέας Καρβάλης θα αναβαθμιστεί...

Μ. Λαζαρίδης: «Κάνουμε την αγορά εργασίας πιο δίκαιη, πιο ασφαλή, πιο σύγχρονη»

Τη ριζική βελτίωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας κατά...