Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου, 2025
Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου, 2025

Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας: Από Δευτέρα αδειάζει το Εκθεσιακό κέντρο

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Παράταση στη σύμβαση μεταξύ δήμου Καβάλας και Επιμελητηρίου μέχρι και το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής, σχετικά με την φιλοξενία των προσφύγων, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην εισήγησή της η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, πιθανότητα εντός του σαββατοκύριακου ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, τη σίτιση των προσφύγων θα αναλάβει ο Ελληνικός Στρατός, κάτι που όπως τόνισε αποτελεί αχτίδα φωτός.

Παράλληλα, ανέφερε ότι μέχρι την Παρασκευή θα είναι έτοιμος σε ποσοστό 90% ο νέος χώρος φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή της Άσπρης Άμμου, ενώ εκτίμησε ότι μέσα στο σαββατοκύριακο ο χώρος θα έχει ολοκληρωθεί μαζί με τον φράχτη.

Η δήμαρχος Καβάλας είπε επίσης ότι πλέον θα γίνουν αρκετές περικοπές, όπως η παύση διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης, η επιστροφή των μισών χημικών τουαλετών, η περικοπή των γευμάτων και η παύση μεταφοράς των προσφύγων με ταξί στο νοσοκομείο.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας παρέστησαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης, Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Άγγελος Τσατσούλης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Βασίλης Λεμονίδης.

Στις 400.000 ευρώ ο συνολικός προϋπολογισμός για τη φιλοξενία των προσφύγων

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η 9η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του δήμου Καβάλας με την ενίσχυση του κωδικού για τα έξοδα φιλοξενίας των προσφύγων με επιπλέον 172.000 ευρώ.

Ήδη ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται περίπου στις 400.000 ευρώ, ποσό στο οποίο περιλαμβάνονται και 50.000 για την αποκατάσταση του εκθεσιακού κέντρου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μετ’ εμποδίων η συλλειτουργία των δύο Παθολογικών Κλινικών  

Ξενοφών Κροκίδης: Είναι γενικά ένα δύσκολο εγχείρημα, αλλά είμαστε...

Νέα συνάντηση με την ΕΤΑΔ μετά τις γιορτές για την Καλαμίτσα

Θόδωρος Μουριάδης: Ο δήμος Καβάλας διεκδικεί κοινόχρηστους χώρους και...

Οικονομική στήριξη ιατρών στα Νοσοκομεία Δράμας, Ξάνθης, Κομοτηνής και Διδυμοτείχου

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες και με σταθερή...

Η πεσμένη γέφυρα μπορεί να αξιοποιηθεί ως τοπόσημο

Σωτήρης Λαζαρίδης: Δόθηκαν τζάμπα χρήματα σε μελέτες «Ο χώρος της...

Όταν γινόμαστε μέρος του βούρκου…

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Όταν κάποιος είναι άφιλος, ανήθικος, χωρίς...

Βραβεία Ναυτεμπορικής: Στις κορυφαίες εταιρείες της Ελλάδας η Kourtidis Group για τρίτη συνεχή χρονιά

Στις κορυφαίες επιχειρήσεις της ελληνικής οικονομίας συγκαταλέγεται για ακόμη...

Δώρα αγάπης από την ΟΕΒΕΚ

Η Χριστουγεννιάτικη δράση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων...

Απονομή του Αργυρού Δικεφάλου της Καππαδοκίας στον Κωνσταντίνο Γκιουλέκα

Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025 πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα η...